שאלה מעניינת...

איך ?

איך יצאת בכיתה יב מלוות נשק ? גם אני יכול לצאת ? מה התנאים בישביל זה?

איך יצאתי?

בביה"ס ידעו שאני מתנדבת במשא"ז וסמכו עליי
בזמנו(אין לי מושג מה התנאים עכשיו) אבל מספיק שהבאתי אישור מביה"ס שהטיול מאושר ע"י משרד החינוך והמשא"ז נתן לי להוציא נשק. תבדוק עם המב"ס שלך וכמובן עם ביה"ס- אם הם מסכימים לכך. (בגלל שיצאתי מלוות נשק, לא שילמתי לטיול
)

אחראי עליי? אני מניחה שביה"ס

אחראי במידה ואני יוצאת מטעמו. אבל אל תתפוס אותי במילה, עדיף שתברר את הכל עם ביה"ס והמב"ס שלך. בהצלחה

אז ככה ...

קודם כל אני לא יודע איך זה אצלכם אבל פה בראשון יוצאים עם קרבין בלי שום מבוגר.. פשוט אני ועוד חבר שגם הוא ב יב ועם נותנים לי קרבין אז מה הבעיה שאני ישא אקדח ? אקדח יכול להרוג וקרבין לא ?!?!?!? אקדח יותר מסוכן מקרבין ?! ובגיל 18 שזה כולה עוד שנה אני זה שישמור עליכם... אז עוד שנה לתת לי אמ16 ומה שלא יהיה ...זה בסדר .. לתת קרבין זה בסדר... אבל אקדח ?!?!? השתגתעם ?! זה מסוכן חומר למחשבה

אז ככה ...

קודם כל אני לא יודע איך זה אצלכם אבל פה בראשון יוצאים עם קרבין בלי שום מבוגר.. פשוט אני ועוד חבר שגם הוא ב יב ועם נותנים לי קרבין אז מה הבעיה שאני ישא אקדח ? אקדח יכול להרוג וקרבין לא ?!?!?!? אקדח יותר מסוכן מקרבין ?! ובגיל 18 שזה כולה עוד שנה אני זה שישמור עליכם... אז עוד שנה לתת לי אמ16 ומה שלא יהיה ...זה בסדר .. לתת קרבין זה בסדר... אבל אקדח ?!?!? השתגתעם ?! זה מסוכן חומר למחשבה

dpg

New member
עמית בוא אני אתן לך סיכום........

לשאת אקדח פרטי הוא מגיל 21 ומעלה ולאחר מבדקים במשרד הפנים ובלה בלה בלה קיצר יש לך זמן ואחרי צבא.............. אקדח ממה שהבנתי לשאת בסיורים רק אם תהיה ביח"מ שתהיה בן 21 ולא משנה כמה וותק יש לך לא ייתנו לך וראסמי גם קראבין לא הייתי נותן לך כי ראיתי את כל הנעור של היום אפילו שאני הייתי כזה צריך לזרוק את כולם (ככה אצלי לפחות בתל אביב) אתה יכול הכי מוקדם לשאת אקדח בשח"ם (שירות חובה במשטרה) שעל זה אני לא אדבר ברגע זה כי זה לא אקטואלי לשום דבר לגבייך וזהו לסיכום............ אין אקדח תישאר את הקארבין ונקודה תחכה עד 21!!!!!!!!!!!!

wwICEww

New member
Kיציק יש לך טעות גדולה!

דבר ראשון אם אתה מספיק מיומן על קארבין תדע איך ומתי לשלוף אותו. דבר שני, ילד בן 17 ועוד איך יש לו זכות בחירה, לידיעתך בני 17 זכותם להשתתף בבחירות לרשויות המקומיות ותכלס גיל 18 לא כזה הבדל גדול מגיל 17, ומדבר פה אדם שמסיים את גיל ה-17, השיקול דעת לא משתנה, סתם אנשים תופסים מזה יותר מדיי ומסתכלים עלייך אחרת... אגב, טירונות 02-שנמשכת חודש, אז אתה יכול להוציא נשק הביתה, כמו כן בנות שעושות טירונות 00 שהיא בערך 3 שבועות גם כן יוצאות עם נשק הביתה! אז לסיכום, סבא! (זה הרושם ששיחקת אותה פה) אין שום הבדל בין ילד בין 17 לבין ילד בן 18 שיישא נשק אלא אם כן הוא לא כשיר לכך מסיבות נפשיות או אחרות, אומנם את תהליך קבלת הנשק צריך לעשות הרבה יותר ארוך ולא כמו היום שאגב גם פה לא צריך מבוגר בשביל נשק אבל אין הבדל בין גיל 17 ל 18 ות'אמת, לדעתי לא צריך בכלל לתת לאזרחים מעל גיל 21 נשק... רק לקצינים יוצאי יחידות קרביות מאבטחים חיילים שוטרים ושאר אנשי כוחות הביטחון אין שום סיבה שאזרח פשוט יסתובב עם נשק

