שאלה מ- 13 H

שאלה מ- 13 H

פרק3 שאלה 25 כמה מס' ממשים שונים מקימים את המשוואה: 2xבריבוע-xברביעית=0 עכשין התשובה הנכונה זה 3 ( 0, מינוס אחד ואחד) משהוא יכול להסביר לי למה מינוס אחד ואחד תופסים במקרה הזה? עוד שאלה פרק 3 שאלה 21 במבחן מסוים שבו 50 שאלות , ציונו של נבחן מחושב כדלקמן: כל תשובה נכונה מזכה ב-2 נקודות נכונות , כל תשובה לא נכונה גורעת נקודה , ואי מתן תשובה , לא מוסיפה ולא גורעת מהציון. כמה ציונים שונים יכול יוסי לקבל אם ידוע שענה נכון על 40 שאלות בדיוק , ועל השאר שגה או לא ענה??? 5 11 25 40 (התשובה הנכונה היא 40) הסברים יתקבלו בברכה. שבת שלום.

harbor

New member
בשאלה השניה אני לא מוצא דרך קלה

מתחילים לצבור אפשרויות לציונים יש 10 אפשרויות לחיבור של אי פתירת שאלות כלל עם פתירת שאלות באופן לא נכון: לדוגמא ענה לא נכון על 1 ולא ענה בכלל על 9 ענה לא נכון על 2 ולא ענה בכלל על 8 וכו וכו באותו אופן יש 10 אפשרויות לחיבור של אי פתירת שאלות עם פתירת שאלות באופן נכון. כבר 20. עכשיו אם מצאנו עוד 5 אפשרויות אז פסלנו את כל התשובות ורק תשובה 4 נכונה, האפשרויות האלו הן האפשרויות הנוצרות כאשר אנחנו מחברים את פתירת השאלות באופן שגוי ופתירת השאלות באופן נכון. וכך קיבלנו תשובה 4.

Pearle River

New member
אוקי, ירד האסימון לשאלה השנייה:

שאלה יפה ! הציון כרגע הוא 80 כיוון שענה נכונה על 40 שאלות (40 * 2 = 80) ונשארנו עם 10 שאלות. נבדוק את הקיצונים: אם הוא ענה על כל השאלות האחרות ושגה ( והוא דיי נדפק מזה ;] ), אז ירדו לו 10 * (-2) = -20 וציונו הוא 60. אם הוא פשוט לא ענה על כל האחרות לא נכון אז הוא נשאר עם 80. לכן יש 20 אפשרויות לציונו, ואין תשובה כזאת ... :/ אני לא חושב שעשיתי כאן משהו שגוי ... או שהנתונים הם שעל השאר הוא צדק, טעה או לא ענה ואז יש 60-100. או שהנתונים הם שכל תשובה לא נכונה גורעת 2 נק'. אחרת אני לא רואה איך הפיתרון הוא 40. ואולי לא ירד לי האסימון ... אבל אני חושב שפתרתי נכון.

Pearle River

New member
חח זה מה שעשיתי .. כנס:

יוסי אחרי שענה על 40 שאלות נכון מ-40 עומד על הציון 80. נשארו לו 10 שאלות עליהם הוא יכל לשגות או לא לענות בכלל. אם הוא שגה בכולן אז ירדו לי -20 וציונו 60. אם הוא לא ענה על כולן אז הציון שלו הוא 80. וההפרש בין הציונים נותן לך לדעת כמה ציונים הוא יכול היה לקבל: 60, 61, 62, 63, 64 ... 80

harbor

New member
נו

הוא יכול גם לענות על 5 נכון ועל 5 לא לענות בכלל או לענות על 5 נכון ועל 5 לענות שגוי יש פה הרבה אפשרויות

slashon1

New member
התשובה כאן היא

בכלל 11 וזה בדוק תחשבו הפרט של לא לענות בכלל לא משפיע על הציון מה שיכול לשנות לו ת ציון זה אם הוא לא עונה ולזה יש 10 אפשרויות שונות מ-1 טעות עד 10 טעויות וזה 10 סה"כ+ עוד ת ציון 80 ההתחלתי זה במקרה שבכלל הוא לא ענה על שום שאלה הטריק כאן זה שבעצם יש אפשרויות מ 0-11 שזה 11 ואני לא יודע למה לעזאזאל אני כותב בשעה הזאת כנראה שזה המועד הבחינה שמתקרב משפיע

למעלה