שאלה משחקית 2#: קבוצתיות

Nihau

New member
שאלה משחקית 2#: קבוצתיות

יש הרבה סיבות להתהוות קבוצות בחברה תבונית וכל אחת מהן משפיעה על סגנון עבודת הצוות בקבוצה. הרי כמה מהן: 1. הגישה המתמטית - יותר אנשים= יותר כישורים ויכולות להתמודדות מרובת משתתפים בו זמנית עם כל אתגר- מנטליות להקת זאבים. פחות סיכוי לכל אחד מחברי הקבוצה להפגע- מנטליות עדר גנו. 2. הגישה הצבאית- יש משימה לבצע, ביצוע המשימה הוא מטרה משותפת לכל המשתתפים והיא הגורם הראשי לעבודתם יחד. אין מחוייבות לחברי הקבוצה מעבר לתקופת ביצוע המשימה. - מנטליות של שכירי חרב individualizm on hold. 3. הגישה הרגשית- אנחנו מעדיפים להיות ביחד עם האנשים הספציפיים האלה אבל אם נעלב\נפגע מהם אנחנו יכולים לעזוב בכל עת שנרצה.- מנטליות של חברים. 4. הגישה המשפחתית- אנחנו משפחה. אין לנו ברירה אלא לתמוך זה בזה כי אנחנו משפחה. חברי הקבוצה הם אכן תא משפחתי עם קשרי דם אמיתיים. יש עוד גישות וגישות ביניים להתהוות קבוצה. איזה קיימת אצלכם ואיזו הייתם מעדיפים? איך יוצרים גישה ואיך עוברים בין גישות?

tapas tapas

New member
הגישה ה"מתמטית"

יותר אנשים זה לא בהכרח יותר טוב. או כמו שאומרים בצבא "הכי מסוכן זה אדיוט עם מוטיבציה"

Sabre Runner

New member
אני לא מבין קבוצות.

ברוב המשחקים, אם אין משהו מלמעלה שמחייב את הקבוצה להיות ביחד ("באת לפה לשפר את הכישורים שלך, ככה תעשה את זה" או "אתם קבוצת Troubleshooters אדום 1 - אתם תעשו מה שהמחשב אומר" או "המאנצ'קינים מהווים איום לעצם הקיום של שחקני התפקידים. וחוץ מזה, הם שותים Mountain Dew"), היא נראית מאוד לא הגיונית. אלא אם כן הדמות מכירה את שאר הדמויות מקודם, אני לא רואה שום סיבה בשבילה להישאר בקבוצה. אני משחק עכשיו Kotor. איך לכל הרוחות יש לי כבר 9 חברים בקבוצה? חוץ מבסטילה וקארת' שצוותו אליי בהוראה מהמועצה או זאלבאר שחושב שהצלתי אותו אז הוא נשבע להישאר לידי, אני לא יודע למה האחרים עושים את זה. קנדרוס עשה מה שרציתי ממנו, קיבל ממני את מה שהוא רוצה - שיילך. ג'והאני לא חייבת לי כלום. את הדרואידים קניתי וזה בסדר אבל ג'ולי יכול להישאר על דאנטויין או לקחת ספינה אחרת. נתנאל הוא Splinter Cell. להב לא יודע דבר חוץ מלעבוד לבד. איריס מלמדת אותו על העולם. ולורם וויטאליס עובדים לבד והם ביחד כי הם אחים. דורוס יודע ובטוח שהוא לבד ושאף אחד רוצה להיות אותו. ווינד לבד מכורח הנסיבות. קווין איתו כי הם חברים כבר הרבה זמן. ככה ניסיתי לשחק ב-Neverwinter Nights אבל מכניקת המשחק המו"דית לא ממש איפשרה לי לשחק דמות שיודעת מה זה טוב ומה זה רע אבל מאוד צינית בנושא. האם זה באמת ניסיון חינוכי של BioWare? לתת לשחקנים יותר נסיון ותגובות יותר טובות אם הם משחקים לצד האור של הכוח?

DDN

New member
לגבי KOTOR

לאיזה שלב הגעת בו? בכל מקרה, זאלבאר איתך כי הוא נשבע לך את "חוב החיים" שלו. מישון איתך (היא איתך, לא?) כי זאלבאר איתך והיא לא רוצה להיפרד ממנו ג'והאני שכנראה לא הרגת רוצה "ללמוד מהג'דיי הגדול שהצליח למנוע ממנה את ההתדרדרות לצד האפל" קנדרוס איתך כי הוא מעריץ כוח, וכרגע אתה נראה כבחור כוחני וג'ולי איתך כי הוא טאמבל זקן ומוזר. איפה אתה במשחק כרגע?

