שאלה מצפונית...

מדופלמת

New member
שאלה מצפונית...

אני אוהבת לרסס על ג´וקים ולראות איך שהם מתייסרים ומנענעים את הרגליים עד שהם מתים. אני פשוט מתמוגגת מהנאה מהמראה הזה, האם זה נקרא אכזריות?

David i

New member
אכזריות טהורה!

לא הייתי אומר לך כך בפרצוף, אבל אם את כבר שואלת, זו התשובה. אסור לצער ולהכאיב לשום בעל חי, חוץ ממה שצער בעלי חיים הוא אסור מן התורה - הרי שהדבר מראה יותר על רשעות ומידות מושחתתות. חד משמעי. תארי לעצמך שהיו מסתובבים בעולם יצורים ענקיים פי מאה מאיתנו, והיו מתכופפים אלייך וקוטעים לך אצבע אחר אצבע וצופים בייסורים שלך "ומתמוגגים מנחת למראה הזה"... כך גם המקק חסר-הישע הזה, שלא פשע ולא חטא, יש לו רגשות כמו שלנו, חש את כאביו למרות שאיננו שומעים אותו בוכה, הוא חפץ וזכאי לחיות בנחת בעולמו, ואת פשוט מתעללת בו להנאתך! מה זה אם לא אכזריות? רחמנות אולי? לצערנו, כולנו נקלעים לעיתים למצב כזה שבו אנו מוכרחים לקטול חרקים ביתיים, אבל עושים זאת בלית ברירה, בכאב, ומשתדלים להכאיב לו כמה שפחות, שימות מיד ולא נצטרך לצער אותו כה הרבה. אבל מכאן ועד ליהנות מייסוריו - הדרך ארוכה. זו אכזריות מחרידה, ואם להתנסח בחומרה, זה רצח בדם קר. תסלחי לי שהגבתי לשאלתך.

friend9

New member
למדופלמת

אני מרסס ג'וקים (אומנם בלי הנאה רבה) אבל הם לא מתים. ניסיתי K300, K700, K1200 - ולא עוזר. במה את משתמשת?

למעלה