שאלה נוספת

• פותח הנושא oskl
  • פורסם בתאריך

oskl

New member
שאלה נוספת

כיצד ניתן לעבוד עם הילד בנושא התמצאות במרחב והסקת מסקנות. איך אני יכולה להפעיל אותו (בנוסף לפגישות השבועיות שלו עם המרפאה בעיסוק)בבית וביום יום. המון תודה אוס

עטרה ב ט

New member
קצת קשה לענות על כזאת שאלה

דרך האינטרנט. אפשר לשחק הרבה משחקים שדורשים את ההתמצאות במרחב. אם נחזור אחורה לימים שאנחנו היינו קטנים והיינו משחקים בשכונה, אז משחקים כמו "סימני דרך" או "חפשו את המטמון" היו מאוד מתאימים, גם משחקים כמו "מחבואים" או אפילו "תיפסוני", "דג מלוח" ובעצם כמעט כל המשחקים ששוחקו בחוץ. היום יש פחות זמן חוץ לילדים ועל זה הרבה פעמים מנסים לפצות בטיפולים. (זאת דעתי אולי אחרים חושבים אחרת). לכן, אם אני ממשיכה את ההגיון הזה, אולי כדאי לשחק מחבואים, גם כשמתחבאים וגם שמחביאים דברים שצריך לחפש אחר כך. אפשר לשחק עם מפות, כלומר לצייר מפות של הבית ולסמן עליהן כל מיני מטלות שאחר כך צריך לעשות. את המשחקים האלו אפשר לקשט בסיפורים בלשיים או דמיוניים שמדברים אל הילד כדי שיהיה לו כייף
. גם משחקים בגן שעשועים, משחקים עם עוד ילדים, ואפילו עבודות בית כל מיני מכילות מרכיבים מרחביים. למשל: כל העיסוק בכביסה: תליה, קיפול, חלוקה לארונות. תנסי לחשוב על ההגיון שעומד מאחורי הקושי ואז יבואו לך רעיונות
. בהצלחה
.

אני אוהבת סימנים כמו-

ביד ימין יש שעון... בצד שמאל בכתה הדלת... וכו´ וכמובאן מלא משחקים כמו שעטרה אמרה... משחקים במרחב, כמו סימני דרך וכאלה... אפשר אולי גם להשטטות ולהשתולל ולרקוד ריקודים הכוללים כוונים כמו טוסיק ימין לטוסיק שמאל... וריקודי שורות... משחקי שולחן לדעתי משתמשים בידע שהופנם בגוף. דמקה אבלון וכאלה משחקי חשיבה טובים מאד. תהנו טל

למעלה