שאלה נוספת למבינים

eranb1

New member
שאלה נוספת למבינים

אנחנו בבית 8 נפשות, שמהם 3 אחים שלי לא שומרים שבת וכל השאר כן. יש לנו 2 קומות בבית שבקומה למטה יש טלויזיה דולקת ומחשב ולמעלה בקומה העליונה אנו שומרים וזה עדיין קשה מאוד כי מי שלא שומר מדליק אורות וקשה לבקש מהם שייכבו (אם שוכחים) לפני השינה ובויילר לפעמים מדליקים ולא מכבים, ואבי שרואה זאת לא מדבר כדי לא לחטוא וגם אנחנו אז בבקשה עיזרו לי זה קשה מאוד לחיות כך שלךק כן שומרים וחלק לא האם לבקש מהם לכבות או פשוט לרמוז? ובכלל מה אתם חושבים על שמירת שבת כזאת? אשמח לשמוע כמה שיותר עצות

א77

New member
אני מביע דעה אישית בלבד

יש להבדיל בין משפחה שחזרה בתשובה, ושלושה מהמשפחה לא הסכימו בדרך החזרה. ז"א הם נשארו בדרכם הם. ובין משפחה שומרת מצוות שהשלושה שנו ופירשו רח"ל. חושבני שבמקרה הראשון משפחה שחזרה בתשובה יש לנהוג בהבנה יתירה אל שלושת החים, בתקווה שאף הם יחזרו בתשובה. בזמן שאין בהם בכדי להטות ולהשפיע על האחרים. אני מכיר משפחה חרדית בבני ברק. שאחד מבני המשפחה נעשה חילוני. ואני מעריך מאד את הוריו ומשפחתו שהקצו לו חדר עם כל הנצרך לו בקומת הגג שבביחם. הוא מכיר בבעיה שהוא גורם, ומאידך כיו שהוא רואה שיחסם אליו הוא לקרבו, לכן הוא מכבדם. הוא אינו חוצה את הקומה התחתונה ללא כיפה לדוגמא. וזה למרות כאב לב פנימי עצום להורים ולמשפחה. אין לצוות ליהודי בשום פנים ואופן שיכבה אור או ידליק או יעשה כל פעולה עם חילול שבת בשבת קודש. אפשר למצוא פתרונות מינימליים. האיזורים בבית שבשליטה של שומרי המצוות, ניתנים לשליטה באמצעות שעון שבת או באמצעות רעיונות ואילתורים אחרים רק בשביל למעט כאב ועגמת נפש הנגרם מחילול השבת.. בתפילה למלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.וידע כל פעול כי אתה פעלתו ויבין כל יצור כי אתה יצרתו, וישמרו שבת כהלכתה. ויותר מששמרו ישראל על השבת, השבת שמרה על ישראל.

svetaa

New member
שאלה קשורה

ואים אני מדליקה טלויזיה לפני תחילת השבת, האים זאת עבירה לצפות בה במשך השבת בלי לגעת בשלט?

asaf2000

New member
יש בעיה של "מראית עין"

שיחשבו שהדלקת אותה בשבת. ואת את רואה ערוצים ישראליים את גם נהנת מחילול שבת של יהודים שזה אסור.

