שאלה נשית

Mיקי_

New member
שאלה נשית

פדים... (לא תחבושות, אלא הדקים לשימוש יום יומי) לפי מדריך הקוסמטיקה אין אפילו פד אחד לרפואה שאפשר לרכוש... אחרי שימוש של שנים באולוויס עברתי לקרפרי (אני מודעת לג'ונסון & ג'ונסון ולניסויים שלהם, אבל זה עדיף על פרוקטר & גמבל בעיני... אבל אני בכל זאת מחפשת חלופה) חוגלה זה לא טוב גם כן... ניוואה הפסיקו לפני שנתיים לצערי לייצר, ונשארתי בלי חלופה נורמאלית... יש למישהי איזושהי הצעה לחברה שניתן לרכוש ממנה פדים (שנדבקים טוב לתחתונים כמו קרפרי, וסופגים טוב כמו אולדייז אם אפשר...) ולא עושה ניסויים על בע"ח? אולי משהו מחנות טבע...? אני לא יכולה להסתדר בלי פדים ואני זקוקה להם... אבל עדין מפריע לי שאני תורמת ככה לניסויים כ"כ נוראיים... (למרות שאין ממש מה לנסות פדים על בע"ח, אבל כאמור החברות.. החברות...)

urilei

New member
אני כבר פרשתי מעניין הניסויים...

לא שחלילה אני תומך בניסויים בבע"ח, להפך, אבל: - קניית המוצר אינה גורמת כשלעצמה סבל לבעלי חיים, יש פה רק החרמה כספית של חברות שהיא מין מחאה (לגטימית אמנם) אבל בסופו של דבר לא תורמת במיוחד לבעלי החיים. - את כל העולם הזה מנהלים בסופו של דבר כמה מיליונרים ולמעשה יש הרבה הרבה פחות ממה שנדמה לנו. ל J&J יש יותר מ-100 מותגים-בנים שאת רובם אף אחד בכלל לא יודע ש-J&J מייצרת. - גם התווית "לא נוסה על בעלי חיים" (שאגב, לא מופיעה על שום מוצר שנארז בחו"ל) נמצאת על מוצרים שלא אחת יש בהם חומרים שכן נוסו על בעלי חיים, או שהם מבוססים על מוצר פשוט יותר שכן נוסה על בעלי חיים, כך שהתווית לא באמת אומרת הרבה. למרות כל זאת, אני עדיין יעדיף מוצר שמוצהר שלא נוסה, אבל לא מעבר לזה, כי זה פשוט בלתי אפשרי

חרם צרכנים ויעילותו...

אורי תתפלא, אבל מס' לא קטן של חברות כבר הפסיק לבצע ניסויים בבעלי-חיים, או תרם כסף לפיתוח מחקר אתי ומודרני בעקבות חרם צרכנים. אני משאיר את הבמה לענת רפואה שתתן סקירה היסטורית קטנה.

urilei

New member
בזה אתה צודק

אבל זה כבר לא המצב פה. כל החברות היום מודעות לנזק התדמיתי של ניסויים בבעלי חיים. אני רוצה להאמין שכל החברות שיש לנו ב"רשימה השחורה" זה חברות שביצעו בעבר ניסויים כאלה ולא עושות את זה כרגע. אבל, J&J לדוגמא זו חברת תרופות, ותרופות חדשות מה לעשות, מנסים כמעט תמיד על בעלי החיים (גם אם לא בצדק, זה המצב כיום) אם את מוצרי הקוסמטיקה לא מנסים על בעלי חיים אין סיבה "להפלות" אותם בגלל שלחברה יש גם חטיבת תרופות (שהיא אגב, חטיבה נפרדת) כבר מדובר פה רק בכסף, לא בבעלי חיים ואני שוב אומר, אני כן מתנגד לניסויים אבל המצב היום לא מאפשר לי לתרום הרבה (שלא כמו בתחום האוכל או ההלבשה/ריהוט/תיקים)

ההשלכות של חרם צרכני ../images/Emo105.gif

לפני שלושה חודשים עבר במדינות האיחוד האירופי בקריאה שלישית החוק האוסר ניסויים בבע"ח בקוסמטיקה. הוא יכנס לתוקף בעוד שש שנים. בזכות מה ומי עבר החוק הזה? בזכות אנשים כמוך, אורי, וכמוני שהתעקשו לרכוש רק מוצרי קוסמטיקה שלא נוסו בבע"ח ושהחרימו חברות שתומכות בניסויים בבע"ח. למה החוק ייכנס לתוקף רק בעוד שש שנים? בגלל חברות כמו פרוקטר אנד גמבל, ג'ונסון אנד ג'ונסון, יוניליוור ועוד - חברות שתומכות בניסויים בבע"ח משיקולים כלכליים שונים, ושהפעילו לובי מאסיבי לדחיית החלת החוק. הפסקת ניסויים בבע"ח בקוסמטיקה תשחרר עשרות אלפי בע"ח בשנה מייסורי תופת. להפסקת ניסויים בבע"ח בייצור קוסמטיקה תהיה השלכה על תחומים נוספים בהם מבצעים כיום ניסויים בבע"ח. ברגע שתאגיד/חברה/מפעל יכניס לקו הייצור שלו חלופות למבדקים בבע"ח, החלופות האלה ישמשו אותו למבדקים נוספים, גם למוצרים רפואיים (תרופות) וגם למוצרי ניקוי. ראה לדוגמה את תשלובת ד"ר פישר, שמאז שהם החלו לבצע מבדקים למוצרי הקוסמטיקה שלהם באמצעים חלופיים הם מבצעים בעזרתם גם מבדקים למוצרים הרפואיים שלהם (משחות לעור ולעיניים). כשזה יקרה, וחברות תתחלנה לבצע מבדקים באמצעים מודרניים ויעילים יותר גם בייצור תרופות, מהר מאוד תשתנה המדיניות הרגולטורית שכיום דורשת מבדקים בבע"ח. וכל זה הוא תוצאה מכך שאורי החרים חברות מסויימות.

