שאלה - מקווה שתעזרו

carmits

New member
שאלה - מקווה שתעזרו

שלום לכולם. אני אורחת בפורום הזה (בד"כ אני בפורום מתכונים), ואני לא יודעת אם כבר דיברתם על הנושא הזה, או שאולי זה אפילו לא הפורום המתאים, אבל אשמח אם תוכלו לעזור. אני בטוחה שכולכם מכירים את הכאב החד הזה בשריר (של הרגל) בדר"כ, שמעיר אתכם מהשינה. מעין הרגשה שהשריר נתפס ואי אפשר להזיז את הרגל לשום מקום. הכאב הנורא הזה עובר מעצמו לאחר כמה שניות א-ר-ו-כ-ו-ת. האם מישהו יודע מה ההסבר הפיזיולוגי של התופעה הזו? ויותר חשוב- אין אפשר להמנע מזה/להפסיק את הכאב? תודה, תודה, תודה.

שלום כרמית

תופעה זו מוכרת לי כמעידה על חוסר איזון במלחים בגוף מחד, ועודף נוזלים מאידך. תופעה זו מופיעה בעיקר אצל נשים הרות, האם את בהריון? להימנע מכך, יש דרך, אך אם אתבהריון חשוב לדעת באיזה שליש של ההריון את. אם לא, את יכולה לגשת למטפל במלחי שוסלר לאיבחון איזה מחלים חסרים בגופך ולאזן אותם. אור וטוב בת חן

carmits

New member
בת-חן היקרה

קודם כל תודה רבה על התשובה. אני לא בהיריון. איך מגיעים למטפל מסוג זה?

כרמית שלום שוב

השארתי לך במסר פרטים על מאבחן חוסרים של מלחים. אני לא יודעת אם יכול הוא לרקוח אותם אם תתקלי בבעיה, תפני אלי שוב אשמח לעזור. בהצלחה. בת חן

ladyL

New member
ואם זה קורה לא בלילה אלא בזמן

תרגול גופני , למשל ביוגה, זה גם מעיד על חוסר כלשהו או שזה פשוט התכווצות של שריר?

בדרך כלל בעיה של נתרן ואשלגן..

נסי להוסיף לתפריט שלך בננה 1 ביום ופלח מכובד של מילון.. שבוע טוב יעל

התקררות! כדאי לודא שהרגל כוסה

אפשר באזור מהברך למטה, על המיטה, לשים שמיכת צמר - גם בחורף אם יש לך מזגן. הדרך להשתחרר מהכיווץ מהר יותר היא לכופף את הרגל כמה שיותר ואז לשחרר, לשים אותה מכוסה בשמיכה ואם אפשר לעסות את האזור הכואב. לא לנסות למתוח את הרגל או לעשות תנועות נמהרות.

האם זה בהכרח התקררות?

אני סבלתי מהתכווציות כאלה ( בשוק ) כשהייתי בהריון והדבר היחיד שעזר לי זה להניח את הרגל ( אפילו רק את כף הרגל) על הריצפה הקרה.. שבוע טוב
יעל

שלום יעל, באשר להריונות -התכווצויות

בנוגע להתכווצויות במהלך הריון, אין לי כל מושג בנוגע לכך אך בהסתברות גבוהה מאד הרגישות הזאת היא התקררות. ההסתברות נעשית גבוהה יותר אם: מעשנים, אנמיה, סבלו בעבר מבעיות מפרקים / ראומטיזם, הולכים וישנים קבוע עם צבעים קרים - כחול/ויולט/תורכיז. שבוע טוב,

odeia

New member
כרמית, אם הבנתי נכון את הבעיה, אז

כדי חהעביר מיידית את הכאב, מותחים את הרגל וגם את האצבעות, אבל לא בקו ישר עם הרגל, אלא את האצבעות כלפי מעלה במתיחה חדשה, כאילו את רוצה למתוח את האצבעות בחזרה לכיוון הגוף. ככה לימדו אותי בהכנה ללידה ומאז אני משתמשת בזה וזה עוזר מאוד. למרות שמאוד סבלתי מזה לפני ההריון, לאחר ההריון והשימוש בטכניקה הזו, הבעיה פחתה ופחתה עד שנעלמה כמעט לגמרי.

למעלה