שאלה: סוגי אימונים,

סייפיי

New member
שאלה: סוגי אימונים,

אחד מהדברים שלמדתי כאן הוא שלאימון כוח מתאמנים עם הרבה משקל ויחסית מעט חזרות, קצב איטי ומנוחה בין הסטים לאימון "ניפוח": משקל בינוני הרבה חזרות, קצב בינוני ופחות מנוחה בין הסטים, אבל אם רוצים לעבוד על שניהם בבת אחת? זאת אומרת מה יקרה אם אני אעשה סט ראשון במשקל גבוה עם 8 חזרות וסט שני משקל יותר נמוך 14 חזרות? ואז סט שלישי כמו הראשון, ורביעי כמו השני. למה זה יגרום?

בלגן

אני לא רואה כל רציונל בשיטה כזו אם כי אני לא שולל אותה ! ניתן לבצע אימון משולב של מספר חזרות עם התנגדות שונה כך שהעיקרון הוא לעבוד על כוח (גיוס יח´ מוטוריות) ואחר כך הפירטרופיה. הרציונל בלהתחיל עם משקל גבוה, מעט חזרות הוא שבחילת האימון מערכת העצבים "רעננה" וגיוס יותר יח´ מוטוריות יאפשר לנו בסטים הבאים (במשקל נמוך יותר ומספר חזרות גבוה יותר) ליצור תאורתית היפרטרופיה ליח´ המוטוריות החדשות. להתחיל עם מספר חזרות גבוה ומשקל נמוך או לשלב (כפי שהצעת) יש חסרון והוא עייפות מערכת העצבים קשה לגייס יח´ מוטוריות אחרי מאמץ של 10-15 חזרות. לכן עבודת כוח בשלב זה לא תהיה אפקטיבית או שנצטרך לתת מנוחה גדולה לשריר ואז הגירוי לא יהיה מספיק. כמו כן אפשרי לבצע את שיטת אוקספורד שהרעיון סביב שיטה זו הוא שהעומס הולך ויורד תוך עייפות מתגברת של השריר. שיטה זו מבוססת על מציאת המשקל המרבי שהמתאמן יכול להרים 10 חזרות (RM10) וביצוע 10 סטים כאשר בסט הראשון המתאמן מבצע 10 חזרות של 100% מ-RM10 ובכל סט נוסף הוא מוריד משקל על מנת שההתנגדות תהיה שווה ל-RM10. מנוחה של מינימום 45 שניות בין סט לסט. שיטה זו מתאימה לפיתוח סבולת שריר. כנס למאמר על שיטות אימון בחדר כושר לשיטות נוספות.

למעלה