שאלה מתוקה

הילית111

New member
שאלה מתוקה

שלום לכולם קיבלנו מארוע מסוים שהחצי עבד כמות די רצינית של ממתקים כשאני אומרת ממתקים אני מתכונת לסוכריות גומי , עדשים, שוקולדים מסוגים שונים חלק של לינדט חלק של אחרים כל מיני סוכריות אחרות על חלק גדול זה דברים שעטופים בתפזורת כמו שוקולד בצורת טיפה ויש לי הרבה כאלו על חלק מהדברים אין תאריך תפוגה אז אחרי שחילקתי לחברים וגם לשכנים.. נשאר לי די הרבה ואמנם יש לי בן חמש בבית אבל גם לו זה הרבה השאלה שלי היא איך אני שומרת את הממתקים האלו כרגע שמתי אותם בקופסאות לוק אנד לוק שיש לי ולא במקרר השאלה האם זה המקום לשמור ובנוסף מה אפשר לעשות עם ממתקים כאלו אולי לשלב בעוגה ? מאפינס? אני לא חזקה באפיה אבל אני די מתלבטת מה לעשות הרי גם סוכריות גומי בקופסא אטומה אחרי חודש לא טעים האם להקפיא אולי? ועוד שאלה לגבי פנקייק הבן שלי אוהב וביקש שאעשה יש ליבבית קמח תופח וביצים.. אשמח למתכון קל תמיד גם בקרפ וגם בפנקייק הבלילה לא יוצאת וזה נדבק למחבת... תודה ולילה טוב

נירהמ1

New member
עם שוקולד אפשר להכין עוגיות, מאפינס, עוגות

ומוסים. ממתקי ג'לי חוץ מאשר לתרום לילדים אין הרבה מה לעשות איתם. אי אפשר להקפיא שוקולד. הוא מתקלקל. צריך לשמור אותו במקום קריר ומוצל, אך לא במקרר.

נירהמ1

New member
עם ה"עדשים" אפשר להכין עוגיות שוקולד

צ'יפס שילדים מתים עליהן. העדשים מאוד טעימים ומוסיפים צבע לעוגיות.

pirge

New member
הצעה: מעדן תותי פרוטי ועוד.....

כל הממתקים שניתן להמיס תמיסי ותכיני כדורי שוקולד או עוגת הקפאה שוקולדית. זה הרעיון: http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/תותי-פרוטי-מעדן-קפוא-שוקולד-דובדבנים בנוסף כנסי לקטגוריה:ממתקים באתר שלי וקחי עוד רעיונות. בהצלחה. תותי פרוטי עוגת שוקולד עם הפתעות-קפואה פורסם בתאריך 7 בספטמבר 2008 @ 10:49 מופיע בקטגוריות: מעדן קפוא תותי פרוטי-פירגה עוגת מעדן שוקולד שעם כל ביס תחוו הפתעה טעימה. מזכיר טעם של פעם,ממכר לגמרי. אין משפחה שלא מכינה את העוגה הזו בוורסיות שונות. אני זוכרת את העוגה מבית אמא . אמא היתה מכינה אותה בתבניות אינגליש קייק . התמכרנו אליה מינקות. מצרכים בסיר בינוני: 400 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 1/2 כוס קפה או נס קפה על בסיס מים ,אני שמתי כפית נס קפה על 1/2 כוס מים חמים וציננתי. 3 כפות יין מתוק או ליקר 1/2 כוס סוכר 3 כפות אבקת שוקולית לבשל בבחישה עד לקבלת קרם חלק. להוריד מהאש. להוסיף: 1/2 כוס דובדבנים מתוקים (מגולענים) 4 כפות טחינה/חמאת בוטנים או ממרח אגוזים/שקדים של שקדיה 4 כפות סילאן 500 גרם עוגיות מכל סוג שאתם בוחרים – לפסח עוגיות יין כשרות - תשתדלו להשאיר את העוגיות בחתיכות גדולות. עד 2 כוסות "הפתעות" כגון:דובדבנים ,צימוקים,שקדים,אגוזים,פירות יבשים,קליפות הדרים מסוכרות,שוקולד קליק,חתיכות מרציפן,חתיכות מחטיפים שאתם אוהבים……כיד הדמיון והחשק. לערבב בכף. כל תבנית מתאימה. גם סיליקון ומכל גודל. לקשט. להכין יום קודם לנישנוש.שמרו בפריזר. תהנו UA:F [1.2.3_620] ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 1 הצבעות) -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/תותי-פרוטי-מעדן-קפוא-שוקולד-דובדבנים לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

נירהמ1

New member
אחח - איזו יפיופה
קלאסיקה אמיתית

pirge

New member
חן חן. עוגה לאנשים יצירתיים. ברגע

שראיתי את כמות הממתקים קפצה לי לראש היפיופה הזו. תהנו ויום מתוק לכולם

IliAsh

New member
צהרים טובים יקירה
!

אני אדלג על השוקולדים ואגש ישר לעניין הפנקייקס והקרפ
את מוזמנת להיכנס למאמרים-קינוחים-בלינצ'ס /לביבות/פנקייק http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Default.aspx?ForumId=771&cId=8772&sId=3316 ולטבוע בים המתכונים הנהדרים שקיימים שם. מצרפת לך מתכון לדוגמא של ניקי ב "פנקייקים קטנים לילדים": מצרכים: 250 גר' גבינה לבנה (גביע) 1/4 כוס קמח 1/2 כפית א. אפיה 70 גר' סוכר (3 וחצי כפות) 1 ביצה 1 כפית סוכר וניל הכנה: 1. לערבב את כל המצרכים. 2. להיעזר בכפית ולטגן ערימות קטנות. 3. שמופיעות בועיות קטנות על הלביבות להפוך אותן. 4. להעביר לנייר סופג הערה (של ניקי): להגיש עם סירופ שוקולד, מייפל, דבש, או לטרוף בלי כלום... יש הבדל גדול בין פנקייק לקרפ, בלילת הפנקייק היא סמיכה מאוד כמעט כמו של עוגה לעומת בלילת הקרפ/בלינצ'ס שהיא ממש דלילה (כדי לקבל חביתית דקיקה). כדי שהחבר'ה לא יידבקו למחבת תוסיפי כף שמן לתוך הבלילה ושמני מעט את המחבת (בעזרת מברשת סיליקון או ספריי שמן). שיהיה בהצלחה
! ואנחנו כאן כדי לקבל דיווחים וגם לעזור

הילית111

New member
תודה אם יש לי קמח תופח כמה אני שמה?

אני אוסיף כפית שמן לבלילה כי תמיד נדבק לי לא עדיך מצקת כדי להעביר מהקערה את הבלילה למחבת ?

נירהמ1

New member
אותה כמות של קמח כמו במתכון - רק אל תשימי

אבקת אפייה (בקמח תופח יש אבקת אפייה).

נירהמ1

New member
ושכחתי לענות על המצקת - גם אני משתמשת

במצקת או בכד מדידה לנוזלים מאוד נוח להעביר בצורה הזו את הבלילה מהקערה למחבת.

IliAsh

New member
אני משתמשת במצקת לבלינצ'ס

כי הבלילה מאוד דלילה, לפנקייקס/לביבות יותר נוח לי בעזרת כף או 1/4 כוס מסט כפות המדידה שברשותי . אין כאן נכון או לא נכון,תנסי את כל האפשרויות עד שתמצאי מה הכי נוח לך! יום מקסים
!

למעלה