שאלה מעניינת

amitp

New member
שאלה מעניינת

חשבתי שיכול להיות נחמד להחזיר את החידות שהופיעו בפורום די מזמן. עכשיו, מכיוון שכשרון גדול בתחום אני כנראה לא, תצטרכו לסלוח לי אם הנסיון הראשון לא יהיה מוצלח מי יודע מה... ולענין: כולנו (או רובנו) מכירים את התופעה הנקראת קשיון לאחר המוות (rigour mortis). מספר שעות לאחר הפטירה הגופה מתקשה, דבר שנעלם לאחר בערך 24 שעות או יותר. שאלתי היא: מהו המנגנון העומד בבסיס התופעה ומדוע היא נעלמת מאוחר יותר? הפותר יזכה בחולצה ותקליט... :) (אה, ומצטער, אבל דני וענבל - אתם לא נחשבים :) ).

nsr

New member
נראה לי

שזה משהו עם מולקולת ה ATP. שהיא משמשת כמו טריגר לשרירים. היא נועלת אותם ואחר כך הגוף מת אז לא מגיעות עוד מולקולות ATP לשריר והוא נשאר נעול. אני משער שהוא משתחרר מפאת חוסר ב"דלק" או משהו כזה. הסבירו לי על זה לפני הרבה זמן ככה שאם זה לא נכון אני מצטער. נ.ב עמית,הדיסק- של איזה להקה?
נ.ב.ב מצטער על רמת ההסבר הנמוכה :)

amitp

New member
דווקא לא כל כך נמוכה

ואתה די בכיוון -
מישהו רוצה להמשיך?

Tiamo

New member
אולי...

אולי השריר למעשה משתחרר למעשה כיוון שיש בגופינו חיידקים אשר לאחר המוות למעשה מרקיבים את גופתינו, ישנו שחרור של כל מיני חומרים מהגוף כמו פחמן, גופרית, סידן, ועוד.. למעשה השריר משתחרר משום השחיידקים משתמשים באנרגיה הזמינה שיש לם להשיג ATP? אלו הם חיידקים אשר ניזונים מאנרגיה לא שלהם - הטרוטרופים.. אנא תקן אותי אם אני טועה!

inbale

New member
דופקים את המנהלים ../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

יופי של שאלה. בהזדמנות זאת - מישהו מעונין לנהל מגה קוד בפורום? יש לי מספר מגה קודים שכל מה שצריך לעשות זה לתרגם אותם .

puckman

New member
שלח לי אותם במסר... אני אתרגם אותם

(אני אנסה לפחות..) אל תדאגו אני דובר אנגלית...

amitp

New member
מצטער על האיחור, האינטרנט שלי

שבק חיים ליומיים... בכל מקרה אני אכתוב איזשהוא מאמר קטן על זה ואפרסם אותו היום או מחר בפורום (כשסוף סוף אמצא דירה :( ) - Stay tuned :)

למעלה