שאלה מתוך סקרנות

hagakora

New member
שאלה מתוך סקרנות

אני מנחש שרבים מכם מתנגדים לאומנויות לחימה מתוך המחשבה שהן גורמי אלימות. למי מכם שראו את הסרט "קרטה קיד" ישנו קטע בו דניאל שואל את מיאגי איך זה שהוא שונא להילחם, הרי הוא מתאמן בקראטה. מיאגי נותן בו מבט זועם, ושואל אותו מדוע הוא מתאמן בקראטה ודניאל עונה: "כדי שלא אאלץ להילחם". פילוסופיה זו עומדת מאחורי אומנויות לחימה רבות, כגון קראטה, קונג פו (שהוא בכלל נגזרת של בודהיזם שטוען שאסור לפגוע בנפש חיה), קנדו ועוד רבות אחרות. מה דעתכם על לימוד אומנויות לחימה כדי לקדם את עצמכם כפציפיסטים? האם הייתם רוצים שכל האוכלוסייה תלמד אומנויות לחימה, אולי כדי להגיע להבנות דומות? אשמח לקבל את דעתכם. בן
 
איה, זה כואב לי, איה

מבחינתי קרב מגע נכנס תחת השיח המקובל של הגנה שבשמו כל אלימות מוכשרת והופך לדבר הכי צודק ונכון בעולם. גם אם זה לא לגמרי מופרך, זה לרוב שיח שיותר מצדיק אלימות ממונע. סצפיפית לקרב מגע, נכון שאצל הרבה מדריכים יש הרבה דגש על ריסון ואיפוק אבל אצל הרבה מדריכים ובעיקר מודרכים יש גם המון התלהבות מכל העניין, הרבה מהם מתייחסים לזה בעיקר כרכישת מיומנויות לאלימות והזדמנות ללכת מכות. לגבי היעילות של קרב מגע בהקניית איפוק לילדים אלימים, חלק גדול מזה אפשר להשיג גם במסגרות אחרות. אני דפקא חושב שמסגרת שבה מקנים לילד שממילא רואה באלימות ככלי לגיטימי כלים יותר מתוחכמים להפעיל אלימות, גם אם זה בא עם הקפדה על ריסון, זה לא מסגרת חכמה. וגם ככה חלק גדול מההישג של קרב מגע מושג ממשמעת נטו ואת זה אפשר לעשות בכל מסגרת, גם בצופים אפשר להקנות משמעת. לי היתה היתקלות מאוד לא נעימה עם חניך של קרב מגע. הייתי בן 14, שיחקנו כדורסל והוא היה ילד שלא ראינו במגרש קודם. מתישהו היה ריב שדי התחמם, אם כי ממש לא לרמות של להרים ידיים וללכת מכות (אם את מכיר אותי לא צריך להסביר את זה) אבל הדביל הזה השתמש בתרגיל כזה או אחר ופרק לי אצבע ביד. בכוונה. בלי שום הצדקה. זה היה מאוד ברור שהוא יודע מה הוא עושה וממש לא היתה לו סיבה לעשות את זה. לדעתי הוא עשה את זה בהתלהבות של להעניש אותי ואו סתם כי הוא ידע איך. ואני גם רואה את אח שלי שלא מעט שנים הולך לאימונים של קרב מגע ואני לא רואה שהוא יותר מרוסן, אם כבר הוא יותר נלהב להשתמש במיומנויות שלו.
 

hagakora

New member
בכוונה לא דיברתי על קרב מגע

קרב מגע זו אומנות לחימה ישראלית שמכוונת לפגיעה מקסימלית. אני מדבר על האומנויות הפילוסופיות, מהמזרח, חבל שלא התייחסת לנושא עליו דיברתי.
 
אסיה

בכוונה כתבתי קרב מגע ולא אומנויות לחימה, כי השם הראשון יותר מתאים בעיניי מהשני. התכוונתי למה שאת התכוונת אז כן התייחסתיף וכדי להסיר ספק מה שכתבתי מתייחס גם לשיטות קרב מגע שמקורן באסיה.
 
למעלה