שאלה מקורית.

Monbet

New member
שאלה מקורית.

לשם שינוי - אני צריך עזרה. אין לי מושג אם יש דבר כזה, אבל אני מחפש מחזות שעוסקים בתיאטרון בתוך תיאטרון, סיפור בתוך סיפור. יש הרבה מחזות כאלה, אני יודע, אבל יש את הדבר הנוסף שאני מחפש לזה - משהו גורטסקי, מוגזם, גרנדיאוזי. אולי משהו עם ליצנים, קרקס, משהו עם הרבה תנועה. יש דבר כזה? (בדקתי ב-"כי עודני מאמין בך", "מילה של אהבה", "המצליחים" אך אני מחפש משהו מוקצן יותר). המון המון המון המון תודה!

נסה את God של וודי אלן

לטעמי צריך עריכה ומקצה שיפורים מסויים אבל חומר גלם טוב, מקורי מאוד מצחיק שדורש עבודה תנועתית.

צול1

New member
הממ.. עשיתי סריקה קצרה של מחזות שאני אוהב

אז ככה... יש לך את "משחקי חפץ" ב"חפץ" של חנוך לוין. יש לך את "קורבנות החובה" של יונסקו. את "ליצני השערוריה" את "חלום ליל קיץ". ואת "המלט" וזה כל מה שעולה לי כרגע:\

yonti261

New member
שני מחזות שאולי יתאימו לך

לא הצלחתי לחשוב על מחזה שעונה על כל הדרישות שלך אבל קפצו לי שניים לראש: 1. "אימפרוביזציה בוורסאי" של מולייר-אם אתה מחפש מחזה שיש בו תיאטרון בתוך תיאטרון,סיפור בתוך סיפור, זה מאוד יתאים.קצת רקע על המחזה:מחזאי צרפתי כושל בשם ברוסו מצא במחזה "בית הספר לנשים" של מולייר דמות בה ראה דיוקן קריקטורי שלו עצמו.עקב כך הוא העלה את המחזה "דיוקנו של צייר" בו מתח ביקורת על מולייר והקומדיות שלו.כתשובה ל"דיוקנו של צייר" מולייר העלה את "אימפרוביזציה בוורסאי".המחזה הזה מתרחש בחזרה של מולייר ולהקת השחקנים שלו ומותח ביקורת על סיגנון המשחק ועל הטרגדיות שהיו פופולאריות באותו זמן,על האצולה ועל מחזהו של ברוסו,כשנינות מולייריסטית נושבת מכל שורה ושורה.מחזה חמוד מאוד. 2.אם אתה מחפש מחזה על קרקס שמעתי על מחזה שמציג את עולם הקרקס ונקרא "זה שחוטף סטירות".אולי זה יתאים לך. בהצלחה!

dkup

New member
לא כל כך אהבתי את אימפרוביזציה בוורסאי

נדמה שאתה צריך להיות מאוד בקיא בפוליטיקות ביניהם בשביל ליהנות מהמחזה במלואו. חוצמזה... הוא היה לי קצת משעמם. קופר.

yonti261

New member
מולייר צפה באחת ההצגות של "דיוקנו של צייר".

מעניין איך הוא הגיב?

הצעתי ואני אמשיך להציע -

"השחורים", מאת ז'אן ז'נה. בדיוק בדיוק בדיוק הדרישה שלך! מחזה מאוד קשה אבל מדהים, הוא מתבסס על תנועה, זאת הצגת ליצנות מטורפת (אני כנראה מעלה אותו שנה הבאה, דגיגון בודד!). אתה יכול לברר בתיאטרון החאן הירושלמי לגבי ההצגה "צל חולף" מאת מיכאל גורביץ'. זוהי הצגה ללא מילים, היא זכתה בכמה פרסי תיאטרון. אם קראת את "כי עודני מאמין בך", הסתכל גם ב-"חברים מספרים על ישו" גם של עמוס קינן, זה נמצא באותו ספר. וזה נתון לאינטרפרטציה אישית - "קרנפים" של יונסקו. מחזה עם המון המון חופש, אפשר להתפרע. בהצלחה!

אני אשלח פרוספקטים, עלונים, כרטיסי ביקור

ופרטים ליצירת קשר נוסף, אל דאגה!

כל מחזה של פירנדלו בכלליותם...

ושש נפשות מחפשות מחבר בפרט. זה מחזה על דמויות ממחזה שהמחזאי הפסיק לכתוב שבאות לקבוצת שחקנים ומבקשת מהם להעלות את סיפור חייהם למען ימצאו ישועה. על הקונפליקט הגדול מכולם, מה עושה את התאטרון הדמויות או השחקנים? סצנת המבקרים ב"כי עודני" נהדרת, נכון? זה היה המחזה שלי לבגרות יב':)

למעלה