שאלה-סטרטר

תמונה שווה אלף מילים... !

לפי התמונה חסר את הבנדיקס היושב על גל חלזוני, שרץ קדימה, ואז משתלב בגלגל התנופה. בשני ה התמונות שצרפת, גלגל השינים נראה מאחור, ואיני מבין איך אתה מצפה שהוא ירוץ קדימה וישלב בזר השינים של גלגל התנופה. אני מחכה ומצפה לקליברים בפורום, שיתנו לי הסבר לכך, ומומלץ שיספקו גם תמונות של סטרטר של חיפושית. בברכה צביקה

ניר, הסטרטר נראה רגיל לחלוטין, תשלח תמונה של

ניר, הסטרטר נראה רגיל לחלוטין, תשלח תמונה של איך חיברת את החוטים מהמצבר לסטרטר. נראה לי שהחוטים שאתה משתמש בהם דקים מידי או שהמצבר שלך חלש. תשתמש בכבלי התנעה טובים מהמצב לסטרטר ותשתמש בחוט בעובי של לפחות 4מ"מ ובאורך של כ 15ס"מ בשביל לקצר מהפלוס העבה לפיקוד של הסולנואיד.

טרנסופרמר, כך נראה בנדיקס של חיפושית?

פעם ראשונה שאני רואה בנדיקס כזה, הנמצא מאחור, ויושב על ציר ארוך הצמוד כנראה לגלגל התנופה, מוזר מאד, בכל רכב אוניברסלי, שאני מכיר, זה לא נראה כך. בברכה צביקה

צביקה, יש כמה סוגים. זה נראה לי סטרטר למהדרין

אתה כנראה מתכוון לסטרטר ללא ציר בולט שנכנס לבית גלגל התנופה. יש גם סטרטר בעל ציר קצר אבל זה סטרטר שיש לו דופן רחבה שעליה הוא נתמך כלפי הגיר בלבד ולכן לא צריך את הציר כתמיכה נוספת לתוך בית גלגל התנופה. מה שניר שלח בתמונה מס'-2, נראה לי לפי התמונה לפחות, כסטרטרים של בוש כשר למהדרין.

צביקה, אתה אולי מתכוון לסטרטר הזה ?

סטרטר בעל ציר קצר אבל זה סטרטר שיש לו דופן רחבה שעליה הוא נתמך כלפי הגיר בלבד ולכן לא צריך את הציר כתמיכה נוספת לתוך בית גלגל התנופה. זה במקור של גיר חצי אוטומט, אבל מתאים גם לגיר רגיל למיטב ידעתי ללא צורך בבוקסה בבית גלגל התנופה.

בן, לממסר יש תפקיד חשוב כשהסטרטר מורכב ברכב.

לממסר יש תפקיד חשוב כשהסטרטר מורכב ברכב. הוא בא למנוע שימוש של כבלים עבים מידי מלרוץ לאורך כל הרכב. אילו לא היה ממסר אז היה צריך כבל עבה מאוד לסוויץ'. בעזרת הממסר אפשר להשמתמש בכבל דק יחסית מהסוויץ' אשר תפקידו למתג את הממסר בלבד, הממסר אשר יושב בחלק האחורי של הרכב ממתג את הפיקוד לבנדיקס דרך חוטים של כ 4מ"מ. הבנדיקס (סולונאויד) מלבד תפקידו לזרוק את הגלגל שינים קדימה הוא גם ממסר אשר בעזרת זרם נמוך יחסית ממתג זרם גבוה של כ 30A למנוע של הסטרטר. לפעמים בגלל מפלי מתח או סולאנויד חלש או מגע לא תקין בבנדיקס, הבנדיקס נזרק קדימה אבל המנגנון לא זז מספיק כדי ליצור מגע עבור המנוע של הסטרטר. או שהמגע תקין אבל הפחמים בסטרטר גמורים ולכן הוא לא מסתובב. הממסר הוא פשוט מגע רציף לכל דבר בין שתי נקודות. בדיוק כמו קצר. מגע רציף == קצר == התנגדות אפסית.

vw forever

New member
טרנספורמר

כל הכבוד על ההשקעה בתמונות בהסברים בתשובות המנומקות ובהבדלה בין הדגמים .

ben etzion

New member
זה הסרטוט

את הכחול אתה אמור לקצר ואז הסטרטר יסתובב לך תנסה ותראה

bug1968

New member
בן אתה צודק!!! ניסיתי והסטרטר מסתובב עכשיו

גם המנוע מסתובב
. עכשיו יש בעייה שאין כנראה ניצוץ כי שמתי המוד דלק בקרבורטור ואין סימנים להתנעה- המנוע רק מסתובב ויש סוויץ'

הנה עוד סרט, הפעם סטרטר של חיפושית. מסתובב !

