שאלה נוספת

mmamm

New member
שאלה נוספת

שלום לך, ותודה על תשובתך המהירה. לא ענית על כל שאלותיי כי היה חסר לך חומר, אז הנה הנתונים החסרים, בתקווה שכעת תוכלי לענות לי... בנוגע לשאלתך לגבי רמת הסידן בשתן: בחודשים האחרונים הסידן בשתן בתחום הנורמה ועומד על 210 (הכי גבוה שהיה עד היום, היה לפני שבעה חודשים, ועמד על 342 !) בנוגע לגוש: מהרופאה שביצעה את הצילום, הבנתי שהגוש פעיל יחסית לבלוטת לימפה רגילה, וכי הוא נפרד מבלוטת התריס, לכן שאלתי האם הוא יכול להיות גידול סרטני (מה גם שאני מתכננת להכנס להריון ואני יודעת שלגידולים יש תכונה של גדילה מהירה בזמן הריון...) אבל מכיוון שאת המומחית, הנה ניתוח הצילום כפי שנכתב ע"י הרופאה שביצעה אותו: "תירואיד- בגודל ובמרקם תקין. איתור בלוטת פאראתירואיד - נראה דיסטלית/פוסטריורית לקוטב התחתון של בלוטת המגן משמאל מבנה סולידי ווסקולרי, פחות אקוגני מבלוטת התריס מימדיו כ- 6*10 מ"מ. במשולש הצוואר הקדמי - משמאל: צבר בלוטות באורך כולל של כ- 3 ס"מ (כנראה מורכב מבלוטה באורך כ- 2ס"מ + בלוטה באורך 1ס"מ. cervical lympadenopathy. (התמונה הסונוגרפית רגילה לבלוטת לימפה). מימין: קבוצת בלוטות באזור רטרומנדיבולרי שהגדולה שבהן באורך של כ-12מ"מ." אז אני שואלת: לאור כל הנתונים, איך מוודאים סופית שזה לא גידול סרטני? תודה , ושוב מחכה לתשובתך...

קרוב לוודאי שמדובר בבלוטת פראתיירוא

שלום לך, אני לא יודעת אם אצליח להפיג את כל חששותיך בנושא הסרטן. אני לא רואה כל סיבה להתעקש לחשוב על אופציה כזו. זה נראה כמו בלוטת פראתיירואיד, זה מפריש PTH ברמה גבוהה, לכן זו כנראה באמת בלוטת פראתיירואיד מוגדלת ותו לא. ולכן, קרבו לוודאי שיש לך מה שקורי normocalcemic primary hyperparathyroidism. מה שיצא מהעבודה שלנו הוא שזה מצב שמלווה לעיתים קרובות בירידה בצפיפות עצם וביתר לחץ דם. כך שהייתי ממליצה לך לעבור בדיקה של צפיפות עצם. כפי שאמרתי, אין סיבה לא להכנס להריון במצב זה. אם תהיה ירידה בצפיפות העצם, יתכן כי שווה שלקול כריה של הבלוטה הזו. בהיפרפאראתירואידיזם קלאסי 0זה שמלווה בסידן גבוה בדם), אנחנו יודעים שהדבר מביא לשיפור משמעותי בצפיפות העצם. אוד אין לנו מידע מספיק לגבי הסוג הזה כי עוד אין מספיק נסיון. כמו כן, מצאנו אצל 22% של החולים שלנו גידולים אנדוקרינים (שפירים) אחרים, בעיקר בבלוטת ההיפופיזה. אז זה מה שיש לי לומר ל, ואני שוב חוזרת על עצתי לבוא למרפאה שלנו, כי, בצניעות גמורה, אני חושבת שיש לנו את ההבנה המלאה ביותר של מצב זה מכל המחלקות בארץ.

mmamm

New member
מהי בלוטת ההיפופיזה?

איפה היא נמצאת? כמו כן, איך קובעים תור אצלכם במרפאה? שוב תודה

איתור גידול בהיפופיזה

שלום לך, שוב כפי שכתבתי קודם, גם בסדרה שלנו רק מיועט (22%) החולים היו עם גידולים נוספים, אבל לפי דעתי השכיחות מצדיקה חיפוש יזום. הייתי עושה בדיקת דם לפרולקטין וגם אם זו תקינה, הייתי עושה הדמיה של ההיפופיזה עם CT. אני חושבת שכדאי לך להגיע אלינו כי אם הבקשה תצא ממרפאה אנדוקרינית תהיה לה יותר תוקף מאשר אם את זו שמבקשת אותה.

mmamm

New member
האם צלום ct מוח כולל את ההיפופיזה?

למה אני שואלת..? מכיוון שבשנה האחרונה היו לי כאבי ראש חזקים במיוחד באזור הרקה השמאלית והעורף השמאלי, ונאורולוג הפנה אותי לפני שבועיים לבצע ct מוח. עד שהזכרת את ההיפופיזה לא קישרתי בין הפאראתירואידיזם לבין כאבי הראש, אולם כעת, לפני שאני עושה את צילום ה-ct מוח, חשוב לי לוודא שזה כולל גם את ההיפופיזה, מכיוון שאיני מעוניינת לספוג קרינה פעמיים. רציתי לשאול גם: 1. האם כאבי ראש כפי שתיארתי מוכרים לך במקרי פאראתירואידיזם (אולי בגלל רמת ה-pth הגבוהה? 2. איך מגיעים אלייך למרפאה (מיקום, טלפון וכו')?

mmamm

New member
תוצאות פרולקטין מלפני כשנה 173.44

האם תוצאה זו נחשבת תקינה?

למעלה