שאלה מקצועית

flipo

New member
שאלה מקצועית

שלום! אני מעוניין ליצור ממשק משתמש שקולט נתונים בשילוב בסיס נתונים. הממשק צריך להיות אינטרנטי. כרגע יש לי את הבסיס של הממשק בצורה של תוכנה בויזואל בייסיק. באיזה שפה מומלץ לבנות את הממשק? זה אמור להיות בעיקר קליטת נתונים דרך האינטרנט וקבלת פלט מסוים. האם ב-ASP? ב-DOT NET? הממשק צריך להיות מקצועי ברמה מסחרית. תודה על דעתכם!

vinney

Well-known member
דעה אישית

קשר בין שפה ל"מקצועיות ברמה מסחרית" די מקרי, יש יישומים מקצועיים מאוד ב ASP ויש יישומים חסרי מקצועיות בעליל ב NET. המקצועיות נובעת מהגדרת דרישות ולוגיקה נכונה, בחירת שפה היא תוצאה מתבקשת מההגדרה הזאת. בגדול, NET. מספק את כל הכלים, ולדעתי עדיף על ASP, אבל מצד שני ASP דורש פחות ממשתמשים ומהשרת, כך שקשה להגיד מראש מה עדיף. תראה מה יש לך ביד ומה דרוש לך, ותראה אילו יתרונות בשפות יעזרו לך יותר. אגב, VB ב NET. זה לא אותו VB כמו בגרסה 6.0, כך שתצטרך לעשות הסבה של הקוד שלך אם תלך על NET. (לא בטוח לגבי ASP).

MotiAd

New member
תהיה חייב...

ללמוד מחדש את הכל כמעט (למעט כמה מילים שמורות שנשארו בשפה, הן ב-ASP והן ב-VB). היפה הוא שהשפות הללו עברו מהפך בלתי רגיל. ומן הסתם את האפליקציות שלך אתה תכתוב ב-ASP.NET כאשר אחת מהשפות שאתה יכול לתכנת בהן ב-ASP.NET הן או VB (שאותה אני הכי אוהב) או #C.

hatulflezet

New member
הבעיה

עם ASP ודוט NET זה שהן תלויות במיקרוסופט וחלונות. אני הייתי הולך על משהו פורטבילי - שישחרר אותך מהתלות הזו - כגון PHP.

hatulflezet

New member
מה זה שייך?

זה נכון - אבל זה לא העניין. מדובר בתלות. עם ASP אתה תלוי במיקרוסופט - בדיוק כמו עם VB ו#C. עם PHP לא. למה תלוי? כי הם ייצרו את הסביבות האלו - והאם קובעים את כללי המשחק איתם. PHP - חופשית - ולכן לא תלויה באף אחד. והינה צטוט מPHP.NET :
1. PHP vs. ASP? ASP is not really a language in itself, it's an acronym for Active Server Pages, the actual language used to program ASP with is Visual Basic Script or JScript. The biggest drawback of ASP is that it's a proprietary system that is natively used only on Microsoft Internet Information Server (IIS). This limits it's availability to Win32 based servers. There are a couple of projects in the works that allows ASP to run in other environments and webservers: InstantASP from Halcyon (commercial), Chili!Soft ASP from Chili!Soft (commercial). ASP is said to be a slower and more cumbersome language than PHP, less stable as well. Some of the pros of ASP is that since it primarily uses VBScript it's relatively easy to pick up the language if you're already know how to program in Visual Basic. ASP support is also enabled by default in the IIS server making it easy to get up and running. The components built in ASP are really limited, so if you need to use "advanced" features like interacting with FTP servers, you need to buy additional components.​

scalla

New member
אני יודע ואני יודע שזה פחות טוב ...

ושאם אני לא טועה זה לא מוכר כסטנדרט, אבל הוא שאל מה עדיף בין ASP לASP.NET. לא אמרתי שASP יותר טוב או רע, הגבתי על זה שכתבת שזה תלוי בחלונות. ופעם שהיה לי redhat 8.0 אני זוכר שלשרת הHTTP היה תמיכה ב.ASP

MotiAd

New member
חברי היקר...

