שאלה-סטרטר

bug1968

New member
שאלה-סטרטר

לא מזמן דיווחתי על כך שאני לא מצליח להתניע את החיפושית השנייה שלי- היום החלטתי לבדוק את שני הסטרטרים שיש ברשותי. אם מישהו יכול לעקוב אחר הפעולות הבאות ולאמר לי היכן הבעייה: 1. הוצאתי המצבר מהרכב 2. חיברתי בעזרת כבלים מהפלוס של המצבר לפלוס של הסטרטר(הבורג הגדול) 3. חיברתי את המינוס של המצבר לגוף שך הסטרטר 4. לקחתי חוט וחיברתי איפה שיש את הפין שלו ונתתי נגיעות בפלוס של הסטרטר כאשר נתתי נגיעות הגלגלי שיניים באו קדימה אך הם לא הסתובבו- גם כאשר נתתי נגיעה ארוכה יחסית האם הבעייה אכן בסטרטרים? בדקתי 2, או שהגלגלי שיניים אמורים להסתובב רק כאשר הסטרטר מורכב על הרכב? צירפתי תמונה להמחשה איך חיברתי תודה

ben etzion

New member
לא יעזור לך

אתה חייב לבבר את הסטרטר דרך הממסר שלו זה שנמצא מתחת לכסא האחורי תפרק אותו משם אשלח לך סרטוט חשמל אל תנשא כלום בלי סרטוט אתה תשרוף את הריליי

shsh35

New member
הסטרטר מורכב על האוטו?

אם כן יכול להיות שהוא תפוס או חלוד או שהטבעת בגיר שחוקה.. אם הוא בחוץ נתת לו פלוס ומינוס חזקים?

bug1968

New member
הסטרטר בחוץ

ונתתי לו פלוס ומינוס כמו באיור שהעלתי- הגלגלי שיניים באו קדימה אבל לא הסתובבו

bug1968

New member
לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון,אשמח להסבר מפור

מפורט יותר. הממסר זו הקופסה הקטנה שמחוברים חוטים אליה?אפשר סרטוט?

בהנחה שהמצבר תקין והחיבורים בראים. אז כנראה ש

בהנחה שהמצבר תקין והחיבורים בראים. (אני גם מנייח גם שהציר של הסטרטר מסתובב ביד ולא תפוס?!) אז כנראה שהסולונויד על הסטרטר זורק קדימה את הבנדיקס אבל לא סוגר מגע לסטרטר או הפחמים בסטרטר שחוקים. במידה וזה המצב, תפרק את הסולונויד שעל הסטרטר ותנקה את המגעים והפחית שבפנים כדי שהמגע יהיה תקין. במידה וזה לא עוזר את תחליף פחמים בסטרטר.

shsh35

New member
שלח את הסטרטר לשיפוץ שם יגידו לך מה הבעיה

ותקבל סטרטר לעוד שנים..

ניר אל תפרק בשום אופן

אני תחזיר אותו למקום הסטרטר תקין לחלוטין אני יראה לך בדיוק מה לעשות תפסיק כל פעם לעשות נזקים מיותרים. דבר איתי בשבת עם לא יהייה גשם. בשום פנים לא לפרק את הסטרטר שלך

ben etzion

New member
איזה מצבר ואיזה חיבורים

תקשיבו לבנאדם ותפסיקו להיות חכמים גדולים עם תחבר ישירות לסטרטר פלוס ומינוס הסטרטר בחיים לא הסתובב הוא רק יזרוק את הבנדיקס החוצה וזה מה שקורה לבנאדם הסטרטר חייב לעבוד דרך הממסר עם לא יעבוד דרך הממסר הוא פשוט לא יסתובב עכשיו עם אתה רוצה לסובב את הסטרטר מחוץ לאוטו אתה חייב לפרק את הממסר שהוא יושב מתחת לכסא האחורי בצד שמאל שתפרק ותראה את ההמסר אוכל להדריך אותך יש פה פרוצדורה קטנה של החיבורים ואתה צריך לקצר איזה חוט

