שאלה מענינת

שאלה מענינת

אם נגיד שיש אלהים והוא כל יכול, אז הוא יכול בודאי להרוג את עצמו, נכון? אז אולי הוא באמת הרג את עצמו והוא כבר לא קיים?

israelberger

New member
הוא הבטיח שהוא יהיה לעולם

זה כתוב בתנ"ך. בנוסף לזה זה בלתי אפשרי בגלל כמה עיניינים אחרים ביהדות.

אולי הוא שקרן?

כמו שהוא רשע (עיין ערך שואה למשל). ובכלל איפה כתוב שהוא הבטיח שהוא יחיה לעולם? ואם אתה אומר שזה בלתי אפשרי, אז בעצם אלהים לא כל יכול?

israelberger

New member
למה שאלוקים יהיה שקרן?

למה שהוא ירצה לשקר? מה יוצא לו מזה? בנוסף לזה אל תשכח את מה שאמר הרמב"ם. בנוסף אם היית לומד יהדות לעומק היית יודע שזה לא אפשרי שה´ חיסל את עצמו.

תגיד אתה עוור?

מה יוצא לאלהים מזה שהוא חיסל 3000 אמריקאים במכה אחת, ומה יוצא לו מזה שהוא ברא את העולם? תמיד ידעתי שאנחנו לא מבינים את אלהים, אז מה, פתאום אתה מנסה לרדת לסוף דעתו של אלהים?

israelberger

New member
אני לא עיוור

נניח לרגע את העיניין הזה בצד (שיש לי תשובה אבל חבל להכנס לזה) ופשוט נראה שהרמב"ם אמר שאם אין אלוקים לא יכול להיות שום דבר אחר וזהו.

notafish

New member
נו באמת...../images/Emo19.gif

זה מזכיר לי: "אלוהים מת" - ניטשה "ניטשה מת" - אלוהים וברצינות... כאתיאיסט, יש לי כמה בעיות עם ה"טיעון" שלך: - אחת מהתכונות המיוחסות לאלוהים הוא נצחיות. לטעון שאלוהים נצחי יכול להרוג את עצמו זה כמו לטעון שהמספר 2 יכול להיות 3. - הוא לא משכנע אותי, אז איך הוא ישכנע איש מאמין? - הוא מניח שאלוהים היה פעם קיים...

nissimhania

New member
די כבר עם השטויות האלה

הרי ברור שאתה טוען את כל הטענות (המגוחכות) האלה כדי לחגוג על כפירתך בקיום האלוהים, בשביל מה זה טוב? יש לך תהיות פילוסופיות בקשר לאלוהים? פתח ספרי פילוסופיה, תראה טיעונים יותר משכנעים, יותר מעניינים והרבה יותר עמוקים. אין לך, אתה סתם כופר? שיהיה לך לבריאות, בשביל מה לדבר על אלוהים אם אתה לא מאמין בו?

uuuaaa

New member
אמרו לאלוקים

מה נורא מעשיך, ברוב עוזך יכחשו לך אויביך (תהלים)

למעלה