סיפור ארוך...../images/Emo63.gif
הדירה עלתה 145,000$ - 4 חדרים (בעיננו ממש מציאה, משופצת ממוזגת עם נוף והכל. אפילו אמא שלי שמאוד קשה לרצות אותה מתלהבת כל פעם מחדש...) לווינו 200,000 ש"ח מההורים שלי ואנחנו מחזירים להם כל חודש בתנאים הרבה הרבה יותר טובים מאשר משכנתא חוץ מזה היו לנו בערך 80,000 ש"ח משלנו (מתנות מההורים והסבים לחתונה...) לקחנו משכנתא מפוצלת (זה היה לפני כחצי שנה) קיבלנו (אחרי מאבק רציני ארוך ומייגע) ולקחנו חלק בריבית קבועה לחצי תקופה - לתקופה של 24 שנים (ז´תומרת שאחרי 12 שנה היא תשתנה פעם אחת בהתאם לכללים הכתובים בחוזה ואשר אינני זוכרת כרגע - ואולי אף מעדיפה לשכוח) בריבית של 4.8% לקחנו חלק נוסף בריבית משתנה כל 2.5 שנים כאשר ל- 2.5 הראשונות זה 2.99% ונאלצנו לקחת את הזכאות למרות שהתנאים בה טובים פחות מאשר היתר כי אחרת לא היינו מקבלים את אפשרויות הנ"ל. נדמה לי שזה היה 70,000 ש"ח בריבית קבועה 5.2%. היתרון הוא שאת הסכום הזה אפשר להחזיר מתי שרוצים ללא קנסות בעוד שבכל אפשרות אחרת, תשלום לפני מועד היציאה גורר קנסות שהופכות את התשלום בבת אחת לבלתי משתלם. מאחר ולא צפוי להגיע אלינו שום כסף שידוע לנו עליו ב30- השנים הקרובות, לא נוכל ככל הנראה לנצל יתרון זה. אם יהיו לי כוחות נפש לשחזר, אולי עוד אספר לך איזה התרוצצות עשינו כדי להשיג את התנאים האלה (שבמצב השוק היום הם מ-ע-ו-ל-י-ם).