שאלה מעניינת. . .

DOPLEXN

New member
שאלה מעניינת. . .

אז ככה, הגעתי לחולה אסטמה שנמצא בהתקף, לחולה משאף ונטולין אך הוא איננו מגיב לונטולין הזמנתי אמבולנס-כמובן ביקשתי נט"ן והושבתי את הנפגע מה ניתן לעשות ברמת השטח? אני מעוניין להדגיש-אני בלי ציוד בכלל מלבד כפפות. . .

orend123

New member
אז ככה...

שב זקוף, תכניס אויר מהאף ותוציא מהפה, לאט לאט ועמוק... וכל הזמן להזכיר את זה ולהרגיע... (לא הזכרת שהיית עם צוות, זה היה סתם מקרה שנקלעת אליו?) אני רואה שיש לנו אותה חתימה...

DOPLEXN

New member
תודה.. .

אכן חתימה דומה=) לא הייתי עם צוות, נקלעתי למצב. . .

drorled

New member
התכונת לחולה או למטפל ?

ועל כוסות רוח למת כבר דיברנו ?

sbenzvi

New member
../images/Emo6.gif

ברור שהוא התכוון למטפל, לא?! דבר ראשון יש לשבת, להרגע, לנשום עמוק... לאט, לאט, להכניס אוויר מהאף להוציא מהפה. לקחת כוס מים, לשתות - את היתר לשפוך על עצמך אם אתה ממש מתרגש.... אם לא מצליחים להרגע תמיד אפשר לצעוק "הצילו....
" - זו גם הצעה טובה למי שרצתה להיות צרודה ומהר.... וברצינות - אין הרבה איך לעזור לחולה בהתקף אסטמה ללא שימוש בתרופות (חמצן, מרחיבי סימפונות, סטרואידים וכד') - מלבד הקריאה לעזרה (או לחילופין לקיחתו לקבלת עזרה) וכמובן הושבת החולה (אם הוא לא התיישב בעצמו....). כמובן שאם המצב ממש מדרדר והוא מפסיק לנשום - תמיד יש אפשרות להנשים אותו. וכמו שחברה טובה שלי בלימודים אומרת תמיד כשאנו מתרגלים מגה-קוד: או. איזה יופי - VF. ב- VF אני יודעת לטפל. ובהקשר הזה, תמיד אפשר לחכות שהחולה ידרדר להחייאה או סתם יעשה אפנאה... - כי בזה אנו כביכול "יודעים לטפל".... אבל זה ממש לא רצוי
....

amitp

New member
הוצאת לי את המילים מהפה-

ככלל, הטיפול הטוב והמומלץ ביותר לכל מצבי החירום הוא להמתין עד להגעת החולה/נפגע למצב של אסיסטולה/VF - ובזה אנחנו כבר יודעים לטפל....

sbenzvi

New member
as the saying goes

Asystole is a very stable rythem.... ומאחר שמדובר בקצב יציב למדי - על פניו אין צורך למהר, שום דבר כנראה כבר לא ישתנה.... לא?!

למעלה