שאלה מתוקה,,,

shron17

New member
שאלה מתוקה,,,

האם קוביית שוקולד מריר אחת גורמת נזק לכלב ?
שאל אותי את השאלה, מישהו שרוצה לאלף את הכלב ,לשתות מפיית בקבוק ,
ומתכנן לעשות זאת \באמצעות מריחת קוביית שוקולד מומס על פיית הבקבוק.

(מתוך הנחה שהכלב יהיה צמא מליקוק השוקולד ,ואז ירצה לשתות את המים שיש בבקבוק.)
או שעדיף לתת לכלב ללקק מלח.,די שירגיש תחושת צמא
(אם זה לא משלשל).

אשמח לתגובות.

בשום אופן לא לתת שוקולד לכלב!

הקקאו מכיל חומר שהוא רעיל לכלבים, וגם כמות קטנה עשויה לגרום לנזק
שלא לדבר על כמות יותר גדולה שיכולה להמית כלב.

shron17

New member
תודה רבה לך.

ומה כן ניתן לתת לכלב כדע שיחוש צמא,
או כמעט ולא שותה במהלך היום.

shron17

New member
מה כן דאי לתת לכלב כדי שיסכים לשתות,,,

הוא כמעט ולא שותה,למרות שמוציא המון אנרגייה במהלך היום.

DogsPCI

New member
אז את שואלת בהתחלה על לימוד התנהגות פשוטה

ואז בעצם כותבת שישנה בעיה שהכלב לא שותה מספיק.

אם הככלב לא שותה מספיק ללמד אותו לשתות מפיה של בקבוק לא תעזור! צריך לבדוק עם ווטרינר על העניין של האם הוא שותה מספיק. וזאת עושים ע"י מעקב של כמה מיים הכלב שותה ביחס למשקל שלו (וכן עוד גורמים כמו פעילות גופנית, מזג אוויר, סוג האוכל, וכו').
ממלאים מיים בבקבוק בעל מידה קבועה, ואז רואים או מעריכים כמה ליטרים של מים הכלב שותה למשך כמה ימים, ואז הווטרינר אמור לתת את חוות הדעת שלו העניין.

DogsPCI

New member
האמת טוב שאת שואלת, כי שתי האפשרויות הן

לא משהו, אם אגיד את זה בעדינות.

שוקלד הוא לא בריא לכלבים, ולכן לא כדאי להשתמש בו כצ'ופר לשם לימוד התנהגות. יש לא מעט צ'ופרים לכלבים גם בצורה של משחות שיכולים אכן גם להתאים בריאותית, וגם להוות חיזוק-חיובי עוצמתי (משמע - הכלב יעוף עליהם :) ).
מלח? נראה לי שחוץ מלרגום לכלב להרתע ממכם ומהבקבוק - לא תשיגו כלום!

ללמד כלב לשתות מפיה של בקבוק? כלומר אנו מוזגים את המיים והוא שותה מהאוויר/מהפיה?

ראשית זה ביזבוז עצום של מיים! גם מבחינת זה שרוב המיים שבוזבזו וישפכו - וחבל! וגם מהבחינה שאם נצא לטיול עם ליטר מים עבור הכלב - הוא אולי ישתה עשירית ואז יגמרו לנו המים שהכנו עבורו!
יש מתקנים כמו כף שמתחברת לבקבוק, או כלים מתקפלים מבד - ילא תופסים מקום ושנוחים לכלב לשתות מהם.

ואם בכל זאת רוצים ללמד כלב לשתות מהבקבוק אז מה הבעיה? את אכן צדקת בשלבים/רכיבים שהצעת:
1. נעודד את הכלב להגיע לפיה כי שם מספקים לו משהו שהוא אוהב.
2. כלב מצא ירצה לשתות.

אז קחו את הכלב לטיול ארוך או ריצה וכו' (לא בשיא החום כמובן), והוא באופן טיבעי יהיה צמא (בלי הצורך לתת לו מלח באופו ישיר
). בשלב הבא קוראים לכלב ומושיבים אותו ואז עושים עם יד אחת (או שתיים אם את לא לבד בסיטואציה) צורה קעורה ומוזגים לשם את המים. אם הכלב צמא הוא צריך מיים כרגע (וצריך זה יותר עוצמתי ומשמעותי מאוהב/רוצה שוקולד או כל צ'ופר אחר ...) והוא יתחיל ללקק את היד, ותוך כדי מקרבים את הבקבוק ומוזגים עוד קצת, וחוזר חלילה. בשלב מסויים ובאופן טיבעי הכלב כבר יפנה לפיית הבקבוק כשבקבוק יתקרב ליד וישתה ממש מהחיבור של פיית הבקבוק והיד - ואז ניתן לאט לאט להרחיק את היד.

לא אמור להיות מסובך מידי :) בהצלחה :).

anaor

New member
בד"כ אין בעייה ללמד כלבים לשתות מפיית בקבוק

גם בלי למרוח על זה משהו.

