שאלה נוספת

ayelet102

New member
שאלה נוספת

אני רואה שיש כאלו המאופיינים כחולי פיברו ויש כאלה שגם אןפיינו כחולי תשישות כרונית אני חשבתי שזה בא ביחד האם טעיתי? אני מרגישה בכל אופן תשישות וחולשה מאוד חזקה האם לא כל חולי פיברו מרגישים את זה :( אשמח לדעתכם

IRISEL2

New member
בנושא חולי פיברו וחוליתשישות כרונית

איילת, אצלי הטריגר של הפיברו הוא תשישות הכרונית שנובע כידוע מה -EBV. הטריגר לתשישות EBV! אם יצמצמו את נוגדני EBV ב - DNA לא תהיה תשישות, ואז גם לא יהיה EBV, והפיברו לא יתפרץ! כמו מעגל קסמים! אצלך, חושבת אני שהטריגר זה חידק הסטטופקוקוס שתקף אותך. אם אין לך אותו יותר, אין סיבה שיתפרץ לך שוב פיברו. את פשוט צריכה לתת לגל הזה לחלוף, לוקח זמן עד שהגוף משתקם. אין סיבה שיתקוף אותך שוב, כי מחידק מתפטרים! וזה מאוד מעודד. את צריכה לשמוח על כך. תעבור תקופה של חצי שנה עד שנה, ותחלימי לחלוטין, בתיקווה שבאמת אין לך אותו יותר. אצל אחר, גורם צליפת שוט = תאונת דרכים, אצל אחר אובדן, לחצים נפשיים, רוצה לומר אין להתיחס לחולים כמקשה אחת, אלא כ"פר" חולה. לא כל מה שיש לאחר יש לשני. זה מאוד משתנה ואינדיבידואלי. מקווה שעניתי בצורה מקיפה והבהרתי את עצמי היטב. תרגישי טוב איילת, איריסל'.

IRISEL2

New member
לכן חשוב מאוד...וזה הזמן

לחזק את הגוף בתזונה נכונה, איילת יש לאכול בשר! חשוב מאוד. תרדי מהצימחונות. זה גורם לנו להיות רק חולים. תתחילי לאכול אוכל מבושל, ביתי, אוכל נקי, הרבה פירות וירקות מבושלים, בשר, ביצים, דגים, קיטניות, ותשלבי בויטמינים כמו צנטרום פלוס או פרמטון. תבבררי בבדיקות דם אם דרוש לך תוספת של ברזל, מגנזיום, B12, חומצה פולית, B1,B6, סידן, ולפי זה לקחתת בהתאם. חשוב לבדוק ולהיות תחת מעקב, עד שתיהיה מאוזנת. בהצלחה, איריסל'.

yamit23

New member
איריס - מהי הכשרתך?