Zot ani 1

New member
שלום לך....../images/Emo42.gif

גם אני היחידה בבית ששומרת בבית ונכון שזה קשה אבל מתגברים וה' עוזר... גם אצלי בשבת הטלויזיה דלוקה בבית כל היום ואצלי אין קומות ככה שכדי לבוא למטבח או לצאת בכלל מהחדר אני צריכה לעבור ליד הסלון ונכון זה קשה ואני כל הזמן פוזלת לטלויזיה אבל צריך לנסות בכל הכוח לא לשים לב עליה לחשוב על משהו אחר כאילו היא לא קיימת כלל.... בקשר לאור אתה לא יכול לבקש מהם לחכות כי אז תגרום להם לחלל שבת (למרות שהם גם ככה מחללים, אבל אם תבקש הם יחללו באשמתך..וחבל...) אבל כמו ש 77X אמר אתה יכול להשתמש בשעון שבת... תקנה לך שעון שבת קטן (הוא לא עולה הרבה...
) ותשתמש בו בחדר שלך ותודיע לאחיך שלא ידליקו אור בחדר שלך והם גם ככה לא ידליקו כי כבר יהיה לך אור משעון שבת וככה לא יגרמו מצבים לא נעימים... וזה שקשה לך ואתה שומר בכל זאת, יש לך שכר גדול מאוד על כך לכן תתחזק ותמשיך בשלך! בהצלחה בשמירה.....

א77

New member
כשהייתי נער כבן 17 שכבתי בביה"ח

במשך כשבועיים. הדלקתי לעצמי מעל המיטה מנורת לילה למשך השבת. שלא אזדקק לאור שאחרים ידליקו תוך חילול שבת. תכניתי היתה להניח משהו שיסתיר את אור הנורה שמעל מיטתי כשארצה לישון. אחת האורחות שהיו צמודות לחולה ששכב אתי בחד 'ריחמה' עלי כשכיבתה את מנורת הלילה שמעל ראשי. מהרעש הקטן התעוררתי, ומשהבחנתי, התנצלה כי לדבריה ריחמה עלי שאולי לא אירדם. אני זוכר את זה כמו היום, זה היה בערך בשעה 23.00 בלילה. קמתי, יצאתי לפרוזדור, יותר נכון לחלל ריק שהיה בפרוזדור, ישבתי שם עד הבוקר. לא רציתי ליהנות מהחושך שנעשה בשבילי. ו... הכי הכי חשוב, היא הבינה כמה היא 'עזרה' לי.

אלי ו.

New member
צריך לדבר

אם מתוך שמונה, חמישה שומרי שבת ורק שלושה אינם שומרי שבת ניתו לצפות ליותר התחשבות בשומרי השבת. מהתאור שלך החלל הציבורי (סלון/מטבח) הוא כולו חילול שבת. איזו התשבות? למשל אם אפשר לראות טלויזיה בחדרים פנימיים ולא בחדר משותף. אפשר לעשות שעון שבת לאיזורים הציבוריים ולארגן אותם לשעות שיהיו נוחות לכולם. מילת המפתח כאן היא התחשבות הדדית. אסור לרמוז ליהודי לחלל שבת, אבל אפשר לבקש לפני שבת שיתחשבו ולא ידליקו אורות באיזורים ציבוריים שלכם אסור לכבות ולא יכבו אורות שלכם אסור להדליק. הסבירו לאחים בצורה יפה את הבעיה שיש לכם. אדם שאינו שומר שבת לעתים פשוט אינו מודע לאי הנוחות שהוא יכול לגרום לשומר שבת בכך שהוא מכבה אחריו את האור בשירותים.

eranb1

New member
כולכם צודקים אבל....

יש לי אח אחד שהוא מבין ו 2 אחים שהם שומעים בקומה הראשונה מוסיקה ואנחנו שומעים וטלויזיה ואח אחד שבכלל נגד החזרה בתשובה של המשפחה (בן 17) והוא עושה דווקא דברים. בקיצור אני יודעת שפשוט אין מה לעשות עם זה יש שאומרים "הוא עוד יחזור בתשובה ובגדול" אמן בבקשה אחים תתפללו ש 3 אחים שלי יחזרו בתשובה. אגב אני בחורה ערן הוא אחי תודה לכולם על ההבנה והעזרה

Zot ani 1

New member
........

אופס סליחה שכתבתי את המכתב בלשון זכר פשוט ראיתי בפרטים שכתוב שם בן... ונכון מה שאמרת אין מה לעשות...פשוט צריך לדעת להתעלם מזה... ובת כמה את? עוד מעט ב"ה מתחתני ותעזבי את הבית ותקימי בית בישראל משלך...

למעלה