לא רק שהוא יסתובב, הוא יתפרק אם לא תעצור בזמן

לא רק שהוא יסתובב, הוא יתפרק אם לא תעצור בזמן, כי סטרטר זה מנוע לזרם ישר חיבור טורי. מה שאומר שהוא צובר מהירות ללא גבול (עד שמתפרק לדעת). רק צריך חוטים עבים כגון חוטי התנעה כדי שלא יהיה מפל מתח בדרך. ראה קישור מצורף לסירטון שמראה איך סטרטר מסתובב בחיבור ישיר למצבר ע"י חוטי התנעה. http://www.youtube.com/watch?v=tLZkBmHjAYM&feature=fvwrel

ben etzion

New member
לא פעם ראשונה שחיברתי ישירות לסטרטר

ובחיים הסטרטר לא יניע ולא הניע בחיבור ישיר אלא רק עם תחבר אליו ממסר תנסה ותיווכח

bug1968

New member
לפי אותו סרטון אני עשיתי וזה לא הסתובב

כנראה שבן צודק ויש צורך לחבר דרך הממסר. אז אם ככה מסתבר שהממסר דפוק. יש לי ממסר חלופי במחסן בצורה מוזרה-יש לו כניסה מצד שמאל וכניסה מימין, ומין לחצן(מפסק) מתחת, איך מחברים אותו במקום מה שיש לי עכשיו? מה שיש לי עכשיו מחוברים אליו יש לו הרבה כניסות של חוטים

bug1968

New member
מצד שני-לפי הסרטוטים אין קשר בין הסטרטר לממסר

הוא לא קשור אליו באף אופן, גם לפי המדריך של אתר VW RESCUE ניתן לחבר ישירות ללא הממסר

ben etzion

New member
אני אהייה בבית מחר בערב ואעלה סרטנו

צריך ממסר כדי לגרום לסטרטר להסתובב נקודה

יש לי סטרטר , בדקתי לפני 5דק' מסתובב ללא ממסר

חיברתי ישירות למצבר כמו בסירטון. ועובד כמו גדול. זורק את הבנדיקס ומסתובב. מדובר בסטרטר של טרנספורט. אבל אין הבדל למיטב ידעתי בין סטרטר של חיפושית לטרנספורטר מבחינת אופן החיבור והפעולה לפחות. ככה הינו בודקים סטרטרים בצבא.. ללא ממסר . מחברים ישירות למצבר דרך כבלים עבים (במידה ותחבר לחוט דק זה לא יעבוד בגלל מפל מתח על החוט).

bug1968

New member
אז כמה סיבות:

1.או שהחוטים חרא בגלל שהם עלו 20 שקל 2.או שהסטרטרים דפוקים- לא מאמין ש 3 דפוקים 3. או שבן צודק ויש קשר לממסר. לפי מיטב הבנתי והסתכלותי בתרשים חשמל אין זה מהווה בעייה לחבר את הסטרטר ישירות למצבר, כי מגעל חשמלי אמור להיות בין אם זה דרך הסוויץ' או ישירות מצד שני מדוע הסטרטר שהוא מורכב ברכב ומן הסתם הוא מחובר לממסר ועדיין לא מסתובבים אבדוק ואעדכן....

אתה יכול לצלם את החלק האחורי של הבנדיקס?

ההסבר ההגיוני היחיד שיש לי מלבד חוטים או מצבר חלש. זה שאולי לסטרטרים שלך יש חיבור נפרד למינוס לסולונויד. כי במידה ומדובר בסטרטר כמו שיש לי אז צריך לחבר כבל מהמינוס של המצבר לגוף של הסטרטר וכבל מהפלוס של המצבר לחיבור העבה של הסולונויד (העליון) בשביל להפעיל את הסטרטר צריך לקצר פשוט בעזרת כבל בעובי של כ 4מ"מ בין החיבור פלוס העבה לחיבור הדק שממוקם בצד ימין (חיבור נעל כבל רגיל).

ben etzion

New member
לא יודע איך סארטר של טרנספרטר

תנסה של חיפושית אני ניסיתי עם כבלי התנעה והסטרטר לא הסתובב ברגע שחיברתי דרך הממסר הוא הסתובב . לפי מה שאתה אומר אין טעם לממסר בוא נחבר ישירות לסוויצ בקיצור חבל לך על הזמן הסטרטר לא יסתובב ללא הממסר

למעלה