שאלה נוספת - גפנים

טרויקה

New member
שאלה נוספת - גפנים

אני רוצה ליצור סוכה(סכך) של גפן. איזה זן כדאי? איך שותלים? וכמה זמן לוקח לגפנים לצמוח??? הרבה שאלות, אבל בנושא אחד!

adia

New member
לגבי הזן זה ענין של טעם.

ישנם לא מעט סוגי גפנים. בעקרון לאחר נשירת העלים(אצלי זה כבר מתחיל) גוזמים ענף באורך של כ-60 ס"מ,שליש ממנו שותלים באדמה(אין צורך להשריש),מסדרים גומה מסביב עם קצת זבל(לא של הבית..
).ומשקים הרבה. להקפיד שכיוון הצמיחה יהיה נכון. בהצלחה

שקדי

New member
טעות במועד ובאורך...........

הזמן לטעת את הענפים הוא קצת לפני הלבלוב שזה עוד המון זמן ....לקראת סוף החורף והאורך הוא אורך ענף של 4 עיניים כאשר תוחבים את הענף לאדמה כאשר שתי עינים באדמה ושתים בחוץ המהדרין מתללים את הענף בתלולית אדמה כדי לשמור על לחותו עד שהעינים יתעוררו בהצלחה..........................

Rוני

New member
עין אינה מידת אורך קדמונית, למרות

שהיה יכול להיות מעניין
עיים זה המקום ממנו צומח ענף קל לזהות את זה כשמסתכלים על ענף במיוחד על ענף עירום לאחר נשירה ישנה בליטה בענף זו העין ושקדי או מומחי הגפנים האחרים אנא הזכירו לי את כללי הגיזום זוכרת שלפני שנים הייתי גוזמת ענפים ארוכים עד לעין אבל לא זוכרת בדיוק את כל הכללים למישהו יש גפן נפלאה לתת ממנה 4 עיניים?
לי יש גפן אחת חולה שבעצם חיסלתי, אחרי שנים של גיפור ללא הצלחה וגפן אחת יפה להפליא (של השכנים) שצילמתי אותה בזמנו אבל הענבים לא מתוקים ואני מחפדשת את הירוקים המתוקים ושהיה לנו שבוע טוב ורגוע עד כמעט שעמום

תודה רבה רוני :)...הייתי שמחה לתת

לך מהגפן שלי, אבל היא רק בת שנתיים....ואני לא יודעת אם יש אפשרות לחתוך ממנה 4 עיניים...הבנתי מיד את ההסבר שלך :)...תודה רבה!

Rוני

New member
תודה ../images/Emo13.gif תני לה לגדול בשקט

ותהני ממנה אני מאד נהנית מהמראה אבל לא מהטעם ולא מהעלים של סוף עונה אבל זה משהו אחר מה אני מחפשת? כמו: רכב מרופא
גפן ממבין

שקדי

New member
גיזום גפן.............

מקובל לגזום גפן מה שיותר קרוב ללבלוב הצפוי חקלאים עם שטחים גדולים שאינם רוצים להסתבך עם גשמים ובוץ מקדימים חובבים כמונו עם גפן אחת או שתים וכו' יכולים לגזום בערך חודש לפני הלבלוב.משאירים את הענפים הראשיים(או את אלה שאתם רוצים שיהיו ראשיים) וגוזמים את ענפי המשנה באורך שתי עינים מהענף הראשי אפשר למעשה להשאיר עין אחת אבל מה שבטוח בטוח....................

רגע, אני צריכה להבין....גוזמים

כחודש לפני הלבלוב?...אם כך היכן יודעים כחודש לפני מאיפה תלבלב הגפן? כמו כן...מתי היא מלבלבת(אביב?)

reuven4u

New member
ליבלוב באביב

הוא מלבלב מהעניים ("ניצנים" רדומים כאלה על הענף -ואוו איזה הגדרה ביולוגית מעמיקה :) )

adia

New member
טוב,נו.כך עשיתי ויצא לי נהדר.

אבל הלכתי לספור כמה עיניים יש במה שאמרתי וזה תואם את מה שאמרת(ה?). אז לא נלך לרביצ'ן נכון?.בשביל עין יותר/פחות?
לגבי המועד שאלתי ואמרו לי שאפשר גם מה שאני אמרתי. ולגבי השתילה,התעקשו:שליש באדמה שני שליש מחוץ עם כיוון הצמיחה. אבל טוב לשמוע עוד פרטים. העיקר שבמציאות זה עבד ועוד איך.

זה לא יגרום נזק אם מספר העיניים לא

יהיה בדיוק לפי ההוראות. ליתר בטחון עדיף לשתול מספר ייחורים של גפן ואח"כ לדלל. אנחנו קברנו שתי עיניים וכלום בחוץ והגפן גדלה. הסיבה שרצוי לגזום קרוב ללבלוב היא כדי להרוויח את כל החומרים מעוררי הצמיחה שמשתחררים בצמח בזמן הגיזום.

reuven4u

New member
עוד שאלה בגפנים - כמה מטר מרובע

גפן מכסה? אם מתכננים סככה - כדי לדעת כמה גפנים לשתול.

שקדי

New member
אני מציע לך מנסיוני...........

במרפסת בכניסה לביתי (בערך 4 מטר על 5) שתלתי גפן בכל פינה....שני סוגים ותוך שנתים היא היתה מכוסה לגמרי אני מעריך שגם גודל כפול היא היתה מכסה

למעלה