שאלה+סיפור

ztahie

New member
שאלה+סיפור

יש לי שאלה פשוטה וסיפור קצר לספר לכם: השאלה: איך אפשר בכלל להתקבל לעבודה בתחום ה- IT ללא נסיון תעסוקתי? הסיפור: אני חיל משוחרר (השתחררתי לפני כ 3 חודשים) ומאז שהשתחררתי אני מחפש עבודה בתחום הסיסטם / טכנאי PC. תגידו עכשיו: "עוד אחד מחפש... יש עוד אלפים כמוהו..." הבעיה היא שאני חושב שממש קשה להיכנס לתחום. לפני הגיוס בגיל 17.5 התחלתי ללמוד מסלול טכנאי PC+ MCSE וסיימתי אותו בהצלחה. כאן מתחיל לי הכאב לב שלי: בגלל הקורס שנמשך אז 8 חודשים ביקשתי מצה"ל דח"ש (דחיית שירות) לצורך סיום הלימודים. אישרו לי את הבקשה. כשהתגייסתי לצה"ל היה לי אפשרות להמשיך ב"מקצוע" ולהכנס לתחום המחשוב בצבא.(ולא מפעיל מחשב.....) בחרתי שלא, רציתי שירות קרבי שארגיש שעשיתי משהו למדינה ולא להוסיף מחשבים\יוזרים ל- AD 3 שנים. עכשיו אחרי השחרור אני מחפש עבודה כבר 3 חודשים ועדין ללא הצלחה.(אין לך נסיון) אני לא בא בטענות ודרישות לאף אחד אבל אני מרגיש שעשיתי את טעות חיי בבחירה שלי ועכשיו אני משלם עליה.למרות שעדיין חושב שתרמתי לצה"ל ולמדינה. אני מחשיב את עצמי בתור איש מחשבים בעל ידע לא רע (אין מישהו שיודע הכל..) ברשתות וטכנאות PC. ואני גם גאה בעצמי שגם בזמן הבגרויות יכולתי והצלחתי לסיים את הלימודים ולקבל MCSE. אני פשוט אוהב את התחום ותמיד חשבתי על זה בתור המקצוע שלי. בכל הכנות יש כאן מישהו בפורום שהכיר נער בן 18 לפני גיוס עם הסמכת MCSE? אם אף אחד לא נותן את הצ'אנס הקלוש ביותר, איך מתחילים להיכנס לתחום ה - IT? סתם שיחררתי קישור תודה על הקריאה

antidot

New member
למה טעות ?

אם אתה אוהב את התחום, משקיע וצובר ידע, אתה בסופו של דבר תמצא את עצמך. אולי זה יקח זמן (לא אגיד שלא), אבל אני לא רואה שום טעם לקשר את הבחירה שלך לשרת כקרבי לבין הצלחה או אי הצלחה בתחום המקצועי. בזמנו בעצמי בחרתי להתגייס לקרבי ולמרות שהיום יוצא ל לפעמים להתקל באנשים צעירים ממני שהתקדמו יותר בזכות העובדה שבמקום לטחון קו/אימון/קו הם עסקו במחשבים, אני לא מרגיש שהפסדתי משהו. בחשבון פשוט הרי יש להם לפחות 3 שנים ניסיון יותר ממה שהיה לי בגילם ובהסתכלות לאחור אני בספק אם הייתי משנה את הבחירה. אני לא אכחיש שקיימת בעייתיות מסויימת סתחום הסיסטם/תשתיות: זהו לא מקצוע פורמלי אקדמי שמוזן ע"י אנשים ממכללות/אוניברסיטאות. אין בארץ תואר שילמד אותך להיות איש סיסטם/מנהל רשת וכו' וזאת לדעתי הסיבה לכך שמצד אחד המעסיקים מחפשים אנשים עם ניסיון, ומצד שני השוק רווי בהרבה אנשים שהחליטו שזה מקצוע שיביא להם פרנסה טובה (ללא קשר לעובדה שזה לאו דווקא מה שהם היו רוצים לעשות). בתחום הזה לרב מתחילים מלמטה וצומחים לפי היכולות. בכל מקרה, מציע לך להציץ בפורום מובטלי הייטק ולקבל קצת טיפים על איך לחפש עבודה/איך לדאוג לקורות חיים מושכי עין וכו'. בינתיים, אם תשתיות מייקרוסופט זה מה שמעניין אותך, תתקין בבית סביבה ניסיונית ותתחיל לשחק עם כל שטות שעולה בראשך. תמציא לעצמך פרוייקטים ותיישם אותם. זה גם ניסיון וגם ירענן לך את הידע. בהצלחה