מתוך מה את כותבת את הדברים שאת כותבת? את מתבטאת בצורה מאוד חד-משמעית, במקרה הזה נגד הצמחונות. לי מאוד לא נעים לקרוא כאן אמירות חותכות שכאלה. לידיעתך, ישנם חולים רבים שמספרים על החלמה מפיברו' / תשישות בעקבות מעבר לתפריט טבעוני! מאידך, ישנם כמובן חולים שהיו צמחונים ונוצרו להם חוסרים שונים, שהתבטאו בפיברו', ועברו כשדאגו להשלימם. מי שמחליט להיות צמחוני, חשוב שיקפיד במיוחד שתזונתו תהיה מלאה. זו אמירה שאני מסכימה איתה. היא נכונה אגב גם לאוכלי בשר. צמחונים שאינם מודעים לכל ההשלכות של זה עלולים בהחלט לפתח חוסרים. אך צמחונים שלוקחים אחריות על עצמם ועל בריאותם, ודואגים לכלול את כל מרכיבי המזון בצורה נכונה בתזונתם, אין כל מניעה שימשיכו בכך! כדי לוודא שעושים זאת נכון אני ממליצה לפנות ליעוץ תזונתי ע"י תזונאי קליני (קופ"ח) / נטורופת / מרפא ברפואה סינית המתמחה בתזונה / מטפל באיור-וודה המתמחה בתזונה וכיו"ב, שבמידת הצורך גם ינחו בנטילת תוספי מזון כלשהם, אך לא תמיד. אם תרצי, אני יכולה להזמין לכאן מטפל באיור-וודה, טבעוני בעצמו, שעוסק גם ביעוץ תזונתי לצמחונים וטבעונים, שיסביר את הדברים בצורה יותר מבוססת. לקראת סיום - איריס, אני נהנית לקרוא את הדברים שאת כותבת, ושמחה שהצטרפת לפורום. בעיני הפורום הזה הוא מקום מפגש בו כל אחד מביא מנסיונו מחוויותיו - כדי לשתף ולמצוא אוזן קשבת, וכדי ללמד אותנו בדבר מה שעשוי לעזור לנו. אמירות חד משמעיות כמו שלך על הצמחונות נוגדות את האווירה הזו, ולכן היא מפריעה (ולגילוי נאות - גם אני צמחונית כבר כ-10 שנים, בהן עברתי הן נפילה גדולה, והן התאוששות על גבול ההחלמה). מפריע לי במיוחד שאת כותבת את הדברים למשתתפת חדשה כמו אילת, שכפי שאני מפרשת את ריבוי שאלותיה, נמצאת בשלב הראשוני מאוד של המחלה, בו רב הנסתר על הגלוי, והבלבול שולט. אמירות כאלה בשלב זה יכולים להוביל אותה להחלטות שיתכן ובעתיד תצטער עליהן / תגלה כי היו אופציות נוספות, שלא ידעה עליהן. אני מקווה שאינני פוגעת בך,
אם כן.
על נסיונך לעזור ולסייע לכולם. אילת - סליחה שכתבתי עליך בגוף שלישי
, יותר נוח לי לכתוב כך לאיריס. אני ממליצה לך בחום לפנות גם למישהו העוסק בתזונה, ושיוכל לתת לך הכוונות יותר ספציפיות. דעי שבהחלט ניתן להתאושש מפיברו' גם כשצמחונים, אבל כפי שאיריס כתבה לך - יש לערוך בדיקות דם ולוודא חוסרים. גם לגבי הוויטמינים שאיריס המליצה עליהם - לא הכל מתאים לכולם, וכדאי לך להתייעץ עם מטפל מוסמך גם בנושא זה. רק בריאות לכולנו,
|ימית

linar1

New member
ימית היי../images/Emo24.gif

שמחתי לראות את תגובותך המאוד עניינית... ובהחלט יהיה נחמד, אם מי שבאמת יכול לתרום מהידע שלו, יוסיף את דעתו
אגב, המטפל שהקים אותי על הרגליים מהמשבר הגדול של פיברו' - חשב שאכילת בשר, אינה הדרך הבריאה. אז יש דעות לכאן ולכאן, אך אני חושבת שהכי טוב לקבל יעוץ מקצועי ומותאם למצבו שכל אחד ואחד. איחולי בריאות לכולם, LINAR

IRISEL2

New member
לינר, נכון אמרת....

הבעיה היא שלא הולכים לייעוץ מיקצועי! מרביתם....לכן נופלים!

IRISEL2

New member
ימית, מהחיים....