Sabre Runner

New member
המשחק לא ממש ישר מבחינת מקומות.

כרגע יש לי את המפות מטאטויין, קאשיק ואני עובד על זאת של קוריבאן. תשעת המקומות לדמויות לחבורה שלי כבר מלאים. טוב, את קנדרוס אני עוד איך שהוא מסוגל להבין כי הוא בטח יבגוד אחר כך. (אל תגלה לי). אבל מישן, זאלבאר, ג'והאני וג'ולי משוחררים מבחינתי. רק חבל שאני לא יכול להגיד להם את זה.

DDN

New member
ידוע לי שהמשחק אינו ישר מבחינת

מקומות. זה אחד הדברים היפים בו. כששיחקתי בו פעם שנייה, ניסיתי "להתקיל" את המשחק בדברים שנראו לי בסיסיים לאחר המשחק הראשון, והוא עומד בהם בגבורה. תראה, בסופו של דבר אני מצאתי את עצמי משתמש בג'והאני וג'ולי ככוח הלוחם שלי, כי עדיפים שלושה ג'דיי על ג'דיי ועוד שני אנשים "רגילים". שים לב גם, ככל שאתה מדבר עם הצוות שלך, ה"משימות" לגביהן מתקדמות. ברגע שאתה ממצה משימה של מישהו, תחליף אותו במישהו אחר. אני מצאתי את השיחות מעניינות. אתה משחק גבר או אישה?

Sabre Runner

New member
Nereese Lorein - Human Scout

אני חושב שזה טריק דיי עלוב של BioWare לנפח את העלילה. אני דיי נהנה מהסיפורים של קנדרוס ובתור דמויות מעניינות, בסטילה וקארת' הם לא רעים. אבל זאלבאר ו-34 משעממים אותי, עם 47 אני תקוע. ג'והאני גם לא כל כך מעניינת וג'ולי סתם מעצבן. מישן מספקת ויכוח משעשע פה ושם. זהו. אני הריי צריך לקחת אותם למשימות כדי לקדם את הסיפור שלהם, לא? למה לי לעשות את זה? כרגע אני מוצא שהתמיכה הכי חזקה שלי היא זאלבאר עם החרבות החזקות ו-47 עם רובה הקשת של צ'ונדר. למרות שבסטילה וג'ולי עבדו לא רע על קאשיק, הם כל הזמן מתו לי ולא ממש השתמשו בכוחות שלהם. מה עדיף? מכיוון שהב"מ של כולם דיי גרועה. חוץ מזה, אתה יכול לגלות לי איך אני משיג שיפורים לאופנוע?

DDN

New member
אין אפשרות במשחק להשיג שיפורים

לאופנוע. .. . . גם לג'ולי יש סיפורים מעניינים, אחרי שאתה מוריד ממנו את הבלה בלה. כשהם מתחזקים יותר, אתה תעדיף ג'דיי על ה"רגילים". אני לא אהבתי את הדרוידים. בתכלס, אני בד"כ הולך עם קארת' ובאסטילה, עד שהסיפורים שלהם נגמרו, ואז הייתי מחליף. כעיקרון, הכי מאוזן לדעתי זה באסטילה וקארת'. אתה מקפיד על צד אור/צד אפל? ולא ענית אם אתה משחק גבר או אישה. לדוגמא, כששיחקתי גבר של "צד אפל", זה היה מאוד משעשע לנסות לפתות את באסטילה גם לצד האפל וגם לדברים אחרים. .. .

Super Monkey

New member
בקטע הזה תמצא שKOTOR 2

הרבה יותר מספק מהראשון. האינטראקציה בין הגיבור לדמויות המשנה שם הרבה יותר טובה ויש הרבה יותר השפעה לזה שתשקיע בפיתוח של דמויות שונות, הסיבה לזה היא ספויילר רציני אז אני לא אפרט אותה אבל ממש ממש שווה בKOTOR2 להשקיע בדמויות המשנה השונות שקיבלו אחלה סיפור (כמובן שהרובוטים עדיין לא שווים יותר מדי). חבל רק שהעלילה המרכזית בKOTOR2 היא קצת סלט חצילים שנפל קורבן לתסריטאי מגולומן על קראק.