הנה עוד סרט הפעם סטרטר של חיפושית. מ הדקה ה 2.3 עד הדקה ה 4 בסרט. הוא פשוט מקצר בין ה פלוס לרגל 50 של הסטרט בעזרת פלייר פטנט. תגידו לי אתם האם מסתובב או לא ?! http://www.youtube.com/watch?v=0clA9QTRt1s שימו לב שרק אחרי שהוא יצר מגע מלא הסטרטר הסתובב כמו שצריך. לכן אני מדגיש שהחוט חייב להיות עבה מספיק והמגע חייב להיות מלא ולא חלקי.

Dr Bug

New member
קודם כל סחטיין על ההשקעה טרנספורמר!!!

עכשיו קצת סדר אם יותר לי: הסטרטר לא צריך ממסר או מגבר זרם כזה או אחר, אלא רק כדי ליצור אפשרות שימוש בחוטים דקים יותר לסוויץ' ובמפל מתח קטן יותר על חוטים ישנים כמו שלנו, בדיוק כמו שטרנספורמר אמר. צביקה, הסטרטר נראה לך שונה כיוון שבכל סטרטר חוץ מפולקסווגן (גם החדשות יותר) יש כיפה שכזו שתומכת בציר, הלא לכל מנוע צריך לפחות שתי נקודות תמיכה, אחרת הוא לא יושב ישר והמגנטים מושכים את הציר הצידה. בחיפושיות, טרנספורטרים ועד הפולקסווגנים של היום הבוקסה (מיסב החלקה) הנגדית יושבת בתוך ההאוזינג בגיר ואף לעיתים זקוקה להחלפה. לכן אם תנסו להפעיל סטרטר בחוץ הוא ישמע רע ובקושי יסתובב כמו בסרטון, לי יש תושבת חיצונית שבניתי בעלת בוקסה פנימית לבדיקות כאלו. הסיבה היחידה שלא הסתובבו לך 3 סטרטרים היא שוב, כמו שאמר טרנספורמר היקר, חוסר זרם, כלומר חוטים דקים מדי. ואם לחזק טענה זו בן, הרי שחיפושיות וכו' נולדו בלי ממסר משום סוג וכל הממסרים נוספו עם השנים. אם תצטרכו אשמח להניע מחר סטרטר בחוץ על השולחן שתראו ותיווכחו...

תודה לבני היקר על ההסבר, לטרנסופרמר ולבן..

בני אכן צודק ממסר לא הגיע במקור, והוא התווסף במשך השנים, בגלל החוטים הדקים והיבשים שהגיעו מממתג ההצתה, ישירות לסטרטר. הכלל הידוע שחוט דק שמתחממם גורם למפל מתח שמקשה על המתח המגיע לסטרטר, וכאן נכנס לפעולה הממסר(רילי), המונע מפל מתח. לא ידעתי שברכבי הקונצרן חיפושית וטרנספורטר קיימים מיסבי החלקה שיושב בתוך האווזינג בגיר, והנה למדתי משהו. תודה לבני, ועל זה נאמר מכל מלמדי השכלתי. בברכה צביקה

ben etzion

New member
אני משתמש בחוטים עבים וטובים מצבר מלא וחדש

וחיבור ישיר רק הבנדיקס קופץ כאשר מנסה עם ממסר אין בעייה בכלל וזה גם מה שקרה לעוד אנשים אז קצת מוזר לי בכל מקרה עוד משהו שעכשיו אמרת "הרי שחיפושיות וכו' נולדו בלי ממסר משום סוג וכל הממסרים נוספו עם השנים" איך זה שבכל ספר היינס או כל ספר אחר מופעים הממסרים האלו? גם הסרטוט נלקח מגון מוייר

למעלה