שאלה מצחיקה...

אופק בר

New member
שאלה מצחיקה...../images/Emo4.gif

שלום לכם וחג שמח ! יש לי שאלה שנשמעת כל כך מטומטמת עד שאני לא מאמינה שאני מוכנה לשאול אותה ולעשות מעצמי כזה צחוק... באופנים הקודמים שלי מערכת ההילוכים לא עבדה (בנוסף היו להם עוד כמה בעיות כמו למשל העובדה שהכסא לא היה מחובר לשלדה, או שבאופן חשוד האויר לא נשאר בתוך הגלגלים...) ולכן לא הייתי צריכה לתהות מה ההצלבות של ההילוכים לאיזה שלב ברכיבה (עליה, מישור, ירידה). אבל באופנים החדשים שלי יש מערכת הילוכים שעובדת!
(וגם כיסא, וגם אויר בגלגלים). בנסיעה של שבת, הבנתי שמאוד קשה לי לרכב כאשר אני לא יודעת איזה הילוך מתאים למה... למרות שניסיתי לעלות את אותה עליה כמעט על כל אחת מהאפשרויות לא הגעתי למסקנה... נראה לי שגם אבא שלי בלבל אותי בעניין הזה...
בבקשה, עזרו לי! תודה!

israel61

New member
זה קל...........

קודם כל, מזל טובעל האופניים עם הכיסא, האוויר בגלגלים ומערכת הילוכים טובה. זה ממש פשוט: לעליות- עדיף לעלות על 1 מקדימה, ו 1-3 מאחורה, תלוי בקושי העלייה. מישורים- כדאי ואף רצוי לרכב על 2 מקדימה ואיזו מהאפשרויות שיש לך מאחורה, תלוי בכושר הגופני שלך, אם הכושר טוב, על ההילוכים האחרונים מאחורה, אם הוא גרוע (כמו שלי), על הנמוכים יותר. ירידות- מומלץ לרדת ירידות על 3 מקדימה ומשהו גדול מאחורה. אם זו ירידה טכנית ברובה, אז כדאי לרדת על הילוך נמוך יותר (גם זה תלוי באופי הירידה). אני קצת ממהר אז אני אקצר ולא אדבר, שלא אאחר .אם יש עוד שאלה, אני אענה בשמחה, רק תשאלי עוד מעט, כי אני קצת ממוטט. ערב טוב!

yoram232

New member
את תתרגלי ותאהבי את הרעיון!

אני עברתי בזמנו,לפני 10 שנים, מ - BMX של 150 ש"ח,שלקחתי איתם מקום שישי בתחרות כביש!!! כשהייתי בן 13 . היום אני בן 25 , רוכב על סופרלייט ועדיין לא התרגלתי לרעיון של כיוון ונעילת בולמים,אבל לאט לאט מגיעים לסוף העלייה. על מה את רוכבת?

mtbRider

New member
אופק שלום...הסבר מקוצרר

ככל שההילוך מקדימה על גלגל שיניים (להלן גג"ש) גדול יותר יהיה לך יותר קשה לפדל אך זה יניב מהירות גבוהה יותר. ככל שההילוך מאחורה יהיה על גג"ש יותר גדול יהיה לך יותר קל לפדל אך זה יניב מהירות נמוכה יותר. כמו-כן (אני בטוח שתצליחי להתמודד עם זה) מומלץ לא לשלב את ההילוכים מקידמה מאחורה 3 1-2 2 1/9 1 7-9 שלך,
איתי

למעלה