שאלה נוספת, על הדרך..

שאלה נוספת, על הדרך..

אם האופציות העומדות לפני הן: חיפושיט מודל 74, 1600, נראת טוב, שמורה, טסט לחצי שנה,וכו´ ומולה, פיז´ו GL-1400, מודל 93 5 דלתות , מכרז לשעבר טסט נגמר לפני חצי שנה. מראה קדמית <זו שמודבקת לחלון> קלאצ´ חדש <ראיתי קבלה> מצבר גמור עם מזגן, בלי גז. שתי המכוניות נעות סביב אותו מחיר. לאיזה כיוון ללכת?

itzik93

New member
חיפו-SHIT 74´ מול 205 93´

היתרונות ב 205: נוחה, שקטה, זריזה, חסכונית, מודרנית יותר מהחיפושית 74, מזגן, טסט פעם בשנה ויש הילוך חמישי
החיפושית מיועדת עבור מי שאוהב את זה...ואם לא אוהבים אז חבל על הזמן. איציק

או קי..

אם זה הסיכום.. אולי מישהו יודע, מה כרוך בהעברת רכב שכבר חצי שנה בלי טסט, ויש צורך להעביר אותו טסט? איך הוא מגיע למוסך, שמכין אותו לטסט? האם יש אגרה חוצ מהאגרה לטסט? עוד דברים חשובים?

גרמי

New member
מקבלים אישור תנועה זמני

מרשות הרישוי. עם אישור זה אתה יכול לנהוג ברכב במשך שבוע (כמובן שאתה חייב שהרכב יהיה מבוטח בביטוח חובה בתוקף) על מנת להביאו למכון הבדיקה ולמוסך. בעניין המזגן, זה פשוט מאוד. כשאתה חותם על זכרון דברים על האוטו, אתה מבקש מהמוכר למלא גז במזגן על חשבונו על מנת להוכיח שהמזגן עובד (תיקון מזגן זה עסק יקר) ואתה מתחייב להחזיר לו את הכסף על המילוי כשתרכוש את האוטו (בסביבות 100 ש"ח), ואתה גם מוסיף בזכרון דברים סעיף של הפחתה במחיר במידה ומתברר שהמזגן מקולקל.

גרמי

New member
אני אף פעם לא עשיתי את זה...

אבל אני מניח שאתה ניגש למשרדים של רשות הרישוי באזור מגוריך, ומבקש אישור כזה. ייתכן שזה כרוך בתשלום סמלי כלשהו.

Ferret

New member
אישור

אני חושב שמכונים שמעבירים טסטים יכולים לתת לך אישור כזה. אני קבלתי פעם מ-מ.מ.מ. כאשר נכשלתי בטסט שהיה בדיוק ביום האחרון.

dw2322

New member
קבל ח"ח

לפני כמה שנים רצו בטסט (במכון שבהרצליה פיתוח) שאחליף צמיג לחיפושיתי, למרבה הצער הטסט היה בסוף היום, ולקראת פקיעת תוקף האישור הקודם. על גבי הטופס של הטסט הוסיפו אישור הארכה של מספר ימים.

© DrorZi

New member
המקרה פה שונה

המקרים שאתם מתארים שונים, לכם היה טסט שנגמר פחות מחצי שנה מסוף הקודם, בנוסף קיבלתם אישור א-ח-ר-י שעברתם את המסלול ולא באתם ואמרתם "שלום האוטו שלי ליד הבית ואני רוצה לנסוע איתו למוסך" במקרה כזה (פחות מחצי שנה ללא טסט) יש לכם ביטוח ומותר לכם לנוע בכביש. במקרה המצויין פה יש בעיה קטנה שאני רואה שיכול להיות שלא יהיה ביטוח לרכב, וכבר אין לו טסט.
דרור זי.

אבל...

