שאלה נועזת

שמופית

New member
שאלה נועזת ../images/Emo6.gif

אז לכל אלה שקיוו שבסקס עסקינן - מצטערת לאכזב... זו שאלת משכנתא פשוטה
העניין הוא שיכול להיות שהשאלה טיפה חודרנית/חצופה, אבל אני מאוד אודה למי שתוכל לענות, אפילו בעילום שם, כי זה יעזור לי להעריך את המצב שלנו. השאלה כמובן עבור אלו שקנו דירה ולקחו משכנתא. אז ככה <נשימה עמוקה>: כמה עלתה לכם הדירה ? כמה משכנתא לקחתם ? האם היה לכם סכום התחלתי כלשהו ואם כן - כמה ? מקווה שלא תהרגו אותי על השאלה
ותודה מראש !

אוסנת123

New member
תגידי אם קיבלת כי נראה לי

שהוא לא שלח.... הקפיץ לי איזושהי הודעת שגיאה תוך כדי... בכל מקרה אני כותבת בינתיים מסר חדש...

אוסנת123

New member
ליאת - שאלה כללית

זה יותר טוב בלונדון או פחות טוב מהארץ, הכוונה מבחינת מחירים ותנאי לקיחת משכנתא.

שמופית

New member
תודה רבה רויטל ואוסנת ../images/Emo45.gif

אני אשמח אם עוד מישהי תענה
למרות שקיבלתי מושג כללי על מה מצפה לנו

סיפור ארוך...../images/Emo63.gif

הדירה עלתה 145,000$ - 4 חדרים (בעיננו ממש מציאה, משופצת ממוזגת עם נוף והכל. אפילו אמא שלי שמאוד קשה לרצות אותה מתלהבת כל פעם מחדש...) לווינו 200,000 ש"ח מההורים שלי ואנחנו מחזירים להם כל חודש בתנאים הרבה הרבה יותר טובים מאשר משכנתא חוץ מזה היו לנו בערך 80,000 ש"ח משלנו (מתנות מההורים והסבים לחתונה...) לקחנו משכנתא מפוצלת (זה היה לפני כחצי שנה) קיבלנו (אחרי מאבק רציני ארוך ומייגע) ולקחנו חלק בריבית קבועה לחצי תקופה - לתקופה של 24 שנים (ז´תומרת שאחרי 12 שנה היא תשתנה פעם אחת בהתאם לכללים הכתובים בחוזה ואשר אינני זוכרת כרגע - ואולי אף מעדיפה לשכוח) בריבית של 4.8% לקחנו חלק נוסף בריבית משתנה כל 2.5 שנים כאשר ל- 2.5 הראשונות זה 2.99% ונאלצנו לקחת את הזכאות למרות שהתנאים בה טובים פחות מאשר היתר כי אחרת לא היינו מקבלים את אפשרויות הנ"ל. נדמה לי שזה היה 70,000 ש"ח בריבית קבועה 5.2%. היתרון הוא שאת הסכום הזה אפשר להחזיר מתי שרוצים ללא קנסות בעוד שבכל אפשרות אחרת, תשלום לפני מועד היציאה גורר קנסות שהופכות את התשלום בבת אחת לבלתי משתלם. מאחר ולא צפוי להגיע אלינו שום כסף שידוע לנו עליו ב30- השנים הקרובות, לא נוכל ככל הנראה לנצל יתרון זה. אם יהיו לי כוחות נפש לשחזר, אולי עוד אספר לך איזה התרוצצות עשינו כדי להשיג את התנאים האלה (שבמצב השוק היום הם מ-ע-ו-ל-י-ם).

הצעה: בתור אחת שגם מתעניינת בנושא

אשמח אם תוכלו לענות (בפורום) בצורה שלא תסגיר אתכן, או תסגיר פחות: לכמה שנים לקחתן משכנתא, ואיזה סכום הוא ריאלי להתחייב עליו. לדוגמא - האם הסכום ששילמתם עבור שכר דירה הוא סכום ריאלי להתחייב עליו? הרי זה גם יעלה עם הריבית. מה דעתכן על התחייבות לתקופה ארוכה? האם זה מפחיד אתכן?

