שאלה מפורום אחר

חני ב

New member
שאלה מפורום אחר

לגבי ילד של שבת. דרולי בקשה שאעשה קישור לשאלה שלה, ע"מ לשמוע את דעתכם.

נעה גל

New member
אני חושבת -

שה"פאדיחה", אם בכלל יש כזו, תהיה של הגננת שמתכננת על פעילות מסוימת ועלולה למצוא את עצמה בלי. מצד שני, הכל תלוי בגיל הילדים. בגן חובה אפשר לסמוך על הילדים שימסרו מסר להורים (ביחד עם הסבר על הנוהל בתחילת השנה באספת ההורים) מתי הוא מלך/ת שבת. אצלנו בגן (גן חובה) עדין הגננת מתקשרת להורים לוודא שמתאים להם היומשישי הזה (הכנת עוגה לא הצגה או משהו כזה). אורן שלי (בת 6 ו- 3 חד´ מעבירה מסרים באופן מדויק). ובאופן כללי, נראית לי מחשבה מוטעה שילד צריך להגיע "מוכן" למלך/מלכת שבת (מה גם על זה מקבלים ציון?) ושמדובר בפאדיחה אם הוא לא יגיע מוכן. פאדיחה בפני מי? נראה לכם שילדים משקיעים זמן בלצחוק על ילדים שלא התכוננו לפעילות מלך שבת? אגב, עדכון - מי שזוכר את בלגן מלכת השבת שהיה לנו בתחילת השנה - זה עבר כלא היה.

דליה.ד

New member
אני דווקא סבורה

שילדי גן חובה אינם מספיק בוגרים להעביחר הודעות להורים, נכון שיהיו כאלה שכן, אבל ילדים עם קשיי ארגון, הסחת קשב, קשיי זכרון...לא יזכרו! ואני מדברת מנסיון אישי: "אמא, מחר אני צריכה להגיש עבודת "שורשים" מוכנה ומודפסת".... וכמובן שרק פרק אחד מוכן...וזה בגיל 13! או, טלפון מביה"ס: האם אתם מאשרים לילד לצאת לטיול, היה פתק ולא חתמתם...כשהילד נשאל על כך: "אופס, שכחתי".... כמובן שחשוב לנסות להעביר מסרים דרך הילדים, אבל לא לסמוך רק על זה, לשים פתק בתיק האוכל ו/או טלפון להורים בנוסף!

נעה גל

New member
ובזה הנצחנו את העובדה, שילד

לא יחשוב אפילו שזו אחריותו למסור מידע להורים. למה שהוא יטרח לזכור משהו אם במילא לא סומכים עליו ושמים בפתק בתיק האוכל? אני בטח לא הייתי טורחת. ילדים עם הפרעות קשב וקשיי זיכרון זה משהו אחר - בכל גן יש אחד-שניים כאלה, אפשר לעזור להם לזכור בדרכים אחרות תוך השיתוף שלהם.

לאה_מ

New member
לא מסכימה איתך, נעה ../images/Emo12.gif (ועוד הערה)

לילדים האלה יש המון דברים מאד חשובים לזכור - עם איזה חבר הם קבעו להפגש אחר הצהרים, להביא למחר לגן את הדינוזאור שהבטחתי להראות ליוני וגם את הקלפים להחלפה, שאבא של דני קנה לי קרטיב ואת צריכה להחזיר לו שני שקלים... לא חייבים לעשות אותם נושאי הודעות להורים. גם הילדים שלי, שאני דוקא חושבת שהם מאד אחראיים, לא תמיד זוכרים למסור לי הודעות מהכתה (ואפילו לא תמיד זוכרים לתת דפים להורים שחילקו בבית הספר). הם, כמובן, מתכוונים למסור את ההודעות, אבל לפעמים בלהט הסיפורים מבית הספר, המשחקים, שעורי הבית, החברים אחר הצהריים, החוגים... זה פשוט נשכח. אז לדעתי בהחלט סביר מצד הגננת ליידע את ההורים (בעיקר אם זה כרוך בהבאת משהו פיזי לגן, כמו פרחים או חלה). והערה לגבי שיתוף ההורים בפעילויות - השנה ממש פיתחתי אלרגיה לזה "בזכות" המורה (הנחמדה מאד, דוקא) של שירה, שטורחת לערב את ההורים פחות או יותר על בסיס שבועי בכל מיני משימות ומטלות (השיא היה ביום ההולדת של שירה, שבו הוטל עלי לחבר ספר שבו שירה היא הגיבורה! בחיי!) - אני מרגישה שזה ממש פטרנליסטי. המורה כאילו אומרת להורים שהם צריכים להיות אסירי תודה לה, אחרת הם לא היו עושים שום פעילות עם הילדים שלהם. אז אני דוקא עושה הרבה מאד פעילויות עם הילדים שלי, ואני מעדיפה לבחור אותן בעצמי, תודה, ולא לבלות מזמני כל שבוע בהכנת המשימות המשותפות לכתה על חשבון הזמן שלי עם שירה.

נעה גל

New member
ואם שכח? אז מה? מה הכי גרוע שיקרה?

אם מחליטים שזו לא אחריות הילדים - אל תתנו להם להעביר הודעות ובמקביל לשים פתק בתיק. או שזו אחריותם או שלא. אי אפשר (נו... לדעתי) להעביר מסר כפול. ההורים לא אמרו למורה כלום על היצירתיות המתפרצת שלה?

לאה_מ

New member
זהו, שלדעתי זו לא צריכה להיות

אחריותם (אני מסכימה שאם זו אחריותם לא צריך "לגבות" את זה עם פתק). ולגבי המורה - כן, הרבה הורים התלוננו (יותר נכון, שלחו אותי, בתור ועד הכתה, להתלונן
), ואני מקווה שהמינון יפחת בקרוב...

למעלה