שאלה מקורס קצינים

קראו לי, אז באתי

לגיחה קצרצרה (וזה נחמד לחזור למקום המוכר והטוב עם הפנים והשמות המוכרים, וגם החדשים יחסית שאותם לא זכיתי להכיר). כל הכבוד למלומדי הפורום, ובמיוחד למומחית לבוטניקה - השיבולת. אכן נכון מה שכתבת לעיל לגבי זיהויי הצמחים, אלא שמאז שפרופ' פליקס ז"ל כתב את ספריו עידכנה הועדה לשמות צמחים באקדמיה את השם הלטיני של המור. השם שונה ל-Commiphora gileadensis (ע"ש אזור הגלעד) במקום Commiphora abyssinica (ע"ש חבש - אתיופיה). שולחת גם איחולי הצלחה בקורס קצינים.

איזיקו

New member
איחזוה ../images/Emo70.gif

שלום שלום
חג מתן תורה מתקרב
. האם את עומדת בלוח הזמנים שסיכמנו?

זהו, ככה?

באה, הולכת? חכי, חכי. עוד לא נגמרו לנו השאלות: מה אומר השינוי הזה? שהתברר שהמור המקראי הופק דווקא כאן, בגלעד, ולא באתיופיה כפי שחשבו בעבר? ואני אגלה לך סוד: הכינוי שיבולת הוא פיקציה. אני לא באמת כזאת. אפילו שירים של לאה גולדברג אני לא ממש יודעת לקרוא
. רק מעתיקה (אפילו לא על נייר משבצות) ומנקדת.

עכשיו מעמדו בקורס בסכנה

אתם יודעים בוודאי שהעברה החמורה ביותר בקורס היא דיוול שקר הא? עכשיו הוא הסתבך עם האתיופיקוס והגלעדנוס ומה הוא יגיד להגנתו? השיבולת ספרה לאבא? ומה עם האחריות? ואמירת האמת? הא? הא?

מוגג

New member
דיוול שקר

זה המקבילה הצהלית לדואר זבל? האמת היא שבתחילה חשבתי שאתה מדווח בזקרפטית...

אין הסבר משכנע לנדידת העמים

או יותר נכון לנדידת השמות (זה באשר לשאלת השיבולת). שאלתי היום את אחד מחברי הועדה וזה מה שהוא אמר. תנוח דעתך תם ונישלם. רוב הספרים עדיין אינם מעודכנים כך שנוכל לשמור את העידכון בסוד, לפחות עד סיום הקורס. תושלב"ע.

למעלה