שירלון

New member
אני חדשה כאן אבל גם לי יש משכנתא

שלום אני שירלון..
התחתנתי לפני חודשיים וחצי אבל משכנתא גם לי יש החל ממרץ השנה. אנחנו לקחנו יחד עם הזכאות סכום די גבוה של 500K אבל פיצלנו אותו 300K בריבית קבועה ל-25ש´ ב-5.25 ו-134K במסלול חצי משתנה (גם שינוי אחרי 12 ש´ לפי ממוצע ריביות בנק ישראל + 0.6) כשהתקווה היא שנוכל בעוד 12 שנה להחזיר את החלק היחסי שישאר מזה ואת הזכאות לקחנו רק באוגוסט אחרי הרישום ברבנות ואז כבר העלו את הריביות כך שהזכאות היא בריבית של 6.04. אה ואני גם יועצת משכנתאות בבנק לאומי (לא אסגיר את המיקום) לכן אם יש למישהי שאלה אשמח לענות דרך המסרים). כעיקרון אני מקווה שזה יעזור לך המידע הזה. קחי בחשבון שכל משכנתא שתקחו היא צמודת מדד והשנה המדד היה גבוה, מה שלי לפחות הקפיץ את ההחזר ב-150 ש"ח לחודש. כך שאנחנו התחלנו ב-3050 ש"ח לחודש והיום משלמים 3220 לחודש - אחרי 9 חודשי משכנתא בלבד. חשוב מאד לקחת בחשבון את הגידול בהחזרים החודשיים!!! שירלון

קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הצטרפתי בעצמי רק השבוע, כך ששתינו די חדשות...
לגבי המשכנתא - אנחנו התחלנו באפריל, והסכומים שלנו די דומים (כמו גם העליה התלולה החודשית, לצערי...
)

אוסנת123

New member
רק כדי לעודד אתכן...

אני התחלתי באפריל עם תשלום חודשי של כ- 3700 ש"ח ומכיוון שחצי מהמשכנתא היא בצמוד פריים (זה נראה אטרקטיבי בזמנו.... אבל עלתה הריבית ב- 4.2% בחודש אחד) אז היום התשלום אחרי המדדים הגבוהים והעלייה בריבית הוא 4600 ש"ח.... שמופית - שכחתי לציין שהמשכנתא היא ל- 20 שנה.

נופר30

New member
ולמה אף אחד לא מדבר על משכנתא

דולרית ? אם מחלקים את המשכנתאות ל 3 מסלולים יוצא שההחזר החודשים מאזן אחד את השני בראייה לרחוק ( 5-10 שנים ) המדד עולה יותר מהדולר

לדעתי

אם לא צפוי להכנס כסף גדול בזמן כלשהו, עדיף לקחת לתקופה ארוכה כי אז הסכום כל חודש קצת יותר קטן וקצת יותר קל לעמוד בתשלומים. לנו יצא לשלם כל חודש סכום יותר גדול מאשר שכר דירה למרות שלקחנו לתקופה ארוכה (חלק ל24- שנים וחלק ל-30 שנה). ברור שאם יש איך לשלם או שצפוי להיות בזמן הקרוב אז עדיף לקחת לזמן קצר יותר ואז הריביות לא מצטברות לאותו הסכום...

שירלון

New member
דווקא ל-30 שנה אני מתנגדת

בחישוב פשוט עם מחשבון שיטת שפיצר ההפרש בין 25ש´ ל-30ש´ הוא לא מעל ל-150 ש"ח בחודש במקרה ומדובר על סכומים שנעים בין 400K ל-600K וזה בדוק. לכל בנק יש את השיטה השיווקית שלו אבל ההפרש הוא נובע אך ורק מהריבית. את הקרן מסיימים הרבה לפני. כעיקרון בכל המשכנתאות ארוכות הטווח בשיטת שפיצר משלמים עד מחצית התקופה בעיקר ריבית ומעט מהקרן ולאחר מכן זה מתחלף - יותר קרן ומעט ריבית. ההפרש הנמוך בין 25שנים ל-30 שנים נובע רק מהריבית שמתחלקת במקום ל-25 שנים ל-30 שנים וזו הסיבה שכדאי שלא לקחת ליותר שנים. ההפרש הוא לא משמעותי (בעיני לפחות) ויש לקחת בחשבון תוספת מדדים של יותר שנים וכן תשלום של יותר שנים על מדדים שנצברו! שירלון

למעלה