שאלה מתפלספת...

Toffi Cat

New member
שאלה מתפלספת...

אם אלוהים הוא כל יכול... אז הוא יכול ליצור מקל שהוא לא יכול לשבור?

שאלה מתחכמת משהו...

הסתירה היא במבנה הלוגי של השאלה ולא ביכולותיו. את בעצם דורשת שיטיל על עצמו מגבלה ובאותה נשימה שואלת אז למה הוא מוגבל?

The Warrior

New member
כן!

כיון שאלהים הוא כל יכול, הוא גם יכול (ועושה) חוקים. הוא יכול לברוא מקל שמעולם הוא לא ירים אותו. מצד שני, הוא יכול להחליט שהוא מרים אותו כן, כי המצב דורש זאת. אלהים החליט שהוא מעניש אדם שלא עושה את דברו. מצד שני החליט אלהים שאותו אדם, כשהוא מתחרט על חטאו, אותו החטא יהפך לו לזכות. אלהים קובע את הכללים. רק הוא. לכן מעולם לא נדע......

Sam Anand Nityo

New member
לוחם, אתה איש חכם... ../images/Emo13.gif

ענית את התשובה הכי קרובה לתשובה שלי לשאלה הזו (ואם השאלה נשאלה, כנראה שאני צריך להשיב...). איך שאני אוהב את השאלות האלה. שאלות המפקפקים. עוד יותר מזה אני אוהב לענות עליהן. והנה תשובתי: אלוהים הוא ההוויה עצמה כולה. סך כל ההוויות שהיו הוות ויהיו. אלוהים אינו "יכול" לחוות את עצמו כאלוהים, ולכן יצר אותנו, היקום הנושם. אנחנו הצד החווייתי של אלוהים. דרכנו אלוהים חווה עצמו. "יכול" ו"לא יכול" הם מצבי חוויה. אלוהים יכול ליצור את החוויה של "לא יכול" באותה קלות שהוא יכול ליצור את המקל שאי אפשר לשבור (או לפי גרסאות מצויות יותר: סלע שאי אפשר להרים). לאחר ש"חווה" את חוסר היכולת לשבור את המקל, אלוהים עובר לחווית הכל-יכולות שבה המקל ישבר לאין סוף רסיסים קטנטנים. זה מצב מעניין, אבל ניתן לראות אותו כמודל להרבה מאוד בעיות יקומיות/קיומיות של חוויות ה "יכול" / "לא יכול", ויותר מזה - חווית ה"זוכר" / "שוכח".... יש לזה כ"כ הרבה השלכות וקצרה היריעה מלפרט... (ק)סם

Toffi Cat

New member
אני רק רוצה לציין../images/Emo70.gif|מרשמלו|

שאני ממש לא מפקפקת באלוהים... בשיעור אחד מישהו שאל את זה וחשבתי שיהיה נחמד לשאול את זה גם... אני רק יכולה לענות תשובה מתחמקת: ראיתי את הסרט דוגמה, ובסרט, ההגדרה של "כל יכול" היא יודע כל... ככה שבעצם הוא כן יכול, וזה לא קשור בכלל... אז... התשובה פתוחה לדימיונכם הפרוע...

Sam Anand Nityo

New member
גם אני ראיתי את הסרט הזה

איפה בדיוק מופיעה ההגדרה הזו? אגב, נורא אהבתי את הסרט הזה...
(ק)סם

Toffi Cat

New member
אני לא זוכרת בדיוק...

אבל נראה לי די בהתחלה, כשהמלאך בא ומספר לה שהוא מלאך ועל אלוהים והכל...

רשף כשף

New member
אלוהים הוא הכל

הוא המים שאתה שותה הוא המסך של המחשב שנמצא לך מול העיניים הוא האבן שלא תוכל להרים הוא המקל שלא תוכל לשבור גם אתה אלוהים וגם לך יהיו התנסויות שתצטרך להתאמץ על מנת להצליח בהן כי אין הצלחה ללא מאמץ ואין טוב בלי רע

למעלה