שאלה מעניינת

mosheyd

New member
שאלה מעניינת

בעברי הרחוק התאמנתי התגוננות רחוב אצל חיים כהן בירושלים. אח"כ כל מני אומנויות לחימה. האורתופד שלי טוען שאני לא יכול להמשיך באומנויות הקשות מאוד (התגוננות רחוב, דניס וכו'). אם גילו לי בגב שתי פריצות דיסק, אבל אני עדיין רוצה להמשיך להתאמן - מה האומנות המתאימה? אשמח לקבל תגובות.

חסר לי איזשהו מידע.

מתי נגרמו פריצות הדיסק? כתוצאה מאימונים? ואם התאמנת בעבר הרחוק אצל חיים, אז במה המשכת מאז? ואם לא המשכת, אז למה אתה רוצה עכשיו "להמשיך להתאמן", ולא "לחזור להתאמן"?

מכל מקום, זה די תלוי במצב הגב עכשיו. האם יש לך כאבים ביום יום? האם אתה יכול להרים משקל (נגיד קניות מהסופר) בלי בעיה?

לא הנחייה רפואית, אבל

אני מתאמן ומאמן קראטה קיוקושינקאי עם עמוד שדרה בהגדרה קשה משלך.
יש אצלי כמה וכמה עם עמוד שדרה מאותגר.

CRAZY BOLI

New member
קשה לענות באופן מדוייק

פריצת דיסק עשויה להשפיע
באופן שונה לחלוטין על אדם בהתאם ל :
- באיזה שלב הפציעה (אקוטי/כרוני)
- בין אילו חוליות מתרחשת החוליה
- כיוון ועומק הפריצה
- על מה היא לוחצת (עצב)
- נתונים אישיים פיזיים של האדם :
גיל , גובה , משקל , מבנה גוף ועוד ...

הייתי מקשיב לאורטופד , הוא גורם מוסמך .
דרך האינטרנט קשה לייעץ לך אחרת .

William Kidd

New member
כמו שכולם אמרו- זאת שאלה מאוד קשה

לדעתי שום רופא לא יהיה מוכן ליעץ לך בנושא וברירת המחדל תיהיה התשובה שעדיף שלא תעסוק באמנויות לחימה.
במידה ואתה מעוניין בכל זאת להתאמן, אני מניח שיש לך ידע רחב באמנויות לחימה, אחרת ככל הנראה לא היית רוצה לחזור, והבנה של אילו פעולות עלולות להזיק לך, ואתה תדע לבד לזהות, לאחר שיחה והתיעצות עם המדריך האם קבוצה כלשהי יכולה להתאים. כך שבמקומך הייתי הולך למגוון של מועדונים, בשיטות שונות, מבלה שיעור ראשון בצפייה והתייעצות עם המדריך ולאחר מכן מגיע לשיעור ניסיון.

בהצלחה

davidtigers

New member
תשובה

2 הסינטים שלי- לאורך שנות האימון שלי נפצעתי מספר פעמים. בכל פעם שהלכתי לאורטופד המליץ לי להפסיק להתאמן ולעבור להליכה ולשחיה. עברתי לטפל אצל אורטופד עם התמחות לספורט וממנו קיבלתי תשובות ממוקדות יותר שלא כללו הנחיה להפסיק להתאמן. ממליץ להתיעץ עם אורטופד עם התמחות בספורט.

ינוקא1

New member
צ'י גונג

אולי לא מוגדר כ"אומנות לחימה" , אבל לא רק שאיננו מזיק (כשנעשה נכון) אלא יכול פעמים רבות גם לשפר משמעותית כל פציעה וחולי.

ommerl

New member
האומנות הלחימה המתאימה היא כזאת

כזאת שכשתגיד למאמן על פריצות הדיסק הוא יגיד שאין בעיה והוא יתאים לך את צורת האימון.

אפשר להתאמן בכל גיל, רק צריך לדעת לשים גבולות נכונים. אורטופד הוא לא אמן לחימה לכן ברור שהוא יגיד באופן גורף שאתה לא תוכל להתאמן באומנויות לחימה קשות.

אני בטוח שגם באומנויות לחימה קשות אפשר להתאים צורת אימון למצבך.

כל זאת ועוד בהודעה פרטית

גדי שור

New member
פריצות דיסק לא בהכרח מהוות בעיה

נכון שמאוד פופולרי לשייך בעיות מוטוריות וכאבים לפריצות דיסקים למיניהם אבל העובדה היא שלרוב הבוגרים בעולמנו, גיל 30+, יש שינויים בעמוד השדרה שקורים עם הגיל - כולל פריצות דיסקים.
מה שמעניין הוא שעד להופעת הcat scan וה- mri , היו הרופאים נוהגים לתת הנחיה של מנוחה עד למעבר הכאב ובמקרים קיצוניים ניתחו. כשהופיעו כלי האבחון המתקדמים כול האורטופדים קפצו משמחה מכיוון שלפתע נראו שינויים ברורים. היו המון ניתוחים כתוצאה מהאבחונים. בסופו של דבר התברר, (לאחר שסקרו עמודי שדרה של אנשים ללא תלונה) כי גם לאנשים שלא חשים כל כאב בעמוד השדרה ישנם שינויים דומים - פריצות דיסק, בלט דיסק וכולי.
כתוצאה מכך, כיום בארצות הברית יש התוויה ברורה לעשות mri ,cat-scan רק במקרים קיצוניים - הרבה ניתוחים מיותרים נמנעו כתוצאה מההחלטה והטיפול כמו חזר לקדמותו.
לסיכום - למרות שפריצות דיסק יכולות להיות מקור לכאבים ונכויות אין הדבר כלל סוחף.
כמו שאמרו לפני כן - כל מקרה לגופו

ELIELI22

New member
אני מכיר מועדון בירושליים

ממליץ לך לחפש את המועדון של שרה רבקה בירושליים.
דבר איתה ישירות, היא סנסיי הגון ספר לה את המקרה שלך ואולי תוכל להתאמן אצלה.
אני ממליץ עליה בחום.

ELIELI22

New member
כאבי גב

חזרתי ממלחמת לבנון השנייה 2006 עם כאבי גב איומים... כנראה בגלל סחיבות של משקל כבד וטיפוס באזורים לא הכי נוחים להליכה.
האימונים רק עזרו לי להשתפר ולחזור לעצמי.

אימונים נכונים בדרך כלל משפרים מצב. (מה עושים בפסיותרפיה).

בהצלחה!

applez

New member
טוב אני מודה שנסיתי להביא פה הערה

מצחיקה ושנונה על השם חיים כהן, בהתייחסות לחיים כהן השף, ומה זה לא הולך לי..

למעלה