שאלה נושא נעליים

yossico

New member
שאלה נושא נעליים

שלום ובוקר טוב לכולם קניתי לפני שבוע נעליים מסוג "The North Face" באתר למטייל. הם אמרו לי שהנעל אטימה למים. אני צועד כל יום לעבודה בערך 6 קילומטר. כאשר היגעתי לעבודה, לדאבוני ראיתי שיש לחלוחית מים בתוך הנעל, האם זה סביר? וכיצד למנוע זאת? ועוד.. התנדפות המיים יותר מהירה בנעל אחד, מאשר בנעל השנייה, האם זה סביר? מצורפת תמונה להמחשה

ר ו נ ן ג

New member
ללא גורטקס - הנעל לא אטומה למים

אם הנעל אכן גורטקס, יכול להיות שמים נכנסו מעל לגובה הנעל?

yossico

New member
הנעל היא גורטקס ו.....

הנעל היא גורטקס. המים לא נכנסו מעל לגובה הנעליים. הבעיה היא כאשר אני מכניס את היד לתוך הנעליים אני מרגיש שיש לחות בשני הנעליים היכן שמונחת כף הרגל, מלמעלה. ועוד בעיה כפי שאתה רואה בתמונה שבעיית נידוף המיים מהעור היא רק באחת הנעליים, ובתחילת הנעל.

sela v

New member
קשה לראות בתמונה רטיבות

אבל אולי הרטיבות עליה אתה מדבר היא תוצאה של הזעה? עם איזה גרביים אתה צועד? רעיון לבדוק שהנעל לא דולפת היא לשים אותה בגיגית נניח לחצי שעה ולראות האם אכן חדרו מים.

חי בר

New member
מה שאני עשיתי כשקניתי את הזוג

הראשון של נעליים עם גורטקס, זה לשים אותן בתוך גיגית מלאה מים (כמובן שצריך לשים לב שלא ייכנסו מים מלמעלה
). בתוך כל נעל שמתי משקולת כדי שלא תצוף ותתהפך, וחיכיתי. תוך 2-3 דקות הנעליים היו מוצפות במים. חזרתי לחנות עם הנעליים, וחזרתי על הניסוי בנוכחות המוכר- להפתעתנו היו לא מעט זוגות "פגומים". מסתבר שלא מעט תפרים בנעל חרגו מהמקום וחדרו את שכבת הגורטקס (ללא ספק איזה פועל/ת בסין התרשל עם העבודה במכונת התפירה). מתוך כ-10 זוגות שבדקנו (כל מה שהיה במידה שלי) הצלחנו להכין רק זוג אחד תקין. אין לי מושג איך זה כיום מבחינת איכות, אבל מאחר ועדיין (בעצם יותר מתמיד) מייצרים בסין, כדאי לך לבדוק את הנעליים ולא להאמין שהן "בסדר". אגב- הרעיון של הגיגית היה של החנות עצמה (בטח הם הצטערו על זה בהמשך) בתור פרסומת היה נעל גורטקס בתוך אקווריום קטן עם מים, וכמובן שהייתי מוכרח לבדוק את זה בעצמי בבית... אם אני לא טועה, הנעליים היו של סקרפה או אסולו אבל זה באמת היה מזמן מזמן.

natyh

New member
תמרח סיליקון

פשוט בהרבה ומניסיון עובד יופי . עזוב אותך מהגיגית והגורטקס . כבר כתבתי שתמיד תמיד המקומיים יפתר לך את הבעיות הכי פשוט זול ופרקטי כך היה בטרק הראשון שלי בנפאל קניתי נעליים משובחות סיליקון אך את השלוליות עברתי בכפכפים נעלי אצבע בשבילך בדיוק אבל בדיוק כמו הנאפלים .... נעלי אצבע אחלה גורטקס בשבילך ועולים רק 10 שקלים ... אפרופו אצבע חובנטינו בהוארז טיפס איתנו בשלג חצי הר עם נעלי אצבע גוד ייר יעני עשויות מצמיג אמריקאי משובח ... עד שנהיה קר והחליף לנעלי גרינגוס . אפרופו השארפה האיש שטיפס עם אדמונד הילארי טסאי טסנג כמדומני אני משאיר ליובל קוגאוה לספר את הסיפור . אבל יעללה לך תקנה גורטקס וגופיות תרמיות ופליזים נושמים ... אז איך הספתא של נמרוד טיפסה על האקונגווה ההר הגבוה בארגנטינה לפני חמישים שנה ? מה בלי גורטקס ? נתי

