שאלה סופר חשובה

king kazabubu

New member
שאלה סופר חשובה

מישהו זוכר את סדרות ישנות בערוץ 11 חינוכית? יופי את הסדרה עם המכונית הצהובה והילד שקראו לו בובי שמסתובבת בעולם עם כלב ששמו פונפון וזעם, הרשע שמנסה לתפוס אותה. קראו לסדרה בימבה או בינבה? תודה KAZABUBU

taz512

New member
בימבה בובי ופונפון

זהם הרשע רוצה לחטוף את בימבה הקטנה. אבל הוא לא יצליח כי בימבה חכמה, כן בימבה ח-כ-מ-ה. תוסיפו לזה מוזיקה
טאז שד נוסטלגי

Yaniv-DC

New member
הכלב אכן פונפון, אבל המכונית-בינבה.

ריבונו של עולם! זה כתוב באות הפתיחה!

shirakl

New member
זה בינבה

זה הולך: בינבה בובי ופונפון יוצאים למסעות מה קורה להם בדרך, אילו הפתעות השלושה תמיד תמיד לכולם עוזרים ועושים את החיים הרבה הרבה יותר יפים בובי, בובי, בינבה בינבה, בובי בינבה ופונפון *2 זעם הרשע מנזה לגנוב את בינבה הקטנה אך לעולם הוא לא יצליח כי בינבה חכמה נראה לי שזה היה ככה... ואל תשאלו איך אני זוכרת... כנראה שממש אהבתי את זה כשהייתי ילדה קטנה. גם האחיין שלי היה אצלי לפני שנה בערך וגיליתי שהחזירו את זה והוא ראה את התכנית ואז נזכרתי בשיר... פשוט תכנית גדולה...

Outlast

New member
אתמול היה לנו דיון גדול על זה...

(צירוף מקרים) לא ברור למה, אבל עד שהם רואים את אות הפתיחה (עכשיו, בגיל, אממ... 10+) כולם משוכנעים שזה בימבה. לא יודעת למה... אני זוכרת שבגן היינו רואים את זה, ויום אחד גילינו שזה בינבה, הטראומה זכורה עד היום, אבל התגברנו... מוזר שמלא אנשים עוברים עכשיו את מה שעברנו פעם, ועוד יותר- לא משלימים עם העובדות... בינבה, בובי & פונפון...

almonit

New member
מה עובר עליכם ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מאיםה בכלל התחיל הוויכוח הטימפשי הזה?! בתור אחת שגדלה על זעם הרשע, אף פעם לא היה ספק בכלל!!! בובי בימבה ופונפון יעני בימבה = פרחה, מובן?

okok4

New member
אני אסיים לכם את הויכוח:../images/Emo12.gif

לפני כמה חודשים היה אותו ויכוח בפורום "שאלה קטנה", בימבה נגד בינבה. בסוף מישהו הביא תמונה מתוך השיר פתיחה, שמוכיח ללא ספק, צהוב על גבי לבן, שזה בינבה, עם נ´. (גם אני הייתי בטוח שזה בימבה. אבל לא). אתם יכולים לחפש את זה בארכיון הפורום.

Yaniv-DC

New member
והנה התמונה מוצגת לשרותכם.

בינבה מי שם כתב שבפתיח מופיע בימבה? פחחחח...

shirakl

New member
יש גם את הצעצוע הזה של ילדים

מין מכונית כזאת שמזיזים אותה עם הרגליים. קוראים לזה בינבה ויש על זה מדבקה עם הציור של המכונית בינבה מהתכנית וכתוב על זה בינבה עם נ´(אני מניחה שקוראים לזה ככה כי זה קצת דומה לבינבה מהתכנית...)

~*~gaL

New member
טוב, עברו כמה שנים טובות

אבל לפחות זכרתי שזה עם נ´.. ובונבון דיי דומה לפונפון, ככה שאני סולחת לעצמי.. תודה על התמונה! אני צריכה הוכחות..

Outlast

New member
מסתבר...

שאנשים פשוט לא יכולים להשלים עם המציאות, תהיה כואבת כמה שתהיה... ובאמת, מעניין למה כולם (כולל אותי) חשבו באיזשהו שלב בחייהם שזה בימבה...

Jenkins

New member
אף פעם לא התעמקתי בזה

אבל בעיקרון לילדים קטנים יותר נוח להגיד בימבה מאשר בינבה. לעומת זאת, בינבה הרבה יותר חלק על הלשון מאשר בימבה. הממ... אף פעם לא הייתי צופה בזה.

מה שמביא אותי להסבר בלשני

"ב" ו-"מ" הם צלילים מאד דומים. שניהם נהגים ע"י שימוש בשפתיים ולא בלשון. ההבדל היחידי ביניהם, למען האמת, הוא שבביטוי של "מ" יוצא גם אויר מהאף. לכן כשמצוננים, קשה להגיד "מ" וזה נשמע כמו "ב". "נ" הוא צליל שההבדל היחידי בינו לבין "מ" הוא מקום ההגיה. בשניהם יוצא אויר מהאף, רק שב"נ" יש שימוש בלשון שדומה לשימוש שנעשה בהגיה של "ד" (ולכן כשמצוננים, ה"נ" נשמעת כמו "ד"). יש נטיה לשים "מ" עם "ב" ו"נ" עם "ד". דוגמאות: bomb thumb womb לעומת hand send spend ולכן הפכנו את ה"נ" של בינבה ל"מ".

למעלה