אתה יכול להסביר לי איך....

לילד בן 17 יש אפשרות להיות מיומן על קרבין??? הוא עובר כולה 3 מטווחים, אז מאיפה תבוא לו המיומנות?? מאירועים שהוא כל יום יורי?? כי לדעתי שום מתנדב, רגיל, שיוצא למשמרות של 2-6 בחודש (ואני מגזימה, כי יש כאלה שבקושי נותנים 2) ויוצא ל- 3 מטווחים, לא יכול להיות מיומן בשליפת הקרבין (ועוד לשלוף את המטאטא הזה
). וכמו שאיציק כתב- עד...עד ש...הוא ישלוף את הקרבין... זה לא אקדח- שהרבה יותר קל לשלוף אותו, זה חתיכת נשק (ביחס לאקדח). ואני מסכימה איתך שלא לכל אזרח צריך לתת היום נשק!

wwICEww

New member
כמו שאמרתי...

התהליך של הקבלת נשק צריך להיות הרבה יותר ארוך... בזמני התנדבתי כמעט כל יום, היו לי תוך 3 חודשים יותר מ 350 שעות אם אינני טועה ויותר... למטווחים השתדלתי לצאת כמה שיותר כל שישי היה מטווח ככה שהשתדלתי לצאת כמה שיותר. ילד שעושה בקושי 2-6 משמרות ועבר רק 3 מטווחים שאגב היום התנאי לקבלת נשק הוא 2 איננו צריך לאחוז בנשק וגם אם כן אך ורק בליווי מבוגר

"בזמני..."

בכרטיס שלך כתוב שאתה בן 17, אז אם תוכל להסביר לי מ'זה "בזמני"?? ונכון... טעות שלי 2 מטווחים, סורי- אני כבר לא יוצאת עם הקרבין למשמרות
ותאמין לי שבגיל שלך וגם יותר מאוחר, הייתי מתנדבת כל יום (גם בתור מפעילת בסיס) וגם הייתי יוצאת הרבה למטווחים, אבל אני בהחלט לא יכולה להגיד על עצמי שאני מיומנת בקרבין (בנשק האישי אולי כן...אבל בקרבין- בעעעעעעעע....כל המטאטא הזה
).

חביבי..

ב"ה את הקרבין אני מכיר בע"פ גם בעיניים עצומות.. כך שאני מכיר את כל הבעיות ואת כל התקלות שלו - את מהירות השליפה וכו'. בחור בן 17 לא מאומן כ"כ ואל תספר לי סיפורים. לגבי הבחירות - דיברתי על בחירות לכנסת ולא על בחירות לרשויות המקומיות! עובדה שבכנסת גיל 17 לא שווה כלום. לגבי טירונות - אחרי טירונות של חודש אתה מקבל נשק נכון.. מה קורה במהלך החודש הזה? שאגיד לך? כמה הטפות על זהירות בנשק, כמה הרצאות על כך שהמשטרה הצבאית בודקת ועוקבת. כמה מטווחים עוברים, וכו' וכו' וכו'. בקיצור, יוצא שמקבלים נשק בגיל 18 + (אף אחד לא מתגייס בדיוק בן 18, טירונות לוקחת שלושה חודשים, כך שיוצא שחייל מקבל נשק בגיל 18.5. וזה הבדל ענק, בין לתת לילד בן 17 נשק. שנה וחצי הפרש בטווח גילאים הזה זה המון!!!!) כך שכן יש הבדל בגילאים. לגבי סוף של דבריך, אני לא ממש מסכים. היום במצב הביטחוני כל אדם שעבר בידוק, ורשאי להחזיק נשק כחוק ראוי רצוי ואף מומלץ שהוא ישא אותו עליו. בפיגועי ירי שהיו - המחבלים שנהרגו נתקלו באש נגדית מאזרחים חמושים שעברו במקום. כך שמתן תגובה ראשונית בשטח תעשה ברוב המקרים אם לא בכולם ע"י אזרחים! יום נעים.

