שאלה נוספת הפעם "מהחיים"

berrale

New member
שאלה נוספת הפעם "מהחיים"

יום ד´ שעה 11:30 לערך. צוות נט"ן ק.גת (פראמדיק: לכיש 2) מוזעק לתאונת דרכים קשה בצומת בית-גוברין (מרחק כ- 15 דקות מק.גת). במקום אשה בחודש 7 כמדומני, פגועת ראש, לכודה. כיבוי במקום מתקשה בחילוץ. מוזעק מסוק. 11:55, ברשת הקשר בתחנת ק.גת (שני רגילים בתחנה) נשמעים במעומעם דיווחי הקשר בין המוקד לנט"ן, ככל הנראה המסוק נחת או ממש לפני נחיתה במקום התאונה. 12:00 (לערך) צוות רגיל ק.גת מוזעק לתאונת דרכים ברחוב השופטים בעיר. נהג: עבדכם הנאמן + שני מתנדבים. 12:03 מדווחים מקום. דיווח ראשוני עוד באמבולנס: תאונת דרכים סמיטריילר + הולכת רגל ילדה פצועה ככל הנראה קשה. במקום: ילדה כבת 7, נפגעה במעבר חצייה כאמור ע"י סמיטריילר, בהכרה מלאה, דימום משתי האוזניים, ללא המטומות משקפיים נראות לעין, קטיעה חלקית של כף רגל שמאל (כוסה בשקית ניילון ע"י אחות במקום). עד כאן הנתונים בשטח. וברוח שאלתו של פרדן, לאן הייתם מפנים ? למי שאינו מכיר את האזור: שלושה בתי החולים הקרובים הם: סורוקה / קפלן (כ- 20 דקות) אופציה תאורטית לחבירה עם נט"ן אשדוד / רחובות תוך כ- 12 דקות ברזילי (כ- 15 דקות), אופציה תאורטית לחבירה עם אט"ן אשקלון תוך כ- 7 דקות.

inbale

New member
מותר לי לענות?

בין אריזת ארגז לעוד ארגז החלטתי לענות על זה. השאלה לאן לפנות היא מיותרת לחלוטין - הפינוי חייב להיות לסורוקה. מדובר במולטי טראומה הכוללת חבלת ראש ודורשת מרכז טראומה עם התמחות בנוירכירורגיה ולכן אין פה ספק בכלל. פינוי לתה"ש לא בא בחשבון . השאלה הנשאלת היא איך לבצע את הפינוי. קטיעה חלקית של רגל היא טרואמה ללא ספק אולם במידה והקטיעה אינה מדממת עורקית היא אינה מסכנת חיים. דימום משתי האוזניים לעומת זאת זהו מצב מסוכן והסכנה המיידית היא הרנייצה של המוח. שינוי במצב ההכרה של הילדה יכול להיות מיידי - תוך מספר דקות היא יכולה לשקוע מגלזקאו של 15 ל 8 . אי הנשמה במצב כזה יכול לגרום לפגיעה מוחית בלתי הפיכה. לדעתי? חבירה עם אט"ן אשקלון ופינוי שלהם לסורוקה למרות שאני מודה שהאופציה של נסיעה ישירות לסורוקה והגעה תוך 20 דקות אפשרית גם היא.

berrale

New member
רעיון

טוב, אז המשך הסיפור כזה: נהג מתנדב שהגיע למקום במקרה, ללא ידיעתי, עלה לקשר האמבולנס והזמין אט"ן אשקלון לחבירה. נודע לי על כך רק בדיעבד. הקטיעה ברגל לא לוותה בדימום מסיבי. ועל כן אפילו לא בוצעה חבישה כלשהי. הטיפול בשטח כלל קיבוע מלא + חמצן - סה"כ 2 דקות בשטח. היות וכבר הוזמן אט"ן יצאתי לבחירה אשר בוצעה הלכה למעשה תוך 7 דקות בדיוק.האט"ן פינה לברזילי (לא ברור לי מדוע) ועוד באותו היום הועברה הילדה לסורוקה. בדיעבד התברר שסבלה מפנאומוטורקס, אני לא הבחנתי בכך בשטח והיא גם לא התלוננה על קשיי נשימה כלשהם. אבל, אופציה שבכונה לא רמזתי עליה, כי בשטח לרגע לא העליתי אותה על דעתי (וכנראה שגם ענבל לא..), ולא בצדק, היא פינוי לכיוון המסוק (לאחר וידוא שהוא אכן בשטח וערוך לקבל את הילדה). המשמעות- חבירה עם המסוק תוך רבע שבע + 7 דקות נוספות עד הגעה להדסה עין כרם. אגב, הרעיון (בדיעבד) לפינוי למסוק היה לא שלי כי אם של לכיש 2.

amitp

New member
?

סליחה על ההצתה המאוחרת (שבוע "נופש" בעפולה, רפואה קהילתית...:) ), אבל בכל מקרה כמה שאלות: א. למה אתה מעדיף את הדסה על פני סורוקה (בהעדר הבדל משמעותי בין זמני הפינוי)?? ב. במידה ונבחרה אפשרות הפינוי לכיוון המסוק את מעכב את פינוי הפצועה המקורית.. במתאר הנוכחי עדיף לבצע חבירה עם האט"ן ולפנות לסורוקה. כמו כן יכולת הטיפול בזמן נסיעה באט"ן עדיפה על יכולת הטיפול במסוק בזמן טיסה, למרות שיתכנו מספר יתרונות (המצאות דם וכו´). שבוע טוב - עמית.