כמו שאמרת.. חיפושיות נצמצאות על פי רוב אצלך משוגעים לדבר. ועל כאלה, אפשר לסמוך שלא יזניחו אותם. מצד שני.. ה205.. מאז אוקטובר לא נסעה. מאז דצמבר לא הניעו אותה. המראה הקדמית, שבדרך כלל מודבקת על השמשה - נמצאת על הכיסא ליד הנהג. וזה - רק ממבט ראשוני, ודי חטוף

© DrorZi

New member
הלוואי וכולן היו שמורות

יש עדין מספיק חפושיות שאני מתבייש להראות קשר משפחתי ליידן....
דרור זי.

dw2322

New member
לא רק "מספיק", זה הרוב ../images/Emo10.gif

אבל הזמן פועל לטובתך: חיפושיות לא שמורות טיפ-טופ, למרות האמינות המוכחת, כבר לא יכולות למול הגיל המתקדם.

Ferret

New member
בלי גז.

אל תאמין לסיפורי המוכרים "רק צריך למלא גז"! במקרה ה"טוב" יש איזה דליפה שדרכה ברח הגז , וצריך לתקן אותה. במקרה הרע המזגן לא פועל כי משהוא רציני דפוק בו בלי שום קשר לגז. כבר יצא לי לראות מכונית משומשת למכירה שהמוכר טען שהמגן לא מקרר טוב כי חסר גז. הצצה מתחת למכסה המנוע הראתה שהרצועה שמחברת את מדחס המזגן למנוע בכלל איננה. מעניין למה.

טוב, זה לא העניין..

מזגן... זה באמת לא הקטע כאן אני צריך רכב שיקח אותי מנקודה לנקודה.. המזגן זה רק תוספת.. <גם זה שזה 205 1400
>

AFRICA

New member
זה יכול להיות עניין ...!

אולי אתה לא זקוק למזגן כל כך כי הנסיעות שלך קצרות ממקום למקום , אבל תחשוב הלאה , אם אתה לא מתן מזגן דפוק , יהיה לך יותר קשה לקבל מחיר על האוטו כשתמכור אותו . תלוי מה העדיפויות שלך . FRICA@ VR בקרוב

dw2322

New member
מדובר בשני סגנונות

החיפושית שציינת (זאת ב-7000, נכון?) הינה רכב ייחודי. מי שיקנה אותה מעדיף בבירור אופי ושונות מהכלל (אותו דבר למיני, דה-שבו או כל רכב אספנות). מעט מאד יעדיפו אופציה זו, אולם אלו שיעדיפו עושים זאת מתוך בחירה מודעת. זה עניין של אהבה, ופחות שיקול קר של "שוק" ודברים מעין אלה. זה לא מקדונלדס, קניון או מאפיינים אחרים של תרבות מערבית "קפיטליסטית". הפג´ו שציינת, זה רכב "סתם", סטנדרטי, שבמקרה כנראה זול למדי הודות להיסטוריה שלו (מכרז וכו). זה סגנון שונה מאד, ואולי כדאי להחליט קודם על איזו קטגוריה הולכים (רכב סטנדרטי או ייחודי). נניח שבחרנו בסטנדרטי (ואז ה-205 , בפרנציפ, הינו רכב מצויין). ברור לך שבמקרה זה ישנה סבירות גבוהה לתוספת השקעה עקב פגמים במכללים השונים, שלא ניתן לבדוק (שכן זה ממכרז, ולא רכב מאדם פרטי או חברה). מעין הימור. אם יצליח, שיחקת אותה. מאידך, ראית את המערכון של הגששים??? (היה מנוע? או: שומעים את חוליו אגלסיאס מהתחת)
אולי שווה לך לחפש רכב משנתון ישן יותר, אך מיד פרטית/השכרה (היו הרבה מהשכרה, ולהם לפחות אמורה להיות היסטוריה כתובה).

לא לא לא..

הרכב המדובר הוא כרגע יד שניה כלומר, אני אהיה השלישית. אם אני ארכוש אותו, זה יהיה מיד פרטית, מה שאומר שאני יכול לקחת אותו לבדיקה. ד.א. - המערכון נקרא ´המכונית המגוייסת´..

kitt

New member
תיקון קל המערכון עם חוליו איגלסיאס

מהתחת הוא "מגרש השדים" ולא המכונית המגויסת שבה החברה לקחו את הרדיו לעמדה לשמוע חדשות

למעלה