Elicoz18

New member
רבותי.. תסבירו לי

איך ניתן "לשלוף" קרבין, עדיין לא הבנתי
------------------------------------- מב"ס ומדריך נוער - אק"מ גליל

wwICEww

New member
אז ככה:

אוטוטו בן 18
התנדבתי במשא"ז לפני יותר משנה ועזבתי עקב חוסר פעילות בתחנה... יבש פה... חוץ מזה, זה לא מערב פרוע, הקארבין לא נועד לשליפות יש לך את הדחיפות למצוא מחסה תוך כדי תסתדר ופתח באש, זה לא שעומדים גב אל גב סופרים 10 צעדים ושולפים. בין גיל 17 ל 18 לא מאמין שדעותי הפוליטיות ישתנו ככה שזה חוק דבילי אבל לא מפריע לי, גם ככה אין בנתיים שום רה"מ שמצדיק את יציאתי מהבית והזמן שאני יחכה בתור לקלפי... וזה שיש לך את הזכות להצביע לא עושה אותך בן אדם גדול... כל החודש של ההטפות בנשק והרצאות זה דבר שלדעתי יש לעשות אותו במשא"ז... התהליך צריך להיות יותר ארוך... אגב, בנות עושות טירונות 3 שבועות עד 4 שבועות אנימדבר על 02, ככה שיש מצב שיש כאלה שמקבלות בגיל 18 וחודשיים, וזה לא משנה אם זה גיל 15 או 18 או 18 וחודשיים החודשים האלה לא משנים כל מה שמשנה זה הכללים וההסברה וההקפדה עליהם לא משנה בן כמה הבן אדם, אגב, אם יש לך אישור מההורים וחתמת על טופס צבאי יש כאלה שיכולים להתגייס לפני גיל 18 וזה בדוק, זה כאלה שהפסיקו בי"ס או פשוט נולדו קטנים, יש לי חבר כזה קטנצ'יק ככה שיכול להיות שהם יקבלו נשק... לא זכור לי על פיגוע ירי שהמחבלים נתקלו באש של אזרחים ובטח ובטח שלא ברובם גם אם כן אבל מה שזכור לי שכמה פעמים שלפו על מחבל שמצאו באמצע העיר והוא התפוצץ במקום מרוחק אבל בטח שלא ברובם... על פיגועים בהתנחלויות שאולי שמה הגיבו באש אזרחים אני אפילו לא יגיב, מבחינתי זאת לא המדינה שלי

זה לא המדינה שלך?????

ב"ה ההתישבות היהודית מעבר לקו הירוק לא המדינה שלך??? אתה רואה שאין לך שיקול דעת? אתה רואה שאתה צריך להתבגר? חבוב, ילדון, תינוקי, תתבגר!!! תלמד, תקרא, ותראה שזה המדינה שלך בדיוק כמו שכפר יונה זה המדינה שלך, בדיוק כמו שחיפה זה המדינה שלך, ובדיוק כמו שיפו ופתח-תקווה זה המדינה שלך. (כולם שטחים ערביים כבושים) ויש לך המון המון מה ללמוד בקשר לפיגועים בהם המחבלים נתקלו באש של אזרחים. שאהיה במשרד אעבור על הרשימה שלי ובלי-נדר אכתוב זאת.

Elicoz18

New member
איציק

עם כל הכבוד, אתה בן אדם בוגר.. אל תוריד מגילך בתגובות שלך. שמור על קור רוח, ותתעלם אם משהו מרגיז אותך. ותפסיקו להתווכח זה כבר ניהיה מגעיל. שניכם. ------------------------------------ מב"ס ומדריך נוער - אק"מ גליל

wwICEww

New member
Kיציק שמעת מה אלי אמר....