berrale

New member
לא אני מעדיף

ציינתי רק שמדובר באופציה נוספת שהעלה אותה אז הפראמדיק במשמרת, ואשר אני אישית לא חשבתי עליה במסגרת שיקולי הפינוי. במקרה הנתון סביר להניח שזה אכן היה מעכב במס´ דקות פינוי הפצועה המקורית, ועל אחת כמה וכמה כאשר לפצועה שלי פנאומוטורקס (למיטב הבנתי חובה לבצע דיקור במקרה כזה טרם הפינוי מה שהיה גורר עיכוב נוסף). ברור גם שהדסה = סורוקה מבחינת הגדרת רמת בית החולים (אגב, האם בכל זאת אין הבדל בין שתי החולים מבחינת טיפול במקרי טראומה ?). לגבי אט"ן - נסיעה לאט"ן (ברזילי) מנוגדת לכיוון הנסיעה לסורוקה. לעומת זאת נסיעה ישירות לכיוון סורוקה, בתנאי שנט"ן ב"ש פנוי משמעותה חבירה תוך כ- 12-13 דקות עם הנט"ן (במקום 7 עם האט"ן), אבל אין עיכוב ביחס לפינוי לביה"ח. כך שיתכן שבמקרה זה היה עדיף.

Yev

New member
הפרט החסר זה רמות הבית חולים

אבל ענבל כבר הבהירה פחות או יותר את העניין

paradan

New member
רמות הבתי חולים

ברזילי וקפלן - בין רמה 2 ל-3 בגלל העדר ניורוכירורגיה. סורוקה - מרכז על לטראומה, רמה 1.

uvdude

New member
2 שאלות

1. בארץ לא מתשמשים בהגדרת הרמות של מרכזי טראומה - נכון? 2. בארץ יש 4 מרכזי על לטראומה (רמה 1 בארה"ב) רמב"ם, תה"ש, איכילוב וסורוקה - נכון?

Yev

New member
מישהו פה מתמצא ברמות בתי החולים?

יש פה מישהו שיש לא חומר. סטסיטקות ועוד כל מיני דברים לגבי בתי החולים בארץ כמו למשל כמות המקרים. סוגי מחלקות. איכות מחלקות. אחוזי תמותה. איכויות המיון. כעקרון כל חומר אפשר לגבי בתי חולים ורמתם (ביחוד אני מדבר על המיון חדרי הלם וניתוח)

homer jay

New member
ידועים לך עוד פרטים בנושא חילוץ?

באזה קשיים נתקלו הכבאים? כמה רכבי כיבוי היו במקום מה הנזק שנגרם למכונית וכ´ד? כלים שבהם השתמשו? האם היה רכב חילוץ או כבאית רגילה ? תודה בכול מקרה

berrale

New member
אין לי שמץ

היות ולא נכחתי במקום התאונה המדוברת אין לי שמץ של מושג. ידוע לי רק שלקח זמן רב יחסית לחלץ את הפצועה ומשום כך הוזמן מראש המסוק. סביר להניח יותר שלקח זמן רב עד להגעת החילוץ לאור מרחק הנסיעה הרב ואופי הדרך בכביש המדובר.

sbenzvi

New member
חסרים מעט פרטים....

מדדים של הילדה? דרך אגב - המטומת משקפיים (RACOONS EYES) לוקחת קצת זמן להופיע ולא מופיעה באופן מיידי. אין מדדים על הילדה מה שמאד מקשה על ההחלטה. דופק? החבירה (אם וכאשר תתבצע) בניגוד לכיוון הנסיעה או בכיוון הפינוי? אישית - הייתי מעדיפה לדעת שהילדה הגיעה לסורוקה (מרכז טראומה) משום שאין ספק שהיא פצועה בינוני-קשה. חבירה בכיוון הנסיעה ופינוי לביה"ח שיכול לטפל בפציעה בצורה הטובה ביותר נראית לי אפשרות סבירה ורצויה - אולם כפי שאמרתי - הכל תלוי.... מה בסוף נסגר?

berrale

New member
מדדים

אהלן ש´ בן צבי, מדדים לא ציינתי פשוט משום שאינני זוכר אותם, ואם כך הרי שככל הנראה היו בגדר הנורמה. כיוון הנסיעה לחבירה עם האט"ן היה כיוון אשקלון, קרי בכיוון ברזילי אבל בניגוד לסורוקה. אין חולקין לגבי החשיבות של להגיע לסורוקה, השאלה היא אם להעדיף חבירה עם אט"ן תוך 7 דקות (כפי שבוצע) אפילו בניגוד לכיוון לסורוקה, או לחילופין נסיעה לכיוון סורוקה כאשר לא ידוע אם נט"ן ב"ש יהיה פנוי לצאת לחבירה (הייתי צריך לבדוק, אבל לגבי נט"ן ב"ש הבדיקה אינה כה פשוטה...) ואם נט"ן ב"ש לא פנוי המשמעות הינה פינוי באמבולנס רגיל עד סורוקה משך 20 דקות לפחות. מה נסגר? פינוי כאמור לחבירה עם אט"ן שהחליט לפנות לברזילי. עוד באותו היום הועברה הילדה לסורוקה. למיטב ידיעתי שלום לה. שמעתי כי האם רצתה להתלונן על העיכוב בהגעתי למקום והעיכוב בפינוי...(כאמור 2 דקות טיפול בשטח כולל חמצן + לוח גב, הגעה מקום אינני זוכר אבל בדקתי זאת אז וזה היה סביר לחלוטין).

sbenzvi

New member
העיקר שהכל נגמר בטוב... (יחסית...)

sbenzvi

New member
לדרור שלום,

רק עכשיו קלטתי שזה אתה. נחמד לראות כאן אנשים מוכרים....

paradan

New member
../images/Emo6.gif

פעם הבאה תשתדל יותר כשאתה מנסה לעבוד עליי. תגיד, מה כתבת בהקדשה של התיזה?

למעלה