שאלה נוספת

lizi01

New member
שאלה נוספת

הי לכולם! פעם שעברה דיברתי על הרצון שלי להתקבל לתוכניות של דוקטורט בניורוביולוגיה או נוירופסיכולוגיה בארה"ב. רציתי גם לשאול אם בתוכניות של דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית גם ניתן למצוא מלגות מלאות כמו בתוכניות הללו, כי עד עכשיו ממה שהסתכלתי ראיתי שלא. לדוגמא: בהארוורד יש תוכנית ממש מעניינת שמשלבת בין פסיכולוגיה ניסויית וקלינית שלי אישית נראית אידיאלית אבל אין בה אפשרות למלגה מלאה כמו בניורוביולוגיה לדוגמא. האם זה משהו כללי שמאפיין תואר מחקרי במעבדה לעומת תואר שהוא לא כזה? תודה רבה! ליז

Philip Jr

New member
יש מימון מצוין

לכל תוכניות ה PhD בפסיכולוגיה קלינית. תוכניות ה - PsyD לרוב לא ממומנות. כלומר, אם את הולכת על תוכנית קלינית מחקרית אז אני לא מכיר תוכנית שלא נותנת מימון מלא..

Philip Jr

New member
אגב, ב - Harvard מקבלים מימון

לפחות בתוכנית של פסיכולוגיה קלינית, אולי את מדברת על משהו אחר..

lizi01

New member
תודה וכשאתה אומר מימון

אתה מתכוון לשכר לימוד ומלגת מחיה או למשהו חלקי? איפה היית הכי ממליץ להגיש אפליקיישן לפסיכולוגיה קלינית בארה"ב?

Philip Jr

New member
תשובות

הכל מפורט באתר שלהם, להבנתי מדובר בויתור על שכר לימוד ומלגת מחייה מלאה, כמקובל בשאר המקומות.

לגבי איפה כדאי ללמוד, זו שאלה שתצטרכי לענות עליה, כי מדובר במשהו מאד אישי. בוחרים מוסד לדוקטורט בגלל המנחה הפוטנציאלי, תחום המחקר, המעבדה, שאר החוקרים במחלקה, ההתאמה בינך לבין כל אלו.. אין ממש כללי אצבע. כמובן שמועיל ללכת למוסד נחשב, ואפשר תמיד לבחון דירוגים, פשוט חפשי clinical psychology rankings. וכמובן שבנוסף לכל הפן האקדמי, יש העדפות אישיות, כמו חוף מזרחי לעומת מערבי לעומת באמצע, מזג אוויר, עיר גדולה מול עיר קטנה..

למעלה