לא היתה לי כל כוונה לפגוע, רק לעזור. הבעיה עם הצימחונות, שלא כולם הולכים בדרך שאת מפרטת. שאלי את הצימחונים אם הם נוהגים כפי שציינת. אם הם שומרים על תזונה נאותה . תיראי מה הם יענו לך. האם הם מכסים את כל אבות המזון. אם כן, ואני בספק, כי רובם עושים זאת לבדם לא נעזרים במה שציינת ולא עושים בדיקות אז זאת זכותם המלאה והלגיטימית לחיות כך. איני מכתיבה לאף לא אחד איך לחיות. כל אחד יעשה כראות עיניו. אני רק רואה מהסביבה שבה אני חיה שהרבה צימחונים פשוט נופלים. ובואי אני אספר לך בגוף ראשון. אני דוגמא חיה שלא אכלתי בשר ביצים דגים, כי פשוט זה הגאיל אותי. את מקור החלבונים לא השלמתי כפי שציינת בעזרת מומחים/תזונאים. פשוט אכלתי מה שטעים לי. מי ידע מה זה חלבונים, פחמימות וכו'....אני הייתי בחורה בריאה שפשוט לא יכלה לאכול בשר אז אכלתי קטניות, שיבולת שועל,דגנים מלאים, אגוזים,חשבתי שאני אוכלת נכון ואני מכוסה. איך אחותי היתה קוראת , לזה "אוכל של ציפורים" וזאת האמת. הרופא שמטפל בי והוא באמת רופא מצויין, שבאמת היה איכפת לו, יעץ לי להתחיל לאכול בשר דגים ביצים, אם אני רוצה לקום על הרגליים. את יודעת איך התחלתי לאכול זאת, תצחקי, מגיע לנו גם קצת לצחוק לא? עם הרבה קטופ, כדי שאני לא אראה אותו כלל , את הבשר! ואכלתי. מה לא עושים בשביל הבריאות. אני החלטתי לאכול אוכל מבושל, ביתי, במקום לפנות להומאופט שידריך אותי איך מה כמה לאכול. העדפתי פחות כאב ראש. ללכת לעוד רופא, זה לא בשבילי. אני החלטתי לאכול רגיל, כך שאני יודעת שאני מקבלת את כל אבות המזון. איני שוללת מה שציינת, רק בתנאי אחד, שמי שבוחר בדרך כשלך, ילך לתזונאי, שיתאים לו תזונה שתהיה מבוססת על כל מה שהגוף צריך : חלבונים פחמימות שומנים וכו' ויהיה במעקב רפואי בנושא בדיקות הדם. זה הכל מה שהיה לי לאמר בנושא, ויותר לא אוסיף. כל אחד יעשה כראות עיניו. לילה טוב לכולם, איריסל'.

IRISEL2

New member
אני רוצה להבהיר שיהיה חד משמעי...

איני נגד הצימחונים, אני נגד שלא עושים זאת נכון! כמו שאמרה לינר, כך צריך לנהוג! אני הבנתי מבין השורות, שאת חושבת בדיוק כמונו שצריך להיות מלווה בייעוץ מיקצועי לא?

yamit23

New member
כן ../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

ואני שמחה שהבהרת זאת, כי זה לא הובן מהודעתך הראשונה.
יום טוב
ימית

linar1

New member
איריס הגענו ../images/Emo141.gif

להסכמה ועכשיו נראה לי לכולם העניין ברור. מה עוד, שאין לי ספק שכוונותך היו הכי טובות, אך היה צורך להבהרות של כמה נקודות בהשקפתך.
מאחלת המון בריאות, LINAR

IRISEL2

New member
לינר היקרה...אני מכבדת כל השקפה...

לכל בנ-אדם יש דיעה וזכותו להביע אותה. כל אחד יעשה כראות עיניו. אני יודעת ובטוחה שמרבית האוכלוסיה אינה אוכלת נכון. באיזה שהוא יום הם יפלו, וחבל. כמה שהסבתות שלנן צודקות. יש ללמוד מהם הרבה. נקודה למחשבה! באמת
לילה טוב ובריאות טובה איריסל'.

IRISEL2

New member
לידיעת לינר וחברי הפורום....

נאמר לי כעת, ששני בנים של פרופ' ידוע נמנעו מאכילת בשר, וכעת הם אוכלים בשר, בתקשורת נאמר "שהוא החזיר אותם בתשובה" כי ידע שהם הולכים בדרך לא נכונה...כנראה היו להם בעיות בריאותיות, ואכילתם היתה קלוקלת... אני חוזרת שוב חשוב לאכול נכון! ואם לא יודעים איך לא להתביש ולפנות לייעוץ! אם אוכלים הכל, אין צורך! מעניין שכל הצימחונים לא ציינו שהם נעזרים בתזונאי או ייעוץ. למעט איילת שאמרת שתתיעץ!זה מאוד קל לאמר שהגענו לעמק השווה, אבל האם זה מיושם בשטח? לילה טוב רגוע שקט וללא כאב, איריסל'.

