שאלה סקרנית..

טל-יה

New member
שאלה סקרנית..

האם משהו מכם חוץ ממני כמובן עדיין משתמש במוצרים נוסטלגים. כמו למשל סבונים כמו... אמה של קלין..לרחיצת כלים בריח לבנדר או דרמפון או בת אורן.. לרחיצה באמבטיה. והאם אתם זוכרים את שבבי או פתיתי סבון הכביסה שהיו מכבסים בהם? נעלי "המפגר" (המגפר) עם המשבצות והרוכסן? ואני הכי מתגעגעת למסטיק של עלית הצהוב "עלמה" זוכרים?

זוכרת ולא משתמשת

אני מאד אוהבת להתנסות כל הזמן בדברים חדשים אין לי נאמנות למוצרים יש דברים חדשים ומופלאים. אבל זוכרת במיני-געגוע.

טל-יה

New member
טוב פנטוששש

כנראה אלה הם פנטזיות רק שלי
מה שלומך?? קחי
לשבת... מטל-יה שמפריחה
נים של בועות סבון באויר ממשחת אמה קלין פוווווווווווווו

נקה7 - ../images/Emo62.gif

נדמה לי שזה המוצר הנוסטלגי היחיד שאני משתמשת בו יותר משני עשורים... בעל 37 שנים זה נוסטלגי?

magy

New member
הפריט השני, זה לא נוסטלגיה

זה שמורת טבע.... עד 120

../images/Emo25.gif

עשיתי סיור קטן בבית לבדוק הכצעקצה...ומצאתי אי אלו כלי מטבח שקשה לי להיפרד מהם: פורס ביצים קשות - חושבת שקניתיו סמוך לחתונה. מקצף ספירלי לחלבוני ביצים - לפני שהיה לי מקסר - בטח בן 30+, לםפעמי אני מקציפה איתו ביצים לאומלטים. וכמובן יש לי סרויסים וצלחות מימי תרפפ"ו.. (כתבתי על זה פעם) ויש לי סיר אמאייל קטן עם ידית, חבוט ושרוט שנתנה לי סבתי ז"ל - אני מבשלת בו ביצים קשות... הוא בטח בן למעלה מ-40 שנה..... בעיקרון - אני לא אוהבת לזרוק כלים- בגדים אין לי בעיה! בעצם לעניין הבגדים אין לי כל כך הרבה ברירות, אי מתרחבת ומתכווצת לסירוגין - והארונות מתפוצצים!

טל-יה

New member
ואם גרמתי לשניה לחונה

לעשות רווס בחניה ולעשות סיור בבית אחרי מוצרים נוסטלגים אז אני מזכירה גם מוצרי כוס-מטיקה שאני עדיין משתמשת בהם כמו בושם מסק אוייל של חברת תיא שאותם אני נוברת ומחפשת בכל חיפה פעם היו שתי חנויות ברחוב החלוץ אחת של גילה בלונדה יפיפיה של כל מיני דברים נחמדים לאיפור וכאלה והשניה נדמה לי עדיין קיימת ברחוב החלוץ של בחור בשם חיים וההורים שלו שמכרו מוצרי כוססס-מטיקה...... והיום אני צריכה לחפש בנירות אחרי אותו בקבוק קטנטן של בושם עם העניבה הירוקה עד למשביר ברחוב יונה כי רק שם אני מוצאת אותו. והשני הוא בושם אסתי של אסתי לאודר.. נו טוב הם מתיישבים עלי הכי טוב ונשארים הכי הרבה זמן. ומבחינת לבוש גם אז זה היו חניות אחד חנות של "דב" להלבשה תחתונה גופיות וגרביונים ופיג´מות לילדים. והנעלה אצל יעקב כהן, ונעלי סילון עם היציאה עם הבלון כמתנה. אלה היו הימים היפים של רחוב הרצל והחלוץ. לא כמו היום שהם באסטה אחת גדולה.. בשוק.. טוב סתם זכרונות מבית אבי או לסיכום זאת ילדותי השניה... גם באלה נזכרים פעם ומידי פעם..