אני יכול להגיב לכל כל דבר ודבר ממה שהעלאת בציטוט שלך. ואני יכול להגיד לך כבר מעכשיו שרוב מה שנאמר שם זה שטויות במיץ. וד"א, אל תשכח שגם כדי לעבוד עם PHP צריך להתקין מודולים כאלו ואחרים. ואותו הדבר אפשר בדיוק לעשות עם ASP. זה לא קשור. ואתה ממש לא תלוי במייקרוסופט עם ASP.

epsilonnow

New member
אבל

כתיבת תוכנית ב C למשל עדיפה על פני VB משיקולי יעלות,מהירות וכו' (היה כאן דיון מעניין בנושא), אז זה לא אומר שלפתח את אותה התוכנית ב C זה יותר מקצועי מאשר ב VB ? אותו הדבר לגבי השוואה בין ASP ל NET. ברור שאין להשוות בין מישהו שלא יודע כלום ב NET לאחד שהוא תותח ASP .... הכוונה היא בתנאים שווים, מה יהיה יותר מקצועי, NET או ASP ?

vinney

Well-known member
כמו שאמרת, כבר היה דיון בנושא

ואמרתי את דעתי על השוואות בין C ל VB. ולשאלתך, לפתח אפליקציה הקולטת נתונים למסד נתונים ב C לא יהיה מקצועי, עושים את זה ב VB. לגבי ASP.NET ו ASP, אז דעתי היא שNET עדיף, אבל השיקולים זה לא רק הכלי, אלא גם העלויות, מה לעשות, בשביל ASP.NET צריך את VISUAL STUDIO .NET, ולא כולם יכולים להרשות את זה לעצמם. לASP לא צריך כלים יעודיים, כמדומני. נכון שגם ב .NET אפשר להסתדר בלי ה VS, אבל הרבה יותר קשה, ולא הכל יהיה נגיש.

MotiAd

New member
דבר ממש יפה...

שעשו הוא בזמנו אני זוכר לפני חצי שנה עד שנה בערך, מייקרוסופט פתחו אתר חינמי לחלוטין בשיתוף עם עוד חברה שמאפשר ליצור בו אפליקציות ASP.NET כולל מסד נתונים של SQL והודעות דואר וכהנה וכהנה. הם הציעו שם תוכנה חינמית לחלוטין שהייתה מבוססת .NET (פותחה בעזרתה) ואפשרה ליצור אפליקציות .NET בכלל ובמקרה של ASP.NET אפילו להעלות אותן ישירות לאינטרנט לאותו אתר בעיל.

MotiAd

New member
אתה שוב נגרר...

לשטויות שאמרו לפניך וחבל. תרדו מהעץ הזה. מאוד חבל.

flipo

New member
בו ננסה...

לעשות סיכום ביניים... מה שהבנתי זה כך: יש כמה אופציות->VB.NET,ASP,ASP.NET בו ננסה להמשיך ולסנן... תודה

MotiAd

New member
לא לא ידידי...

זה לא הולך ככה מה שאתה אומר. יש את ASP ואת ASP.NET ששתיהן דברים שונים לגמרי. כל שפה מציגה דבר שונה לחלוטין בלוגיקה והאידיאולוגיה שלה בפיתוח הסופי של התוכנה/אתר. ב-ASP לדוגמא, לא מוגדרת השפה שבא אתה כותב. אם כי הרוב תומכים ב-VB. יש אפשרות למשל לכתוב דפי ASP באמצעות PERL (זה מה שנעשה בשרת APACHE ולא IIS) אתה מבין את הנקודה. כל שפה ב-ASP משתמשת בפקודות ששפת ASP מציעה (REQUEST, SERVER וכו'). לעומת זאת ASP.NET היא בכל דבר שונה לגמרי. שם אתה גם יכול לכתוב באיזו שפה שבא לך והאובייקטים כמו גם צורת העבודה שונה לגמרי. אתה יכול לכתוב תוכניות ASP.NET בשפת VB.NET, #C ועוד ועוד, בעצם כל שפה שסביבת .NET תתמוך לך.

vinney

Well-known member
ובנוסף

VB.NET זו אחת השפות בהן אתה יכול לכתוב אפליקציית ASP.NET (יעני מקרה פרטי).

flipo

New member
אולי כדאי שאני אחדד קצת

את הנושא שלשמו התכנסנו כאן היום... קודם כל תודה על כל התגובות בהחלט החכמתי קצת במספר נושאים. אבל לעיקר: אני צריך המלצה על "דרך פעולה" ואני מצטט מההודעה המקורית: "אני מעוניין ליצור ממשק משתמש שקולט נתונים בשילוב בסיס נתונים. הממשק צריך להיות אינטרנטי. כרגע יש לי את הבסיס של הממשק בצורה של תוכנה בויזואל בייסיק. באיזה שפה מומלץ לבנות את הממשק?" ..... "הממשק צריך להיות מקצועי ברמה מסחרית. תודה על דעתכם!" אני רוצה שתמליצו לי על דרך מסוימת בה אני צריך להתחיל לעבוד. תודה

למעלה