ztahie

New member
תודה על התגובות

תודה antidot, הבעיה היא מאיפה להתחיל ? אני באמת לא מחפש את הכסף, כי אני רוצה ללמוד כמה שיותר. למרות שאני מבין גם את המעסיקים. מי יקבל לעבודה כזאת חייל משוחרר בלי ניסיון אלא רק אם ידע ונסיון מהבית? (התקנתי רשת בבית של 2000 שכוללת DNS,DHCP,GPO וכו" ) איך אתם התחלתם להיכנס לתחום? יש למישהו עצות? אפילו ל HD קשה להיכנס !!

פוֹלי

New member
אני אומר לך איך אנשים שאני מכירה

התחילו. אחד התחיל כתומך בכלנית כרמון, שם ראו אחרי כמה זמן שיש לו יותר מדי ידע בשביל להיות תומך ולאט לאט קידמו אותו. זה לקח שנתיים - היום הוא מנהל את אחת הרשתות הפנימיות במייקרוסופט. אחר התחיל כאיש טכני בחברת מיחשוב שמספקת outsourcing, התחיל מהלרכיב מחשבים, עבר להרכיב שרתים, אח"כ עבר לטיפול בתקלות שרתים, אח"כ למנהל רשת בחברה שלו וכרגע הוא משמש כאינטגרטור של החברה בחברות אחרות. לו זה לקח שנה. אצלי זה היה עניין של מזל, אז אני לא מחשיבה את זה
זה השקעה של זמן - אבל זו הדרך לצבירת ניסיון.

marvin2

New member
הכי קל להתחיל זה מ ISP

ששם יקבלו אותך גם בלי נסיון (בכלל). אחרי חצי שנה תנסה להתקדם קצת קדימה ולעבור לחברות אוטסורסינג בתור HD או טכנאי שטח. ומשם להיתקדם קדימה. והצעה אישית: בתקופה שאתה עובד בתור טנכאי שים לב לאנשי הסיסטם מסביבך ותחשוב טוב טוב עם זו הקריירה שאתה מעוניין בה.

shaharc7

New member
עוד דבר חשוב שמאוד עזר לי...

חשוב מאוד לעיין במאמרים (עברית אנגלית וגם אם זה מעיק ונימרח-גם באתר של מייקרוסופט) אפילו על בסיס יומיומי בכל דבר בו אתה נתקל ואינך מבין (ישקר איש סיסטם כאשר יגיד שהוא יודע ומבין גדול בהכל)

micxp

New member
אפשריות התחלה

ההתחלה הכי טובה היא לצאת מהצבא מיחידת מחשוב משם הכל פתוח בצורה קלה אבל משום שהלכת בדרך ההפוכה האפשרויות הם כאלה אפשרויות התחלה 1.תומך טכני בחברת ISP גדולה - לפחות שנה עבודה (לנסות להתקדם כמה שיותר ) לנסות לעבור לתמיכת רשתות או תשתיות 2.הרכבת מחשבים בחנות מחשבים - להראות יכולת ולהתקדם לטכנאי שטח ואחר כך לטכנאי רשת או מנהל רשת 3.עבודות פרטיות קטנות כמו רשת ביתית התקנת מחשבים משרדים קטנים 4.לקרוא הרבה מאמרים ולנסות הכל בסביבת טסטים וללכת לראיונות עבודה בשאיפה שמישהו יקח אותך בתור מתלמד או שוליה כמובן שמזל ופרוטקציה הם גם חלק גדול בעניין

shaharc7

New member
שאלה לי אלייך micxp ...