זה לא פורום פוליטי ואני גם לא הולך לפתח פה ויכוח פוליטי במיוחד לא עם אדם כמוך... לפי ההשקפה שלך והחברה שלך בממשלה בית אל וכל הגבעות וההתנחלויות האלה (מעבר לקו הירוק) הם המדינה שלי? לא לפי דעתי, מבחינתי זאת לא המדינה שלי, יש שם פיגועים? לא כלכך אכפת לי, מבחינתי זה כאילו אני ישמע על פיגוע בדרום קוריאה... מכנה משותף? לא אכפת לי... הם לא אחים שלי, לא חלק מהמדינה שלי ולמען האמת לא מבין למה בכלל נותנים להם אזרחות... וזה שלפי המפה הוא האנשים שם למעלה שחושבים שזאת המדינה זה לא אומר שאני מסכים עם זה... ככה שלא אכפת לי מפגועים שם ולא אכפת לי אם נהרגים שם אנשים (חוץ מחיילים) כי אני לא אבכה על אנשים שהולכים להתאבד... התינוקת המסכנה בת ה-7 שנהרגה מבחינתי זאת אשמת הורייה

wwICEww

New member
אגב

ובקשר ל "חבוב, תינוקי וכו'" זה רק מראה עד כמה בן אדם מבוגר יחסית יכול לרדת... אחת מהסיבות שלא צריך לתת נשק סתם לאזרחים... תגיב נורמלי ולא כמו ילד בגיל 6 שלא יכול לקבל דעת אחרים

Round 1

New member
אתה טיפש

אם אתה אומר שאתה לא רוצה להתווכח אז אל תתווכח. תושבי השטחים הם יותר אחים שלך מכל הסרבנים יפי הנפש, תבין שאם כבר יש לעם ישראל בעלות על הארץ הזו זה דווקא בערים שמוזכרות בתנ"ך - בית אל חברון בית לחם שכם ירושלים וכד'. איך אתה יכול להגיד שפיגוע בשטחים זה כמו פיגוע בחול?!!!! הם מתאבדים ביוק כמוך, אין שום הבדל, כל א"י היא שטח שנכבש מהערבים. אתה בן אדם חסר לב וצר אופקים, הלוואי שימעתו כמוך בינינו, אנשים כמוך הורסים את המדינה ותומכים באויבים הכי מרים שלנו. לך בטוח אסור לתת נשק, המחשבה שלך ילדותית ומפגרת...

wwICEww

New member
די אתה מפגר...

עצם זה שאתה קורא לאחד עם דעה אחרת משלך טיפש מראה על המחשבה הילדותית שלך לא שלי מותק... אתה לא תגיד לי מי אחים שלי ומי לא, לטעמך הם אחים שלך? סבבה לך תגן עליהם, אני לא הוציא כדור אחד בשביל להגן עליהם, מצידי שהמחבלים יחייו איתם מבחינתי הם לא שייכים למדינת ישראל, מבחינתך הם כן? סבבה לך, אבל את המפה שלי אני לא מצייר ככה.... ערים שמוזכרות בתנ"ך? עזוב אותך, לא ננהל וויכוח על דת, לתנ"ך אין שום משמעות בעייני ולא דיברתי על ירושלים אלא על התנחלויות! אל תבלבל את השכל בדברים שלא אמרתי! איך אני יכול להגיד כמו חו"ל??? בקלי קלות, הם מתנחלים, המדינה שלי נמצאת בקווי 67, מה שכבשנו מהערבים אחרי שהם היו מפגרים מדיי לא לקבל את תוכנית החלוקה! ההתנחלויות לא שייכות למדינה שלי, מבחינתי הפלשתינאים יכולים להקים שם מדינה. מתאבדים בדיוק כמוני? הם טיפשים! חיים מחוץ לקו הירוק עם הילדים הקטנים שלהם! הם רוצחים את הילדים שלהם! לא המחבלים! בושה שהחוק נותנים לכאלה אנשים לגדל ילדים בכאלה מקומות! הם לא מתאבדים בדיוק כמוני! אני חי בשטח ישראל! הם לא! עזה והגדה המערבית לא נכבשו! מה שנכבש זה עד קווי 67!!!! תלמד היסטוריה! לי בטוח אסור לתת נשק? מה הקשר?! אתה ילד מפגר, ומותק בעל המחשבה הילדותית זה אתה, במקום להתנהג כמו ימני אידיוט תלמד קצת ותשכיל

למעלה