שאלה מעניינת...

yanivtil

New member
שאלה מעניינת...

אני במכללה,מחכה למרצה, ופתאום עולה לי שאלה לראש... האם יש מאסטרים בארץ? איזה מאסטרים (מכל השיטות) ישנם בארץ? היכן הם למדו והיכן הם מלמדים? איך מוגדר,בעצם, "מאסטר" בשיטות השונות? עד כמה יוצא לחניכים מתחילים-מתקדמים (ולא רק בכירים) לראות אותו ולעבוד בהדרכתו? השאלה כאמור היא לכל השיטות, כל הסגנונות...(אתם מוזמנים לספר גם איפה נמצא המאסטר של השיטה שלכם,גם אם הוא בחו"ל, ובכלל, לספר על מה שבא...)

orii

New member
מאסטר - אדון או מאסטר - מורה?

באופן כללי מאסטר זה מורה או מורה בכיר. לכן, השאלה לשך היא בעצם על שיטות דירוג, נושא שזכה למספר דיונים נרחבים אתה מוזמן לחפש בפורום. אני לא אוהב את השימוש במילה מאסטר (שאין לה כלום עם סינית או יפנית, עד כמה שאני יודע) ביגלל בקונוטציה של הביטוי Master- Slave אדון - משרת. בעברית המילה מורה מצלצלת לי הכי טוב.

yanivtil

New member
השיוך הנפוץ

של מאסטר זה ראש שיטה או סגנון,לא? לזה התכוונתי...ספרו קצת על שלכם!

מאסטר זה לא לדרוג

ביפן קיימת שיטת מנקיו קאידן והיא קדומה יותר משיטת החגורות שהתחיל, בין השאר, ג´יגורו קאנו מייסד הג´ודו. בשיטה זו ברגע שלוחם מתמחה בשיטת לחימה ברמה כזו שאפשר לסמוך עליו שיעביר אותה הלאה במדויק אז הוא מקבל מנקיו קאידן שזו בעצם הסמכת הבנה. מאסטר כתואר יכול להגיע משני מקורות תרבותיים: האחד שיטת הגילדות בימי הביניים שבה לאדם ששלט לגמרי בכל כלי הביטוי של המיומנות שלו הוענק התואר מייסטר או מאסטרו (תלוי במדינה) ואז אנו רואים בסייף אירופי למחלקותיו השונות את התואר הזה כתואר רשמי עד היום. המקור התרבותי השני הוא איסלאם מיסטי (סופים) שדרך מפגשים שונים העביר לארופה את התואר מאסטר בתעתיק ערבי או תורכי כמציינת אדם ש"העיסוק שלו העביר אותו לשלב בו הוא ממלא את כל יכולותיו כאדם" או במילים אחרות השולט בחייו דרך תחום עיסוקו. כלומר אומנות הלחימה, במקרה זה, הופכת מאוסף מיומנויות (ג´יטסו) לדרך בחיים (דו). אני קונה את ההקשר הסופי. מאסטר הוא אדם שניצל את הנטיייה הטבעית שלו לעסוק בתחום גופני כמו אומנות לחימה ודרך עיסוק זה הפך לאדון לעצמו ולחייו.

budoka

New member
פרט מה זה "מאסטר" מבחינתך

כמו שאמרו אחרים כבר (והיטיב במיוחד להסביר ג´ינג´י חאן שבדיוק הגיע לשלב השליטה בצ,י
), ההגדרה משנה מאד את התמונה. זה יכול להיות מישהו בעל וותק, שנות הוראה, תעודה, דרגה וכו´. ההגדרה שלי למאסטר באמנויות לחימה היא אדם מעל לגיל 50, עם ותק של מעל ל-30 שנה באמנות הלחימה שבה הוא עוסק, עם יכולות פיסיות ברורות, ושתלמידים שלו הגיעו בעצמם למצב שבו הם מלמדים קבוצות. בקיצור, מורה של מורים.

"בודוקא" אחי :

תלמד ממר חאן (שגילגל אותי מצחוק) ותיקח את החיים קצת יותר בקלילות ... גיל, ותק ... ואם הוא פאקן גאון בן 35 וחצי? וברצינות: אם יש לך "חצר" ו"חסידים" משלך, הוספת תרומה ייחודית לקונספט מסויים לאחר שלמדת את קונספציית האם למוד היטב (ולא ניתן להתקילך על נקלה)... אזי אתה מאסטר - לפחות עבור תלמידיך שלך ... ויש חשוב מזה ? חוצמיזה: כשלא איכפת לך איך קוראים לך ובלמד שתלמידך קוראים לך, אזי אולי אתה באמת מוכן להיות מאסטר...

yanivtil

New member
השטויות של גינגי חאן

שנפתחות כאן איכשהו כל פעם בסוף לשירשור ארוך של בילבולי מוח,דווקא ממש לא משעשעות אותי...ממש לא. מי ששואל שאלה או משאיר הודעה מצפה לתשובה רצינית,עניינית,אמיתית (חלקנו גם מבקשים לקבל הודעה על זה באי-מייל, שירשור שלם של קישקושים סותם לנו את התיבה,גורם לנו לבזבוז זמן והכי חשוב-למפח נפש...!!!) גינגי חאן-אם אין לך מה לומר או שנתת כבר תגובה אחת רצינית, אל תוסיף שטויות סתם...יש כאלה שזה מאוד לא מצחיק אותם. בבקשה. (נדמה לי שזו כבר פעם שניה שזה קורה לי איתך) יניב.

budoka

New member
אם הוא FUCKING גאון בן 35 וחצי...

אז הוא טכניקן מעולה, אולי מורה טוב. הוא עדיין לא מאסטר, לפחות לא אצלי בספר. בקשר ל"חסידים", אני ממש לא אוהב את הגישה שזה צריך להיות "אדון מורה" וחבורת שפוטים. מי שחסיד שלי לעולם לא יוכל להיות טוב ממני, אז מה הטעם שאני אלמד אותו?? לגבי תרומה, מקבל. אני מניח שאתה מכוון לעבר ברוס לי עליו השלום, אז אני אגיד ככה: הבנאדם היה עילוי, אמן לחימה מרשים מאד ועם פוטנציאל מוחלט להיות גראנד מאסטר, לא פחות. רק מה, צריך גם את השנים בשביל להיות שם מכל הבחינות, כמו שרב לא יכול להיות גדול בתורה בגיל 35 וחצי אלא רק מאוחר יותר. אה, ואני גם יודע לקחת הומור, הנה: מלפפון עומד ומשקה את הגינה. באה עגבניה ושואלת אותו: "למה אתה משקה עכשיו?" אז הוא עונה: "אני לא משקה, אני מלפפון". מצחיק, הא?

האר"י ז"ל

נפטר בגיל 36. רבי נחמן מברסלב גם. הגאון האיטלקי הענק הרמח"ל נפטר בגיל 40 שבו רבי עקיבא רק החל ללמוד... (איזה ניק מגניב יש לי!
)

budoka

New member
זה הוריי אשמים../images/Emo3.gif

מה אני אעשה, אני מחשיב את הגיל כפקטור חשוב בהתפתחות האדם כמאסטר. כל השאר הם אנשים עם מתת-אל, כשרונות עילאיים, הם מקדמים את הנושא בו הם עוסקים בצורה נפלאה, והם נותנים השראה. הם לא מכשירים את הדור הבא, וזה מה שקובע מבחינתי. אני לא מנסה לקבוע בעבור אחרים מה הקריטריון שלהם, אני רק מציין מה הקריטריון שלי.

למעלה