האם זה בידיעת המעביד?שאלה נוספת
אם אני סוגרת את החנות בה אני עובדת חצי שעה לפני הזמן. האם זה נקרא רשלנות???
אם אני אגיד למעסיק היא לא תרשה ליהאם זה בידיעת המעביד?
כן, את טועהאם אני אגיד למעסיק היא לא תרשה לי
ואז כאילו אני ממרה את פיה, לכן אני רוצה לסגור בלי שהיא תדע... ואז אם היא תגלה... היא תתעצבן אבל זה עדיין לא רשלנות לא?! כאילו היא לא תוכל לפטר אותי בלי לשלם פיצויים על כזה דבר.. אני טועה?
נכון בהחלט!כן, את טועה
ולדעתי לא רק בזה אלא בכל התפיסה שלך את יחסי עובד - מעביד. סגירת החנות לפני הזמן מבלי שהמעביד ידע זו לא רק רשלנות אלא גם מעילה באמון. זו עילה לפיטורים ובעניין הפיצויים תצטרכי לפנות לביה"ד (אם היא תחליט לא לשלם אותם), ולא בטוח שביה"ד יפסוק לטובתך. ואם ביום ראשון את "ממש לא יכולה" תנסי לשכנע את המעביד שהעניין מאד חשוב לך (אבל שוב, זה נתון להחלטת המעביד). נדמה לי שזו היית את ששאלת לא מזמן לגבי העבודה ביום ששי או שאני טועה?
חוצמזה מחר אני מאוד מפחדת לבואנכון בהחלט!
חוצמזה, אם מישהו לא מרגיש טוב למשל. אני יכולה להגיד ביום ראשון שאני לא מרגישה טוב ואני ממש לא מסוגלת לבוא לעבודה... לא?! חוצמזה אני ממש רוצה שהיא תפטר אותי... אז אני כביכול מנסה בכל מיני דרכים חוקיים ל"עצבן" אותה... ובטח אתה חושב שאני בן אדם רע, אבל המעסיקים נורא מרושעים, לא משלמים לי תלושי משכורת, לפעמים גם לא משכורת במלואה ואני כל פעם צריכה להזכיר להם להשאיר לי משכורת... לא נסיעות לא חופשות לא דמי הבראה, לא מים לשתות.. לכן אני רוצה לעוף... יש לך עיצות????
לא, אין לי עצותחוצמזה מחר אני מאוד מפחדת לבוא
לעבודה כי הם כל הזמן מאיימים עלי שאני ישלם ביוקר אם יעשו לי בעיות, שהם יכנסו בי עם כל הנשק שלהם, שכדאי לי להזהר, ואני באמת מפחדת לבוא מחר... אני יכולה להתפטר בו במקום כי בעצם אני מפחדת לבוא לעבודה!!! אני יכולה להתפטר ולא לבוא יותר ולקבל פיצויים???
עצה אחת כן יש לילא, אין לי עצות
בעיקר בגלל שמה שאת מבקשת לעשות לא ממש מקובל עלי. ולפי מה שאת מתארת יש סיכון שתפוטרי ללא פיצויים. מה עשית שהם מאיימים עליך ושאת מפחדת להגיע לעבודה?
אז זהו..עצה אחת כן יש לי
אם את לא מקבלת את מה שמגיע לך על פי חוק (משכורת, חופשה, דמי הבראה), את יכולה לפנות לביה"ד לעבודה בתביעה. יתכן שאם תתבעי אותם הם יפטרו אותך ויצטרכו לשלם לך פיצויי פיטורים (אלא אם יצליחו להוכיח שהפיטורים שלך היו בתנאים שאינם מזכים בפיצויים).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.