שאלה נוספת

שאלה נוספת

נקראתם כצוות אמבולנס לבן אל ביתו של הילד, לאחר שאימו התקשרה ל-101, ביקשה להזמין אמבולנס, וזו הייתה לשונה: "הבן שלי בן 9, ובימים האחרונים הוא התחיל להסתגר בחדר שלו, כאשר הוא מכבה בו את האור ולא רוצה לצאת. כשאני ובעלי מנסים לפתוח את הדלת ולדבר איתו - הוא מתנהג כמו שאף פעם לא ראיתי אותו מתנהג - הוא עצבני, תקיף - ואפילו לא נותן לי לגעת בו! כשאני מנסה - הוא מיד נרתע והבעה של כעס ואימה ניכרת על פניו! עכשיו אני מתקשרת, כיוון שהוא כמעט ולא אכל בימים האחרונים, וכעת קרה דבר מוזר - נכנסתי אליו לחדר כדי להציע לו אוכל, והיה נראה כאילו הוא מנסה לצעוק עליי שוב - אבל לא מצליח! אני לא יודעת מה לעשות!". בהגיעכם למקום, היא מוסיפה פרט נוסף - "ביומיים האחרונים, הוא הרגיש רע, היה עייף, התלונן על כאבים שנראים כאילו מקורם מהשרירים, וכן היה עייף". 1. ממה סובל הילד? 2. מה הטיפול הראשוני שיש להעניק לו? 3. מה סיכויי החלמתו מהמחלה/הפגיעה?

TISAN1234

New member
אין שום סיכוי של החלמה. תוך שבוע עד 10 ימים

מרגע הופעת הסימנים הילד צפוי למות.

nikonit

New member
לפני קפיצה למסקנות - קצת אנמנזה

הילד ננשך ע"י חיה כלשהי / בא במגע עם בע"ח לא מוכר בשבועות האחרונים? האם דווח לאחרונה על מקרים של כלבת באזור המגורים? זה אם חושדים בכיוון שהועלה כאן. כדאי גם לקחת אנמנזה רגילה, אולי יש כאן עוד משהו מתחת לפני השטח (מחלות רקע, תרופות, וכו'). הצלחנו ליצור קשר עם הילד? איך הוא נראה? על מה הוא מתלונן? מדדים?

עמיחי נ

New member
יש לשקול המון דברים...

אין פה מספיק נתונים... צריך לשאול אם הוא ננשך ע"י חיה כלשהי.. או שהם הסתובבו במקום שבו מסתובבות חיות בר\בית שיכולות להיות חולים בכלבת. יכול להיות כמו שאמרת שזה נגרם ממתח כלשהו(שגם גורם לכאבי שרירים ברמה מסויימת...) או פשוט מבעיות גדילה כלשהן (אני מכיר את זה מהכיוון של כאבי שרירים...לא של הסתגרות בחדר
)

J a p e t o

New member
או שפשוט...

הילד בדיכאון- תואם הכל. רק חסר שיגידו אם יש ליד המיטה שלו כדורי רסיטל.

עמיחי נ

New member
דיכאון בגיל 9 זה נדמה לי נדיר..לא?

למרות שאם נעשה בדיקה יבשה אז נגלה שלילד אין חשק לקיים יחסי מין... רמז עבה לדיפרסיה

J a p e t o

New member
לא ממש...

לדיכאון קליני גורמים רבים מאוד... קורה במשפחות הכי טובות! אבל בכל זאת -דיכאון יכול גם להגיע למצב אגרסיבי יותר- אבל אז יש לזה שם אחר- מאניה- אבל זה לא תואם את המצב של הילד.

amitp

New member
ילד בדכאון שמסתגר בד"כ לא יהיה אגרסיבי אלא

אפאטי.

TISAN1234

New member
הסימנים כאן הם לא של כאבי שרירים אלא של

שיתוקים. כל הסימנים מצביעים על כלבת... הידרופוביה ופוטופוביה הם הסימנים המובהקים של כלבת.

amitp

New member
--->

סבל ממחלת חום לאחרונה? ולמרות שלדעתי לא לזה כיוון כותב השאלה (אבל אני חושב שיחסית זה נפוץ יותר) - האם ניתן להבחין בשינויי כלשהו בעיני הילד (ומי יודע למה אני שואל?)

nikonit

New member
"ממה שנבואה"

אז זה מה שאנחנו עוסקים בו בימינו - נבואה ?

למעלה