שאלה מתורת החישוביות.

שאלה מתורת החישוביות.

האם השפה המשלימה ל SAT - אוסף כל פסוקי ה CNF שאינם ספיקים, שייכת ל NP? ניסיתי לחשוב על אלגוריתם אי דטרמיניסטי שמכריע אותה, אולם לא עולה לי כלום בראש. הבעיה היא שאני לא יכול לנחש השמה ולבדוק האם היא מספקת כי אני צריך לקבל אם כל ההשמות לא מספקות ולדחות אם לפחות אחת מההשמות מספקות את הפסוק. יש לכם רעיון?

ahab

New member
בהצלחה! ../images/Emo8.gif

השפה המשלימה ל-SAT היא coNP-שלמה. אפשר להראות כי אם שפה coNP-קשה נמצאת ב-NP, אז coNP=NP. השאלה הזו, נכון להיום, היא בעיה פתוחה. אם תצליח לחשוב על אלגוריתם, אני אשמח אם תעדכן אותנו :)

הממ... ומה אם היא לא ב NP?

במקרה כזה אפשר להגיע למסקנה כלשהי לגבי השאלה האם P=NP? ועוד שאלה: בהנחה ש P שונה מ NP, האם קיימות שלוש שפות, L1, L2, L3 כך ש L1 מוכלת ב L2 שמוכלת ב L3, כך ש L1 ו L3 שייכות ל NPC ו L2 שייכת ל P?

ahab

New member
לגבי השאלה הראשונה..

אם P=NP אז coNP=NP. אבל הכיוון ההפוך לאו דווקא נכון. (אתה מתכוון לשאלה 93 במקרה?)

ahab

New member
אה

אז לפי מה שכתבתי, אם SAT-complement לא ב-NP, אז coNP שונה מ-NP, וזה גורר כי P שונה מ-NP. (כן, אני מכיר את האוסף :))

ahab

New member
ולשאלה השניה..

ודאי. קח עבור L3 איחוד של שפות.

משהו בסגנון הזה?

השפה הראשונה היא 3SAT - אוסף פסוקי ה CNF הספיקים שכל פסוקית בהם מורכבת משלושה ליטרלים. השפה השניה היא אוסף כל פסוקי ה CNF שכל פסוקית בהם מורכבת משלושה ליטרלים. השפה השלישית היא השפה השניה איחוד עם SAT.

ahab

New member
כן, נראה לי שזה עובד

העיקר שבשפה L3 תצטרך לעבוד "קשה" כדי לבדוק חלק מהקלטים.

אפשר עוד אחת?

יחס S יקרא יחס מונוטוני אם לכל X1 X2 Y1 Y2 כך שהאורך של X1 קטן מהאורך של X2 וגם הזוג X1,Y1 שייכים ל S וגם X2,Y2 שייכים ל S גורר: האורך של Y1 קטן מהאורך של Y2. בהנחה ש P שונה מ NP: האם נכון לומר שלכל שפה L ב NP קיים יחס S מונוטוני חסום פולינומית וניתן לזיהוי פולינומי, כך שהשפה L היא אוסף כל השמאליים ביחס?

למעלה