לא נוסטאלגיה

דרמפון -אך ורק. מיום, שאני זוכר את עצמי. לא זז בלעדיו. לא מצאתי סבון טוב יותר. קראתי באיזשהו מקום , זהו מוצר המדף, הותיק ביותר. 70-80 שנה. מבחינתי לא נס ליחו. וה "פאנטופאלאך" - נעלי הבית המרוכסנות ? מי שלא נועל אותם בחורף, שיקום !

magy

New member
גם לי יש משהו ישן מאד בבית

כבר כמה עשורים אני רוצה לזרוק... כל פעם שעובר אוטו וצועק "אלטע זאכען".....בא לי לגשת למרפסת ולצעוק להם שיעלו וייקחו. ובכל פעם אני דוחה....... מאד ישן.....כבר לא בשימוש.......אין לזה צורה..... לא הגיע הזמן לזרוק......????????????????. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . אותי?????????????????????

שקדי

New member
לכל דבר מחיר........

לדל ולעשיר לפתוח ת´גרון זה שיר המחירון לה לה לה לה לה ............

שקדי

New member
התפרפרתי לרגע.............

ממסיבת יום ההולדת של ביתי הצעירה......בריטני ספירס ששששששששששש.........אל תגלי...........

מיליון מזלטופים ליפה שלכם../images/Emo65.gif

נשגב מבינתי איך לאבא כזה מכוער יש ילדה כזו יפה
סתתתתתתתתתתתתתתתתם - שקדי שתירוו ממנה ומכל צאצאיכם טונות של נחת!

שקדי

New member
תודה חונתוששש........./images/Emo141.gif

אנחנו רווים ורוים........... וגם רוחצים את הכלים.................

מזל טוב מזל טוב ../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif

ולא סיפרת לנו כלום? אז שתדעו הרבה נחת ובריאות והרבה אושר לילדים וגם לך

טרה10

New member
שקדי בוא רגע הצידה..

שלשום ב´פרלמנט´ שלנו אמרה המומחית ל´תורת אדלר´ שבכל אחד יש רבדים מודחקים..שהוא לא חושף..טוב היא הלא, מתעסקת בזה..כנראה שזה נכון. אז דע לך שאצלך הצבא, זה משהו מודחק הפורץ ב50% אחוז מהודעותיך. הגיע הזמן להשתחרר. תחזיר ציוד..ותתאזרח כמו היאחזות הנח"ל.[בסיני ?] נ.ב. אתמול[בלי קשר לדעלי ולדלקמן]שוחחנו על הטנקים של שרון..והעליתי את השאלה..מדוע אז בשנות ה-70, במקום ´צריך להדביר את הטרור´..בעזה..היו עושים כבר אז ´עזה תחילה´ כבר אז..? אז מה דעתכם על הענין הנוסטלגי הזה.? ואולי צריך גם עכשיו לעשות משהו תחילה..?

"פאנטופאלאך" - שנים לא שמעתי את

המילה הזאתי... המשובצות עם הרוכסנים... הבן שלי נעל אותן גם לבית הספר, לא הסכים להיפרד מהן גם בקיץ... ואני חזרתי לסנדלים תנכיות, זוכרת כילדה קטנה לא היה היצע של דגמים - כולם הלכו בתנכיות - 2 רצועות רחבות מקדימה ורצועה צרה מאחור... אח"כ הוסיפו אבזם לרצועה הקידמית שעל האצבעות. זוכרת גם, שבשנת 1960 היתה עליה מפולין, העולים החדשים מפולין הביאו עימם סנדלים שהם ספק סנדל ספק נעל, עפ"י הסנדלים ידענו לזהות את העולים גם מבלי להסתכל בפנים הלבנבנות.... וזה מביא אותי שוב לקולות וריחות של קיץ.... בחוץ מסתובב גזלן של שטראוס וקורא ברמקול גלידה גלידה...וכל השכונה יורדת ... זוכרת שכנה ג´ינגית שהיתה לי, היתה מקשקשת למטה והגלידה שלה נזלה ונזלה.......

טל-יה

New member
והיתה גלידה אסקימו

או גלידות פלדמן.. ועוגות גלידה שחבל על הזמן...

למעלה