בכל מקרה, שוקולד רעיל לכלבים. ככל שריכוז הקקאו גדול יותר כך השוקולד יותר רעיל, וככל שהכלב יותר קטן כך זה ישפיע מהר יותר. עדיף להמנע לחלוטין משוקולד.

shron17

New member
שכחתי לציין כי הבקבוק המדובר הוא ,,

בקבוק בעל פייה ממתכת מיוחדת ליניקה,
הבנוי כך ,שלא ניתן לשפוך מים מהבקבוק ישירות לכף היד,
כך שהבקבוק לא נזיל באופן חופשי ,אלא רק באמצעות פעולת יניקה מהפייה,נשאבים המים ישירות אל פי הכלב.

לכן, בכול זאת נשאלת השאלה,
איזה חומר כן ניתן למרוח על הפיה שימשוך את הכלב ליניקת הפייה- פעולה מתבקשת לשאיבת המים שנמצאים בבקבוק.

DogsPCI

New member
הלו מותק
, תתאימו את עצמכם ואת הבקבוק

לכלב ולא להפך!

אולי גם תרצו שהוא ילמד למזוג מיים לכוס, לשתות עם קש, ולעשות גם כלים אחר-כך. מה נסגר?

יניקה תמצאי לדעתי רק אצל גורים, ובכל מקרה פיה ממתכת לא כדאי לקרב לשיניים של כלב. מה נסגר? פעם שנייה...

משעמם לכם? קחו אותו לאג'יליטי, הוא גם יהנה וגם ישתה אחר-כך.

anaor

New member
אם מדובר בבקבוק של מכרסמים

אז בכלל אין בעייה ללמד. בשלב הראשון אפשר לשים בפנים מרק עוף (רק הנוזלים), ובהמשך לדלל אותו יותר ויותר עד שמה שיש שם זה רק מים.

עם הכלב שלי לא הייתי צריכה גם את זה - בפעם הראשונה שהבאתי לו את הבקבוק הוא התחיל ללקק את הפיה ומיד גילה איך שותים.

shron17

New member
זהו שכך צריך להיות אבל זה לא קורה,

זה לא כלב שלי ,זה של מישהו שאימץ כלב לפני כמה חודשים,
והוא סיפר לי ,שהבקבוק שקנה לפני כמה ימים ,
מפחיד את הכלב ,עד כדי כך שהכלב מתרחק מרחק של 2 מטר ממקום הבקבוק,ולא מוכן להתקרב.

מקודם סיפר לי שביום שהביא את הבקבוק מרח בקצה טיפ גבינה,הכלב ליקק במהירות את הגבינה מסביב וזז משם.
לפני שעה סיפר לי שמזג רוטב בשר פנימה ,
אבל הכלב לא מוכן להתקרב,ונרתע מהבקבוק.

זו ממש בעייה, שהכלב לא מוכן לשתות.

איך אפשר לעזור לו בעניין.

עמית184

New member
לא יודע איך הבקבוק נראה, אבל אולי לעטוף את

הבקבוק כדי שיראה אחרת כלפי חוץ? אולי לעטוף במגבת, אולי בנייר עטיפה (במידה והבקבוק הוא מתכתי).

anaor

New member
אפשר גפ להשאיר את הבקבוק

בבית, במקום נגיש לכלב. בהדרגה (מאד!), לאורך כמה ימים, אפשר לקרב את הבקבוק לאיזור כלי האוכל והמים של הכלב.

עד שיודעים בוודאות שהכלב שותה כמו שצריך מהבקבוק, כמובן, חובה שיהיו לכלב מים נגישים בקערה.

לא הבנתי למה בקבוק

בן כמה הכלב? את אומרת שהוא אומץ לפני כמה חודשים כלומר הוא בן לפחות כמה חודשים.
למה להפחיד אותו עם בקבוק כשאפשר בקערה?

דארש

New member
שאלה בנושא- שוקולד

סבתא שלי לא בדיוק האישה הכי מבינה בכלבים ומרגישה שהכלב שלי הוא סוג של נין וצריך לפנק אותו. למרות שהסברתי לה הרבה על מאכלים שאסור לכלבים היא לפעמים מנסה לתת לו "כי הוא רוצה" איך מתמודדים עם אנשים שמתעקשים "לפנק" את הכלבים?

נותנים להם מאכלים שאיתם אפשר לפנק את הכלב

אם היא מתעקשת על שוקולד אז אך ורק שוקולד לבן! זה לא בריא לכלבים בגלל הסוכרים, אבל לפחות לא מסוכן עבורם.
אבל בכל מקרה עדיף להביא לה חבילת צ'ופרים לכלבים ולהסביר לה שזה הפינוק הכי טוב עבור כלב. אם לא משהו יעודי אז לפחות פסטרמה או גבינה צהובה. והכל בכמויות קטנות.

ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

למעלה