שאלה מפרשת נוח

שאלה מפרשת נוח../images/Emo22.gif

שלום שאלתי היא כך: הרי תיבת נוח אם ניקח בהגזמה שגודלה היה 1 קמ"ר וכל שלושת קומותיה היו מאוכלסים חיות ולא בני אדם וללא קומת זבל כמו שכתוב. וניכנסה רק חיה אחת מכל סוג ולא שתיים שתיים (או שבע שבע לחיות טהורות) אז אייך לעזזל רוצים שנאמין כי כל החיות נכנסו לתיבה. מה הם הגיוניים? רק ג´ירפה אחת ופיל ואריה והיפופוטם תופסים איזה רבע קומה אם הם עומדים בצפיפות. ומה עם אלפיי ומאות אלפי סוגי חיות שרצים בהמות רמשים ועופות ועוד.... לכן כל סיפור טיבת נוח ניראה לי מופרך מלכתחילה!

m666s

New member
על תרוצי ניסים שמעת? ../images/Emo96.gifנס?

זה עובד על עיקרון העליה לרגל לירושליים : "מעולם לא אמר אדם בירושליים צר לי המקום" בלה בלה בלה וכולי...

בן הרב

New member
נו אם בתלמוד עסקינן

אז אח שלי התקשר לספר השבוע על השיעור שלהם בגמרא, והנה זה, כתוב שלשלמה המלך היה 28 מליון סוסים, (אולי טעיתי בכמה מליון אבל העיקרון הוא אותו דבר) אז הוא שאל את מגיד השיעור, איך יכול להיות שהיו לו כ"כ הרבה סוסים, והרי היום יש 6 מליון איש בארץ, וכבר אין מקום לזוז? ענה לו החכם שלכן ארץ ישראל נקראת ארץ הצבי

בן הרב

New member
ועוד אחד

באותו שיעור מסופר על דוד המלך שהביאו לו נערה שתחמם אותו, והיא רצתה להתחתן איתו, אז הוא אמר לה שזה לא אפשרי, כי יש לו כבר 18 נשים ואסור למלך יותר, לא ירבה לו נשים. אז היא התחכמה ואמרה לו זוהי לא הסיבה אלא פשוט מאד אתה זקן ואין לך כח, אמר לה כך, ציווה והביאו לפנין את בת שבע, ולא נחה דעתו עד שבא עליה באותו לילה 13 פעמים, ושוב תסלחו לי אם אני לא מצטט בדיוק אני פשוט שולף מהזכרון אבל בטח לא טעיתי בהרבה, כאן אף אחד לא שאל כלום, כי פחדו שהמגיד שיעור יוכיח להם שזה כן אפשרי,

בן הרב

New member
לסיכומו של עניין שאלתי אותו אם מבין

מאפה אבא שלו לוקח את הגוזמאות שלו וכנ"ל כל החרדים והיראים לדבר אדני

אם אנו מאמינים שהיה מבול.

ונח ידע עליו עוד קודם, למה שלא נאמין שפול נכנס בחור של מחט. בהיותי ילד לא הבנתי, למה לאלוהים לבנות תיבה וכל הבאלגאן, שיעשה שבאיז מקום לא יהיה מבול. קריעת ים סוף 2 מה הבעיה. ויותר למה צריך קריעת ים סוף שיכנסו בתוך המיים, ולא ימותו. לא יותר מקורי??? נשמה, אל תיקח את זה (הכתוב בתורה) רציני, זה בצחוק. < מאמין שאם משה היה מתיעץ
איתי קודם הכל היה נראה אחרת >

זאת אגדה

חביבה למדי, שמגרה את הדמיון. לא צריך לקחת את זה יותר מדי קשה. אתה מכיר את האגדות של הקלטים (למשל) עם פיות ושדונים, לילות וגמדים וכאלה? אותו דבר. רק שזה שלהם אז ברור לנו שזאת אגדה נחמדה. כשזה שלנו אנחנו לוקחים את זה ברצינות תהומית (בטח גם אצלם יש כאלה שלוקחים כנ"ל). אני מחבבת את הסיפור הזה, נזכרת בו בכל פעם שאני פוגשת חיה שטרם ראיתי, או שכבר ראיתי, או שלא ראיתי הרבה זמן. זה אחד מסיפורי הילדות שגדלתי עליהם. והוא משעשע. עם קוריוזים! >ספל חמאה אוהבת נס על חלב כשהנס בצד<

00000000000000

New member
יש לאגדה אפילו מקור!

"עלילות גילגמש", טבלאות מלפני כ- 4700 שנה. המבול המקראי התרחש (על פי המקרא) בערך לפני 4000 שנה. נ.ב. הצפת אגן הים השחור היתה אירוע שאגדות עשויות להרקם עליו, אך אירוע מקומי בלבד. בנוסף, לא "הוצפו ראשי ההרים הגבוהים" אלא זה נפסק כשנשתוו מפלסי הימים.

