שאלה נוספת...

שאלה נוספת...

הבנתי שצריך לשים קרם מקשר לעוגה. אז לעוגה של נטע איזה קרם שמים?
אם אני צריכה את העוגה למוצ'ש מה לוח הזמנים שלי? אני יכולה להכין לפני (לא בשבת)

net the jet

New member
את יכולה לשים גנאש, לא מוקצף .

לו״ז - את יכולה לאפות ברביעי, לצפות בחמישי ולקשט מיד אחרי או כשיהיה לך זמן עד שבת...

ז''א ש

שאני אופה ברביעי ומכניסה למקרר? את הדמויות אני יכולה להתחיל להכין כבר נכון? ולקשט אפשר כבר לפני שבת? איזה כיף! ואז משאירה בחוץ??? העוגה עם שמנת לא??? זה בסדר?

אהה וגאנש זה שוקולד מריר ושמנת מתוקה בבן מרי? גם אם זה אין בעיה שיהיה מחוץ למקרר?

נטע תודה רבה!!

net the jet

New member
אין בעיה לאפות ברביעי. לא צריך מקרר לעוגה

בחושה.
אין בעיה להכין מראש דמויות.
בקיצור , במזג אויר הנוכחי, לצפות יומיים מראש, אין בעיה

galpazonet

New member
זה לא מוקדם מידי לאפות ברביעי.?

כשההגשה במוצ"ש??? איפה שומרים את העוגה ואיך?

net the jet

New member
באמת שאין בעיה, שומרים על השיש, בתנור

כבוי, בקופסה פתוחה...

net the jet

New member
אין בעיה לעטוף אחרי האפיה ( אחרי שהעוגה קרה

כמובן ) וגם אין בעיה לאפות יום קודם ולעטוף למחרת. אני הרבה פעמים אופה, ורק למחרת מצפה בבצק סוכר.

MNMcakes

New member
מנצלש"ת שאלה לנטע

למה לא מומלץ גנאש מוקצף כקרם מקשר?
אני משתמשת רק בגנאש מוקצף לתוך העוגה וגם לבחוץ

תודה מראש לתשובה

net the jet

New member
אין בעיה להשתמשת בו, אם יודעים איך לעבוד עם

קרם ״סמיך״ לחכות שיתיצב. אבל למי שמתחיל וימרח ׳שליכטה׳ הגונה של קרם על העוגה ואז יצפה בבצק סוכר, הציפוי לא ישב טוב.. לכן ממליצה להתחיל עם קרם מקשר , שהוא אכן מקשר ותו לא!
שוב, יש לקחת בחשבון שסוג בצק סוכר עובדים שונה עם/ בלי קרם סמיך וצריך לדעת איך לעבדו איתם.
אני רואה פה יותר ויותר שאלות לאחרונה על בעיות עם ציפויים, נזילות של בצק, נזילות של קרם מתחת לעוגה. זה לא אמור לקרות.

galpazonet

New member
מנצלש"ת

איך מורחים את הקרם בתוך העוגה? מבינה שצריך לפרוס את העוגה לחצי - איך עושים את זה מבלי לחרב את העוגה?

net the jet

New member
סכין מסור ארוכה ורחבה, מסמנים עם 2 קיסמים

שתי נקודות דמיוניות מעל ומתחת לאמצע ( רוחב ) דופן העוגה ( קיסם מעל קיסם עם קצת רווח ) וזאת על מנת שנדע בדיוק איך להחזיק את החלק העליון על התחתון.
ואז פשוט מעבירים את הסכין מסור במרכז העוגה, תוך סיבוב שלה ושמירה על הסכין באותו גובה כל הזמן.
יש אביזירם למינהם לחיתוך.... חבל על הזמן , על הכסף ועל מקום האיחסון. סכין רחבה כזו של לחם , קצת אימון וזהו.
אחרי שחותכים הופכים את העוגה על צלחת גדולה ( רק את החלק העליון ) מורחים, ואז בעזרת אותה צלחת, מחזירים למקום

galpazonet

New member
תודה! נטע, האם בעוגות שלך יש שיכבה כזאת?

זה הסטנדרט של עוגות שנמכרות?

net the jet

New member
לא תמיד. מאד תלוי למי העוגה מיועדת.

לילדים בד״כ עוגה בלי קרם במרכז, פחות ליכלוך ובלאגן.
למבוגרים, אם רוצים. תלוי גם בעוגה.
אין ׳סטנדרט׳

למעלה