Mיקי_

New member
הי זה לא הוגן

אני בהחלט מחרימה אדוקה...! מסתובבת עם רשימות וזוכרת גם בע"פ... מכריחה אפילו את הגבר שלי לקנות עבורי מוצרים קוסמטיים או שימושיים (משחה ומברשת שיניים, שמופו ומרכך למיניהם) שיהיו שלי, כדי שלא אאלץ להשתמש במוצרים שנוסו על בע"ח.. ויעם הזמן הוא גם מתרגל איהם ומפסיק לקנות (קולגייט למשל) זוועות אחרות. אני פניץי פה לתשובה (ובינתיים לא קיבלתי) כיוון שפה אני מוצאת עצמי במוצא סתום, ואני באמת באמת חייבת את המוצר ההגייני הזה, אממה, אין בידי מושג על מוצר שלא בא מחברה שידוע שהיא לא עושה ניסויים... ד"ר פישר זו החברה החביבה עלי, זה לא הכל בזכות אורי...!

מיקי צודקת ../images/Emo140.gif

לא רק אורי ואנוכי אחראים למהפכה הזו, אלא כל אחד ואחת ששותף לחרם הצרכנים אחראי, באופן אישי, לשחרור עשרות ואלפי בעלי-החיים מהתופת ולשינוי ההולך ומתהווה במדיניות הניסויים בבע"ח. לגבי הפדים שאת מחפשת, אחזור אליך עם תשובה מחר לאחר שאבדוק בקו-אופ שליד ביתי. ראיתי שם השבוע אריזה חדשה במחיר אטרקטיבי ואני כמעט בטוחה שהיא היתה של חברה "טובה". עד היום המלצתי לכל השואלות לבחור בחוגלה כברירת מחדל.

Mיקי_

New member
דווקא ביקרתי בקו-אופ היום...

ודיברתי עם גולדי בוי שאמר שאת המידע המיהמן ביותר... לגבי חוגלה, התחבושות שלהם אחלה, אבל הפדים שלהם בעיני בלתי נסבלים, הם לא נדבקים כמו שצריך וזה ממש ממש ממש מעצבן. כך שהברירת מחדל שלי זה קרפרי... אבל אשמח לעוד מידע ממך, אנסה ואודיע... (העניין הזה עם הנדבקות חשוב בעיני, אחרת זה זז כל היום ולא עוזר בכלום ככה) בכל אופן תודה!

אני לא מוצאת את זה עכשיו...

אבל פעם היה דיון על הגיינה נשית. הגענו למסקנה שאין חברה נורמלית, אבל אם זה עדיף לך אז תשתמשי בחברה שהיא לא פרוקטר אנד גאמבל...

Mיקי_

New member
זה מה שאני עושה!

כן, אולדייז זה פרקטר & גאמבל... אני משתמשת בקרפרי שזה גונסון & גונסון, כאמור לא טוב במיוחד אך עדיף... זה ממש לא פייר, נראה לי אני אפנה לניוואה לבקש לשקול יצור מחדש או משהו.... בינתיים קרפרי שולת!!1 (אם מישהי בכל זאת ראתה משהו בבתי טבע, רעיונות...?

הייי!

זה הדבר היחיד שמצאתי שאת כתבת.................................................................. רק רציתי להגיד שיש לך את החתימה הכי מצחיקה ב-ע-ו-ל-ם!! ביי

מוצרי תאגיד פרוקטר אנד גמבל ../images/Emo128.gif

אולדייז ואולווייז, אבקת כביסה אריאל, משחת כלים פיירי, חיתולי פמפרס, חטיף פרינגלס, מזון לחתולים וכלבים איימס/יוקנובה וכמובן סדרת מוצרי פאנטן - כל אלה מוצרים של תאגיד פרוקטר אנד גמבל הידוע לשמצה והמוחרם באופן טוטאלי ע"י שוחרי ומכבדי בעה"ח בכל העולם. פרוקטר אנד גמבל מובילים בתמיכה בניסויים בבע"ח ואחראים לסבל הרב שנגרם ללא צורך לבע"ח במעבדות. הם מנהלים גם את הלובי הכבד ביותר, הן באירופה והן בארה"ב נגד הפסקת הניסויים בבע"ח. מעבר להצהרות הפומביות שלהם, היו בשנים האחרונות מספר חשיפות של זוועות אימים שמתרחשות במעבדותיהם, הכוללות התעללות נפשעת בקופים, כלבים, חתולים, ארנבונים, שרקנים, חולדות ועכברים. זהו תאגיד שמפוצץ מיליארדי דולרים על פרסום מוצריו בכל העולם, אך מסרב לשקיע בהפסקת ניסויים בבע"ח.

גם מזון לחיות??

מי בדיוק יקנה דווקא מהם מזון לחיית המחמד האהובה שלו (בהנחה שהוא יודע על הניסויים...)??

למעלה