yamit23

New member
איריס שלום ../images/Emo13.gif

אני מבינה שעברה עליך חוויה קשה בעניין הצמחונות והפסקתה. עם זאת, הקמפיין שפתחת כאן בפורום סביב הנושא הזה מאוד לא נעים לקריאה. אני מאמינה כי הנקודה הובנה, ושימי לב כי מהדיון עלה כי לינר, את ואני בעצם מכוונות לאותה הנקודה. הפורום הוא במה חושפנית ופתוחה, ואנשים לא חייבים להצהיר בה על כוונותיהם או מעשיהם. זה שאף צמחוני לא כתב כאן כי פנה ליעוץ בעבר, או שהוא מתכוון לפנות בעתיד, לא אומר שהדבר לא נעשה. יתכן שזה אכן לא קרה, ושהדברים לא שכנעו אותו, ויתכן גם שהם כבר קרו בעבר, אך הוא לא חש צורך לשתף אותנו בזה. עוד נקודה שצורמת לי היא ההתמקדות סביב הצמחונות כבחירה תזונתי. לידיעתך, רבים מאוד מאוכלי הבשר אינם אוכלים מוצרי חלב כלל או כמעט בכלל, או שאינם אוכלים ירקות ופירות, או אולי הם אוכלים דווקא בסדר גמור, אבל אינם שותים מספיק וכו' וכו'. תזונתם יכולה להיות לא מאוזנת בדיוק באותה המידה. גם הם חשופים להיווצרות חוסרים, שעלולים לגרום לנזקים לא פחות חמורים. אנשים אלה עלולים לקרוא את השרשור הזה ולחשוב, שדיים בזה שהם אוכלים בשר, וכעת תזונתם שלמה, והדבר כלל וכלל אינו כזה. לכן המסקנה, בעיני, היא שכל אדם צריך להיות מודע לתזונתו, ולבחון היטב מה וכמה הוא אוכל. אני לא בטוחה שזה נכון לכל זמן ותקופה, אבל במבנה החברה בה אנו חיים אני לא חושבת שזה יהיה טעות לאמר שלכל אדם כדאי להשקיע לפחות פעם אחת בבחינת תזונתו יחד עם מטפל מוסמך, כפי שפירטתי בהודעה הקודמת. כל אחד יוכל להרוויח מכך רבות. ולמען הסר ספק - אני לא תזונאית, ולא מטפלת, ואין לי כל רווח אישי ממה שאמרתי לעיל. אז שתהיה שבת שלום, והרבה שמחה ואור, ימית.

IRISEL2

New member
צריך לאכול הכל מהכל!

והמבין יבין. רוצה להרחיב בנושא, זכותך. מבחינתי הנושא סגור! הרבה בריאות טובה, איריסל'.

linar1

New member
חברות יקרות../images/Emo92.gif

העיניין נדון עד תומו!!! אוכל מלא ומאוזן - זה גולת הכותרת. מי שמרגיש שאינו אוכל נכון או שההפך, בטוח שהכול מושלם, אבל עדיין אינו מרגיש שלם עם עצמו - בגלל שהגוף מאותת דברים אחרים. הכתובת תזונאי מוסמך. בפורמט הפורום לא הופיע כאן איש מקצוע ולכן עדיף לסיים, בלי הטפות לכאן ולכאן. שבוע טוב ובריא לכולם. LINAR

ayelet102

New member
לימית

תודה על העצות ולאיריס מתנצלת אין סיכוי שאני אגע בבשר :) אני צימחונית המון שנים וזו הדרך שבחרתי ואין סיכוי אחר אני אכן התיעץ לגבי מזונות תודה לשתיכן איילת

IRISEL2

New member
איילת זו זכותך המלאה....

רק תיראי שצדקתי, את צימחונית המון שנים, ועד היום לא נעזרת בתזונאי, אני בטוחה שאת לא הראשונה וכל מבוקשי שאת תהיה האחרונה. שאנשים יהיה מודעים וילכו ליעוץ בנושא התזונה, שיהיו מודעים יותר. זה הכל. כדי שלא ילכו לאיבוד בדרך.... בריאות בריאות ובריאות אמן! איריסל'.

yamit23

New member
../images/Emo92.gif ../images/Emo13.gif

שמחתי לעזור. אני מקווה שתמצאי את הדרך שלך. אם את צריכה המלצות למטפל ספציפי, את יכולה לשלוח לי במסר מאיזה אזור את, ואם אני מכירה מישהו באותו אזור אוכל להמליץ לך. בכל אופן - המון בריאות, מאחלת לך שהתקופה הקשה בה את נמצאת תחלוף במהרה,
ימית.

למעלה