שאלה מצחיקה (או שלא)

האגס 1

New member
שאלה מצחיקה (או שלא)

Cuando la donzella durme El humor se va encerrar שתי שורות אלה מצויות בשיר הנושא את הכותרת Noches buenas, גירסה טורקית לא מוכרת לשיר הידוע, הנמצאת בספרו של יצחק לוי. מישהו יודע איך לתרגם את השורה האחרונה? לפי מה שהבנתי ממנה, עדיף שאני לא אנסה לתרגם.

רותי ב.

New member
למה? מה הבנת ממנה??

אני לא יודעת מה זה donzella, אבל במילון של מתילדה (הזה שבמהדורת אונ' בן גוריון בנגב) כתוב donzea - עלמה. אז השורה הראשונה - כשהעלמה ישנה - עכשיו מה הבנת לגבי השורה השניה?

האגס 1

New member
זה בפירוש "נערה"

אבל הבעיה היא אכן בשורה השניה. האם הכוונה ל"כשהנערה נרדמת ההומור נסגר"?

El humor se va encerrar

התרגון לדעתי- ההומר נסגר או במילים אחרות ההומור נגמר, הולך פייפן.

tsiporganeden

New member
סמאנה בואנה אי קלארה אה טודוס.

אני לא ממש חושבת שמדובר בהומור שזו מילה עברית לכל דבר, ולא נראה לי שלכך התכוון המשורר, נראה לי יותר שיש השמטה של אות בדיוק כמו בשורה הראשונה, ולדעתי רק לדעתי מדובר במשפט שאומר: כשחמדת ליבי ישנה אהבתי ננעלת. דונזאו = מחמד לבי.

האגס 1

New member
כמו שכתבתי למטה - זה באמת הגיוני

אם כי לא בטוח שהשיר פונה לאהובה, ייתכן שהקטע הספציפי הזה נכתב מאם לבת, לפי שורתו הראשונה. לגבי השיר כולו - מכיוון שזו גירסה של רומנסה ארוכה, ייתכן שיש כאן נדידת בתים וכי הכתיבה לא אחידה מבחינת הדובר והנמען. לכן קשה לקבוע אם אכן מדובר ב"חמדת ליבי", אבל באמת הגיוני שמדובר בשיבוש של "אמור".

מירי88

New member
סמנה בואנה אה טודוס .אני חושבת שיש

שיבוש והכונה אל הונור כונה לכבודה של העלמה

שאלה שכדאי להתעמק בה

אמא שלי משתמשת בצירוף המילים "הומור נגרו",כ -טבע רע, דונזאה=נערה יפייפיה ,אבל גם שם של פרח . העלתם שאלה מעניינת ,חייבת לבדוק לעומק :) כבר אמרתי שאני נהנת איתכם....?.....אמרתי ! אנדה אי לאדינו אי אמיגוס !

למעלה