לא מסכימה איתך, נעה ../images/Emo12.gif (ועוד הערה)
לילדים האלה יש המון דברים מאד חשובים לזכור - עם איזה חבר הם קבעו להפגש אחר הצהרים, להביא למחר לגן את הדינוזאור שהבטחתי להראות ליוני וגם את הקלפים להחלפה, שאבא של דני קנה לי קרטיב ואת צריכה להחזיר לו שני שקלים... לא חייבים לעשות אותם נושאי הודעות להורים. גם הילדים שלי, שאני דוקא חושבת שהם מאד אחראיים, לא תמיד זוכרים למסור לי הודעות מהכתה (ואפילו לא תמיד זוכרים לתת דפים להורים שחילקו בבית הספר). הם, כמובן, מתכוונים למסור את ההודעות, אבל לפעמים בלהט הסיפורים מבית הספר, המשחקים, שעורי הבית, החברים אחר הצהריים, החוגים... זה פשוט נשכח. אז לדעתי בהחלט סביר מצד הגננת ליידע את ההורים (בעיקר אם זה כרוך בהבאת משהו פיזי לגן, כמו פרחים או חלה). והערה לגבי שיתוף ההורים בפעילויות - השנה ממש פיתחתי אלרגיה לזה "בזכות" המורה (הנחמדה מאד, דוקא) של שירה, שטורחת לערב את ההורים פחות או יותר על בסיס שבועי בכל מיני משימות ומטלות (השיא היה ביום ההולדת של שירה, שבו הוטל עלי לחבר ספר שבו שירה היא הגיבורה! בחיי!) - אני מרגישה שזה ממש פטרנליסטי. המורה כאילו אומרת להורים שהם צריכים להיות אסירי תודה לה, אחרת הם לא היו עושים שום פעילות עם הילדים שלהם. אז אני דוקא עושה הרבה מאד פעילויות עם הילדים שלי, ואני מעדיפה לבחור אותן בעצמי, תודה, ולא לבלות מזמני כל שבוע בהכנת המשימות המשותפות לכתה על חשבון הזמן שלי עם שירה.