מתעלקת על השירשור

אתם מכירים את הנוסחה המתמטית: יגעת ולא מצאת - אל תאמין. לא יגעת ולא מצאת - אל תאמין. לא יגעת ומצאת - אל תאמין. יגעת ומצאת - תאמין! [אני לא יודעת מאיפה, מישהו יוכל לתת לי מראה מקום? (בתודה מראש!)] מעולם לא הבנתי את הדבר הזה, ולא שלא הסבירו לי - זה פשוט לא נשמע אמין. וגם לא היה לי ברור מה אני *כן* צריכה לעשות. מה גם, מצאתי את הציטוט הזה ברשת: "באור הדבר ע"פ אמרם ז"ל "יגעת ומצאת תאמין", שההשגה בתורה היא כמציאה ואינה בערך כלל ליגיעה בה. אולם יתרה מזאת, ע"י שעמל בתורה, התורה מחזרת עליו לגלות לו סודה! מה??? אתם מאמינים למקרא עיניכם? מה זה השטות הזאת? (ותאמינו לי שזה לא משתפר עם ההקשר) בכל מקרה, היום יש לי פירוש מגניב. אבל אני רוצה לקרוא את מקורבי הדת מפרשים את הנוסחה קודם. >ספל חמאה נושמת סתיו<

חניבעל.

New member
עוד משהו לא ברור לי

בפרשת בראשית מסופר על שת שחי כמה מאות שנים ועל למך ומתושלח,שכל אחד כמות נכבדה של שנים (בטח היה להם זקן ארוך). אומנם אין לי מספיק אצבעות בשביל לחשב הכל אבל זה נראה לי יוצא הרבה יותר מ "ה´תשסג " . (מאוחר לי מידי - מחר אני יעשה את החשבון).

תיבה לא אבל... המבול?

בקשר לסיפור המבול, קראתי דבר מעניין בספר "המיתולוגיה של עמי העולם". אומרים שסיפור עם אלמנטים דומים של המבול מופיע בהרבה מיתולוגיות עתיקות בעולם - בהודו, ביפן, במלאיה, באנדים, אצל ילידי אוסטרליה, האצטקים... מי יודע, אולי היתה שואה אקולוגית עולמית שקשורה במים, שהטביעה את חותמה בסיפורים.

זה הפחד ממפגעי טבע

שהטביע את חותמו בסיפורים. >ספל חמאה הולכת לעשות פופקורן<

אני קצת פוחדת

כי הרעיון שלך אחלה אבל אני אשאל בכל-זאת: למה אין סיפור דומה על סופה שהרסה את העולם? או על שריפה שהרסה את העולם ומישהו שבנה בונקר לצמדים של חיות ניצל? המוטיב החוזר הוא מבול שהורס את העולם. >זה פופקורן עם חמאה?<

MAYA20

New member
גם הסיפור של אלוהים חוזר בכל העולם

יש המון סיפורים ומיתולוגיות שחוזרות בכל העולם. "איש חזק מכל אדם" - הרקולס, שמשון הגיבור וכ"ו. "נביא" - לא צריך לתת דוגמאות. "בריאת האדם" - זה שהוא נוצר ממש ולא פשוט היה תמיד או התפתח אבולציונית, אני מכירה גירסאות שונות למשל שאלוהים יצר אדם הכניס אותו לתנור ואחד יצא בסדר אבל השני נשרף קצת וזה האדם השחור (כל הגרסאות מטומטמות בצורה שונה אבל לכולם אותו עיקרון) "חצית ים סוף" "מים שהופכים לדם" וכ"ו נצרף את זה לעובדה שהיו מספרי סיפורים שהיו מסתובבים בעולם ומספרים סיפורים שהיו ממציאים ושומעים. ומה קיבלנו?

לא כולם משקרים כל הזמן

הסיפורים המיתולוגיים מערבים רגשות (כמו הפחד מפגעי הטבע שחמאה ציינה), אינטרסים דתיים, פילוסופיה, קוריוזים שיעניקו יותר מעות למספר הסיפורים הנודד מהשומעים ולפעמים גם כמה עובדות אמיתיות מהחיים. מה היה נכון? מה לא? אפשר להפעיל הגיון ולשלול את תיבת נוח. אבל מה ההגיון לשלול ביד נחרצת את הכל? מי אומר שלא היה פעם איזשהו שיטפון או אסון טבע אחר שקשור למים? את יודעת, הסיפורים על עידן הקרח תמיד הזכירו לי את המבול. הייתי שואלת את עצמי מה קרה כשכל הקרח עליו המדענים מספרים, הפשיר? אולי היה שיטפון אדיר המלווה בגשמים היסטריים בשל עודף העננות המתבקשת? ושוב - אולי היה, אולי לא היה אבל בואי לא נשווה סיפור על שיטפון לסיפור על מתכון להכנת אדם בתנור.

חי אדר

New member
אין שאלה כלל.