Sabre Runner

New member
נריס נשמע לך כמו שם של גבר?

חוץ מזה, במשחקי מחשב אני יותר נהנה לשחק אישה. אם אין שיפורים לאופנוע, איך אני אמור להביס את המירוץ על טאטויין? אחרי 20 ניסיונות הגעתי ל-2 מאיות מעל התוצאה הדרושה אני מקפיד על צד האור כדי לקבל את המינוסים על דרישת האנרגיה של הכוחות. טוב, אני אנסה את קארת'. עד כמה שאני זוכר הוא לא משהו.

Super Monkey

New member
שחק את המשחק פעמיים

הרבה דברים ממש משתנים כשאתה משחק סית' (כולל הסיום, כמובן).

JuffoWup

New member
הרובוטים לא שווים?!

ב-KOTOR2 הרובו רוצח הוא אחת הדמויות האהובות עלי, ויותר מזה- כשאתה מגיע לרמת האהדה הכי גבוהה שלו הוא נותן לך בונוסים מטורפים! שלא לדבר על כך שהוא מצחיק לאללה. חוץ ממנו אני אוהב את המיידן, אם שומרים אותה לסוף ואז הופכים אותה לג'דיי בבת אחת (באיזה 20 דרגות) היא הופכת לאחת הדמויות החזקות במשחק.

Super Monkey

New member
אבל למה לעשות ../images/Emo58.gifים?

אני מסכים שהרובוט הרשע מצחיק, אני מת עליו אבל יש הרבה אופציות עדיפות לקחת איתך לקרב כמו למשל כל ה

Super Monkey

New member
../images/Emo58.gif אם לא שיחקת KOTOER 2

זה שכמעט כולם (למעט מנדלור והרובוטים) יכולים להפוך לג'דיי זה ספויילר מאוד רציני

DDN

New member
לגבי מה שאמרת

זה משהו שאתה צריך לעשות במשחק כדי לגרום לזה לקרות. כתבת לשחק את המשחק פעמיים? אני אומר שצריך לשחק אותו ארבע פעמים (את 2 הכוונה), בין אם אתה זכר/נקבה או טוב/רע, האפשרויות במשחק משתנות. כששיחקתי בפעם הראשונה, לא ידעתי בכלל שאפשר להפוך דמות מסויימת לג'דיי, לא חשבתי על זה. מצד שני, דמות אחרת היה לי ברור מההתחלה שהיא תהפוך לג'דיי. לא יודע אם זה בדיוק ספוילר. זה יכול להיות דיון מעניין, כי זה אמנם לא תורם לעלילה כ"כ, אבל מאוד תורם למשחקיות.

Super Monkey

New member
נכון, כדאי לשחק אפילו יותר מפעמיים

אבל זה קצת מייגע אז עשיתי קומבינה של פעם אחת אישה-ג'דיי ופעם אחת גבר-סית'.. בכל מקרה משחק מאוד עשיר והתרשמתי ממנו מאוד למרות שעל פניו נראה שלא שינו הרבה מהראשון, אבל ככל שמשחקי בגלים הרבה רבדים נוספים

DDN

New member
חחח

אני שיחקתי בדיוק עם אותם צירופים. אישה-ג'דיי - גבר-סית'. וזה מאוד מייגע. .. . אבל יש דברים שפשוט מגניב לגלות. . .. היות ששיחקתי את השני קודם, אני לא יכול לחלוק את ההרגשה ש"לא שינו הרבה", כי כששיחקתי את הראשון הגרפיקה נראתה לי פחותה, אם כי העלילה בהתחלה נראתה טובה יותר (אבל רק בהתחלה)

JuffoWup

New member
סיימתי אותו בערך 5 עד 6 פעמים.

כל פעם גיליתי משהו חדש. אחד המשחקים האהובים עלי.

DDN

New member
ההודעה של סופר מונקי כאן נמחקה

בגלל ספוילרים לסדרת המשחקים הזו. לי ספציפית קלקלת כשסיפרת מה קורה בסוף ה"רע", אני עדיין משחק אותו כ"רע" בפעם הראשונה . .. . .
אתה עצמך הזהרת נגד ספוילרים. .. . . לגבי המשחק השלישי, לוקאס ארטס התחילו לתכנן, ואז עשו רה-ארגון ופטרו את המחלקה שעבדה עליו. כרגע, אין לו תאריך תחילת עבודה בכלל, למרות שהם הצהירו שהם כן מתכננים לעשות אותו.

למעלה