חי בר

New member
נו, גם האדם הקדמון שרד את

תקופת הקרח, אמנם בקושי, אבל שרד ולא היה לו נעליים עם גורטקס או גופיה חמה. אז מה הקטע? כשצריך לחצות נהרות אז שום נעליים לא יעזרו לתרמילאי, ומנסיון אישי לחצות מים בטמפ' קרובה לאפס כמה פעמים ביום כשבחוץ קפוא- לא רק שאין זה תענוג- זה גם סכנה ממשית. אז נכון, ממילא מורידים את הנעליים אבל כשמחזירים אותן למקום (אחרי שמפשירים את הכפות רגליים) אתה רוצה נעל יבשה. זה שיש כמה מיליוני אנשים בעולם שהולכים עם נעליים/סנדלים מאולתרות משאריות של צמיגים (או איזה מדריך מקומי שעושה אוונטות בהוארז) זה לא אומר שכיף להם ושהם לא סובלים במיוחד כשיורד שלג. אין דבר כזה "חיסון נגד קור" וכשהגוף חייב לוותר על משהו זה יהיה דבר ראשון האצבעות של הרגליים... אפשר להתפשר על הרבה דברים בציוד טיולים אבל לדעתי אין תחליף לנעליים טובות, שק שינה טוב ואם גם הולכים עם כל הציוד על הגב במשך ימים על גבי ימים- גם תיק טוב. בשביל ללכת להסתלבט על חוף הים גם אני לוקח כפכפים.

ששש

New member
../images/Emo45.gif צודק בהחלט, חי בר

ולגבי השאלה הייתי הולך לכיוון שסלע אמר, ייתכן ויכולת נידוף הזיעה של הנעל אינה מספיקה מסיבות שונות ולכן קיימת הצטברות אדי הזיעה. אם הלכת עם גרבי כותנה הדבר ברור, זה לא משהו משמעותי אך אם תרצה לשפר את יכולת נידוף הזיעה תנסה גרביים ייעודיות.

sela v

New member
נתי

בתור מישהו שממליץ על אופניים איכותיות, למה ציוד לא חשוב? זה לא אותו דבר? כמובן שאפשר להסתדר בלעדיו, אבל זה הרבה פחות נוח, והרבה פעמים זה שם אותך בסיכון. אני מאמין שגם לפני 100 שנה אנשים שגילו עולם, השתמשו במיטב הטכנולוגיה של אותו זמן, ועובדה שכל הזמן מתקדמים, ולמשל על ההרים הגבוהים בעולם אנשים מטפסים רק בעשרות השנים האחרונות.

חי בר

New member
לפני שנסעתי לאפריקה הלכתי להרצאה

בחנות "למטייל" שהעביר משיהו שטייל שם. לא שהייתי זקוק לעצות לגבי איזה סוג ציוד כי הרביתי לטייל בארץ ובסיני עם כל הציוד על הגב, והיה לי בעצם כל מה שאני צריך. אבל בכל זאת רציתי לשמוע חוויות, רעיונות למסלולים וכו'. הבחור שהעביר את ההרצאה היה לדעתי מחלוצי "השיטה המינימליסטית" שדברנו עליה לא מזמן כאן בפורום. הוא הגיע להרצאה "עם כל הציוד" שהוא טייל איתו באפריקה. זה לא היה הרבה אז אפילו אני זוכר: - תיק צד (לא יודע איך קוראים לסוג הזה: התיק שנשים משתמשות ביום יום
) -חבילת קונדומים "כי האיידס מטפס על הקירות" -מפה מנויילנת "רב תכליתי משמש כשמיכה, מזרון, מטרייה נגד הגשם" -מגבת (כנראה קרא את "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה") -חוט ומחט "כדי לתקן את התיק" -שקפקפים -זוג תחתונים ספייר, בגד ים. -שקית קטנה של אבקת OMO "לכביסה וטובה גם לרחצה". זהו. הבחור הנ"ל "חרש" את אפריקה לאורכה ולרוחבה בטרמפים, וכל עניינו היה איפה למצוא- סליחה על הביטוי- איפה לזיין בחורות מקומיות. לצרכים שלו הוא היה מצוייד היטב לטיול. אבל אני לא חושב שהוא היה שורד יותר מלילה אחד על הר קניה, או מצליח לחצות את הרי הרוונזורי, או לחצות את מדבר טורקנה עם הציוד שהיה לו. יש דברים שאין ברירה וחייבים לקחת את הציוד המתאים. אין מוסר השכל בסיפור אבל ציוד- כמו כל דבר אחר- חייבים לבחור בהתאם לאופי הטיול שהולכים לעשות ולאיזה מקומות רוצים להגיע.