השראלה היא: האם בכלל היה ציווי להכניס את כל בעלי החיים, או שמא רק לקחת מדגם מייצג של כולם? לטעמי הציווי לא היה לכל בעלי החיים אלא באמת רק מדגם מייצג דשל כל בעלי החיים. ובכך מעיקרא קושיא ליכא.

MAYA20

New member
מענין

שזה דווקא מה שמטריד אותך. זה שכל העולם הוצף נראה לך הגיוני וזה שאלוהים היה משחנ"ש עם נח נראה לך הגיוני רק זה מפריע לך? הרבה יותר קל להאמין שזו היתה אוניה ענקית והחיות אז היו הרבה יותר קטנות מאשר להאמין שהם היו יכולות לדבר עם נח.

תיבת נח - הסיפור האמיתי

ויאמר אלוהים לנוח: "יהיה שיטפון" ואלוהים דיבר אל נוח ואמר: "בעוד שישה חודשים אני הוריד גשמים עד שכל האדמה תכוסה מים וכל האנשים הרעים יחוסלו. אבל אני רוצה שאתה תציל כמה האנשים הטובים, ושני חיות מכל זן על פני כדור הארץ. אני מצווה עליך לבנות לי תיבה." ובמהירות הברק הוא העביר הוראות לבניית התיבה. "או קיי" אמר נוח, רועד מפחד ומגשש בתוכניות התיבה. "שישה חודשים, ואז יתחיל הגשם" הרעים אלוהים, "כדי מאוד שתסיים עד אז או שתצטרך לשחות במשך זמן רב מאוד." ושישה חודשים עברו. השמיים התכסו בעננים והתחיל לרדת גשם. אלוהים ראה שנוח ישב בחצר שלו ובוכה, ולא הייתה לידו שום תיבה. "נוח" זעק אלוהים. "איפה התיבה שלי?" לפתע ברק פגע באדמה ליד נוח. "אלוהים, בבקשה תסלח לי," התחיל נוח "עשיתי כמיטב יכולתי, אבל נתקלתי בבעיות גדולות: ראשית כל הייתי צריך לבקש היתר בניה לפרויקט התיבה וצופן התוכנית שלך לא התאים לצופן הקוד אז הייתי צריך לשכור מהנדס לשכתוב התוכניות. השכן שלי התנגד בטענה שאני מפר ומחלל את האזור על ידי בנית תיבה בחצר שלי אז הייתי צריך להשיג אישור מהעירייה. אחר כך הייתה בעיה גדולה באספת כמות העץ הדרושה לבניית התיבה כיוון שהיה חרם על כריתת עצים במטרה לשמור על הינשוף המנומר. הייתי צריך לשכנע את הממשל שאני צריך את העצים כדי להציל את הינשופים. אבל הם לא הביאו לי לתפוס שום ינשוף, אז אין ינשופים. אז הנגרים יצרו איגוד ויצאו לשביתה. היתי צריך לנהל משא ומתן וסדר עם לוח יחסי העובד הלאומי לפני שמישהו ירים מסמר או פטיש. עכשיו נוספו אלינו 16 נגרים לתיבה ועדיין אין ינשופים. אז נתקלתי בדילמה קשה אם התיבה צריכה מערכת לכיבוי אש או לא. כשהתחלתי לאסוף את החיות, האגודה העולמית למען החיות תבע אותי. הם טענו שזה לא הוגן שאני לוקח רק שני חיות מכל זן. בדיוק כשנפטרתי מהתביעה, המשרד לאיכות הסביבה הודיע לי שאני לא יכול להשלים את התיבה בלי לתת הצהרה על ההשפעה הסביבתית כתוצאה מהמבול. הם לא אהבו את הרעיון שאין להם את הסמכות על הישות העליונה, עלייך. הכוח הצבאי של המהנדסים רצה את המפה של אזור הפגיעה של המבול, שלחתי להם גלובוס. ברגע זה אני עדיין מנסה ליישב את התלונה מהועדה לשיווין הזכויות בעבודה, המטרה להגיע להסדר של כמה עובדים לא יהודים אני יכול להעסיק. מס הכנה עיקל לי את כל הנכסים בטענה שאני מתחמק מתשלום מיסים על ידי עזיבת הארץ. אני לא חושב שאסיים את התיבה, אלא בעוד חמש שנים" התבכיין נוח. שמיים התחילו להתפזר, השמש התחילה לזרוח, קשת בענן הופיע בשמיים, נוח הסתכל כלפי מעלה בחיוך ושאל: "זאת אומרת שלא תהרוס את כדור הארץ?" "טעות!" הרעים אלוהים. "אבל יש יתרונות בלהיות שליט העולם, אני מאוד מתכוון להכות בכדור הארץ, אבל עם משהו יותר גרוע משיטפון. משהו שאדם המציע בעצמו." "ומה זה בדיוק?" שאל נוח. לאחר מספר דקות של שקט, אמר אלוהים את מילותיו האחרונות "ממשלה!!!"

למעלה