אתה מכיר במקרה אנשים שעושים דברים (מתרגלים) בסביבת מעבדה/טסטים בשעות אחה"צ/ערב/סופ"ש ? כאלו שמתרגלים/מיתקדמים ביחד אני כיום מנהל יחידת מחשוב בחברה גדולה אך לעיתים קורה ואני "שוכח" או שחסר לי חומר מסויים כזה או אחר בדברים שהם למעשה ניתנים לתרגול אך לא בבית (יש לי מחשב אחד) או ברשת מבוססת AD/DC תקינה עובדת ורגישה מאוד

בעז 21

New member
שאלה

אם הרשת כל כך רגישה אך זה שאין לך סביבת בדיקה? כלומר כשאתה רוצה להכניס משהו לרשת אתה לא מכניס את זה דבר ראשון לשדה-בדיקות? ישר לרשת "התקינה והרגישה" ? בכל אופן אתה יכול להריץ על מחשב אחד דומיין עם לפחות מחשב אחד מחובר, פשוט תשתמש בVirtual PC או באחד התוכנות הדומות... ברכות ואיחולים בעז.

אבי 8

New member
אני איתך

גם אני במצב דומה לשלך, אבל לי יש תואר ראשון בהנדסת תוכנה ואני לא רואה שום דבר באופק. אכן באמת עשית טעות שלא הלכת ליחידת מחשוב. גם אני בזמנו רציתי לתרום למדינה, אבל עכשיו.... פשוט אכלנו אותה!! זה מעניין מישהו שהיית לוחם? ( חכה גם למילואים...) . גם לי אין טענות לאף אחד, אבל הגעתי למסקנה שכל אחד צריך לדאוג לעצמו. כיום, הבעיה היא כפולה. חברות השמה ומיקור חוץ ( אאוטסורסינג) השתלטו על השוק. הם לא מוכנים בשום אופן לקחת מישהו ללא נסיון תעסוקתי ( אז כל עוד אתה לא עובד זה בזבוז זמן לתרגל בבית יותר מידי על רשת של 2 מחשבים). לא מעניין אותם שום תואר, ראשון שני או הסמכה. רק נסיון. בגלל חברות אלה אפשרויות העסקה דרך קשרים או מזל הצטמצמה. הם גם השתלטו על המודעות בעיתון ובאינטרנט כך שאני ויתרתי גם על משלוח קורות חיים לחברות הנ"ל, כי זה פשוט לא יעזור!! מה אני אייעץ לך? זה פשוט כמעט בלתי אפשרי. אפילו לעבוד בחינם לא נותנים. אתה יכול לנסות את מה שהציעו בתגובות הקודמות או להציע פרס כספי למי שיעזור לך למצוא עבודה
בנתיים תתחיל לעבוד בתחום אחר ובמקביל תמשיך לתחפש עבודה בתחום ה-IT. אל תשב סתם בבית ותחכה שיתקשרו אליך. תתחיל לעבוד. בהצלחה

Rיקושט

New member
אתה מוזמן לשלוח לי את הקורות חיים

שלך. אני מחפש מישהו בדיוק כמוך.

ובמבט דיי הפוך

אני סיימתי קורס ממרמ כרגע משרת ביחידה קטנה ותכלס אני לא רואה אתעצמי כמתעסק לא בתיכנות ואפילו לא בIT נכון לעכשיו מה שכן אני בא להגיד כאן זה שאני מכיר לא מעט אנשים יוצאי הכשרות ויחידות מחשבים, בין אם זה מפעיל באיזה בסיס חסר שם או איש סיסטם ראשי בממרמ, שמצבם בשוק הוא לא מזהיר כל כך. אישית אם באותו רגע אמרת לעצמך שאתה רוצה לתרום יותר בכך שאתה תיהיה בקרבי - ההחלטה של אותו הרגע הייתה נכונה. אני עשיתי קורס ממרמ וכיום אני מתחרט על כך

marvin2

New member
יש הבדל ענקי בין מפעיל מחשב

ביחידה קטנה לבין מפעיל מערכות בממר"מ.

למעלה