שאלה נצחית שלי

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך

Sch

New member
שאלה נצחית שלי

נוגעת לעניין הפנסיה לעובד, כלומר, הפרשות המעביד לקרן הגמל. כאשר מדובר בעובד של עסק מסחרי, חל הסכם המסגרת של לשכת תאום של האירגונים הכלכליים, 9.1.95, ושם נאמר: "מוסכם כי החל ב- 1.4.95 שכר המינימום, כפי שמתפרסם מעת לעת, יהווה את השכר האחרון הקובע לצורך פיצויי פיטורים. כמו כן יופרשו משכר המינימום התשלומים המיועדים לפנסיה ולדמי מחלה." איני מוצאת את ההסכם הקיבוצי שצד לו יכול להיות אחד מאלו: התאחדות התעשיינים, האיגוד הארצי למסחר, התאחדות הסוחרים, לשכת אירגוני העצמאיים, לשכות המסח, או כל יצור אירגוני אחר, ואשר מחייב מעסיק להפריש עבור העובד לקופ"ג. מי יודע משהו על כך? תודה

התשובה הנצחית - פסטרנק.

אבל אין לזה משמעות. כי בכל מקרה אם השכר האחרון גבוה יותר משכר המינימום - החישוב אמור להיות לפי השכר האחרון (וההסכם הקיבוצי לא יכול לגרוע מהוראות החוק). אם השכר האחרון נמוך יותר - אז ממילא יש הוראה בחוק שפיצויי הפיטורים יהיו מחושבים לפי שכר המינימום ולא מתחת לזה.

התשובה הנצחית - פסטרנק.

אבל אין לזה משמעות. כי בכל מקרה אם השכר האחרון גבוה יותר משכר המינימום - החישוב אמור להיות לפי השכר האחרון (וההסכם הקיבוצי לא יכול לגרוע מהוראות החוק). אם השכר האחרון נמוך יותר - אז ממילא יש הוראה בחוק שפיצויי הפיטורים יהיו מחושבים לפי שכר המינימום ולא מתחת לזה.

Sch

New member
לא הבנתי, אבל גם השאלה שלי - כרגיל

אצלי - לא ברורה. אני מחפשת הסכם קיבוצי, שעל פיו מוקנית לעובדים בתחום המסחר, או השוק פרטי, או הקימעונאות-סיטונאות, זכות שיופשרו עבורם הפרשות לקרן הפנסיה. הכי קרוב שהגעתי, הוא המשפט המצוטט בהודעה הקודמת. מכאן אפשר להבין - לא כך? - שיש הסכם קיבוצי שמקנה לעובדים עליהם חל ההסכם ממנו ציטטתי, את הזכות לקופ"ג. אבל, אינני מוצאת ההסכם הזה. ברור לגמרי, במקרה של פ"פ שהחוק גובר על הכל. אני, בגמל עסקינני, זה פשוט מוציא אותי מדעתי שזכות כל כך חשובה נמנעת מכל כך הרבה אנשים, לכן מלחמת החורמה. אלפי תודות אם אתה מוצא משהו בשבילי.

שוב פסטרנק.

מצטער, הייתי כל כך המום מהחלק הראשון של המשפט שצוטט, כך שלא שמתי לב לחלק השני העוסק בגמל. עד כמה שאני יודע (אבל אל תסמכי עלי) אין הסכם קיבוצי שחל על כל השוק הפרטי או כל ענף המסחר שלפיו יש חובת הפרשת זכויות לפנסיה. יש הסכמים אזוריים (תל אביב, מפרץ חיפה וכד´) שחלים על חברי האחדות הסוחרים באותו אזור. המקום הטוב ביותר למצוא את זה - זה כמובן - פסטרנק.

Sch

New member
הסכמי איזור חיפה - מצאתי. תל-אביב -

אחפש שוב. אלפי תודות, כרגיל.

למעלה