שאלה מענינת

שאלה מענינת

ד"ר קרן היקרה, זו אני קארין עם הזפק רב קשרי (קר) טוקסי (למקרה שאת לא מזהה)..... ההחלטה המסתמנת כרגע (עוד לא היתה ועדת תירואיד) היא ניתוח לכריתת הבלוטה. לפי מיטב ידיעתי ברגע שכורתים את הבלוטה צריך לקחת כדור למשך כל החיים. האם זה נכון? ואם כן מה תופעות הלוואי? ומה קורה באם "שוכחים" ליטול את הכדור או אם לא לוקחים בכלל?

החיים לאחר כריתת הבלוטה

שלום קארין, אכן, אחרי כריתת הבלוטה יש צורך ליטול טיפול חתיפי לכל החיים. זה לא נורא, זה עניין של הרגל ונכנסים לזה. אין לטיפול תופעות לוואי אם לוקחים אותו במינון הנכון, לא פחות מדי ולא יותר מדי, ואת המינון קובעים על סמך בדיקות דם תקופתיות. לא קורה שום דבר אם שוכחים את הכדור יום אחד. זה הורמון עם זמן מחצית חיים ארוכה, כך ששכיחה של םעם אחת לא משפיעה לא על הרמה ולא על ההרגשה בצורה שמשעותית. אבל היות ומדובר בטיפול לכל החיים, הכי טוב הוא באמת לפתח הרגל שמונע ממך אפשרות לשכוח אותו. אם במקרהאת שמה לב ששכחת לקחת יום אחד, אפשר לקחת אותו ביחד עם המנה של היום למחרת וזה בסדר גמור.

תודה רבה

ד"ר קרן היקרה, רציתי להודות לך על המידע המפורט שאת מספקת לי. את עוזרת לי לעבור את זה הרבה יותר בקלות.

יסמין43

New member
כן ולא... ../images/Emo4.gif

אצלי, לפחות, הכדורים האלה (אלטרוקסין) מקפיצים מאוד את כל המערכת עם כל העלאת מינון. כלומר, אם אני מעלה מינון ביום מסוים (בעקבות בדיקת דם, למשל), אני צריכה מאוד מאוד לשים לב לעצמי שבאותו יום לא אבצע טבח המונים או סתם אדביק מישהו לקיר (הכל מטאפורי, כמובן). ואם אני שוכחת, אז אני מפצה בזהירות-בזהירות בימים הבאים. וגם אנדוקרינולוגית אמרה לי פעם שצריך לשנות מינונים מאוד בהדרגה (אחרי שכבר למדתי את הלקח המר על בשרי). בעיקר מרגישים את ההשפעה על הנפש (עצבנות לעומת דיכאון).

למעלה