natyh

New member
בא תסביר לי

אם תשע מעשר מנעלי הגורטקס לא אטומות למיים אז מה זה אומר על הנעל ? פועלים סינים אכלו לי שתו לי ...מה ? אז הנעל לא אטומה נקודה ! אז אל תקנה גורטקס ! מה כן ? או כפכפים או נעל עור משובחת . ואם תשע מעשר נעלי עור לא מעבירות מיים אז מה זה אומר על הנעל ? שהיא אטומה ! ופליז נושמים ביגוד טרמי וכיוצא בזה חרטות : לא שוה את הכסף . פיזיקה או לא פיזיקה ? נתי

sela v

New member
פליז נושם

אין לי, אבל יש לי כובע שעשוי מה-Wind stopper, ומהטיול שלי לפני שנה באיסלנד. בידיים שאלו היו כפפות מפליז, והכובע היה מ-Wind stopper יש הבדל גדול. לא שהאצבעות נשרו לי, וגם שהיה לי למשל קר בכמה טרקים סבלתי אמנם התעוררתי כמה פעמים בלילה, אבל עברתי את זה. עכשיו שאני חושב על זה אולי בגלל זה התקררתי בטרק לרוונזורי, ובסוף בשל זה לא הגעתי לפסגה הכי גבוהה.

ר ו נ ן ג

New member
Fleece , חברים, לא פליז.

סליחה על הקטנוניות, אבל בכל זאת פורום תרמילאים... וכמו שחי בר וסלע ואחרים כבר אמרו כל העניין הוא להתאים את הציוד לאופי הטיול. וביגוד טרמי מתאים, אכן חיוני לטרקים גבוהים / טיפוס הרים.

jeshu

New member
כשאתה אומר פליז בהגייה ישראלית לדוברי אנגלית הם חושבים שיש לך פרעושים...

חי בר

New member
הפיזיקה שלך היתה נכונה לפני איזה 20

שנה כשנעלי גורטקס התחילו לבצבץ לאויר העולם ואולי בכלל רק המלאי בחנות מסוימת מאוד היה בעייתי- בכל מקרה זה היה לפני כמעט 20 שנה כיום המצב הרבה יותר טוב (גם האופניים של היום היו מדע בדיוני לפני 20 שנה). כמו הרבה טכנולוגיות בתחילת הדרך יש בעיות היום גורטקס משמש למגוון דברים החל מחליפות חלל לאסטרונאוטים (הם ניסו סנדלים עשויים משאריות של צמיגים מצופי אסבסט אבל זה לא כל כך עבד בחלל) וכלה בכבלי מידע טרנס-אטלנטיים תת מימיים. הפיזיקה או יותר נכון התכונות הפיזיקליות של חומרים שונים מאפשרים כל הזמן חידושים ואין מה לעשות- לפעמים צריך לזרום עם הטכנולוגיה. לא הכל חארטה ולא הכל בזבוז כסף- צריך לקנות דברים בצורה מושכלת שיתאימו לצרכים שלך.

natyh

New member
עכשיו בא תסביר לי

אם זה היה טוב לפני 20 שנהובודאי ממשיך להיות טוב עכשיו ! למה לשלם יותר על מוצר שבייצור נכון משמש לאסטרונאוטים אך אתה מודה שהוא אינו מיוצר נכון עבורך ? אז מה מושכל כאן ? נתי

כבר טחנו את הנושא הזה עד דק

ואני חושבת שכבר בעבר הגענו למסקנה שכל אחד צריך לעשות מה שנוח לו. לכן כל ההרצאות והסיפורים על אלה שמדלגים בהרים המושלגים עם כפכפי אצבע ובקבוק מים בלבד, לא רלוונטיים.

למעלה