שאלה מעניינת....

ranmor

New member
שאלה מעניינת....

מישהו יודע אם אפשר להחליף תרגילי כושר "קלאסיים" ב"לעשות שריר"? למשל סתם להפעיל את השרירים בבטן מספר פעמים רצוף... האם יש לזה אותו אפקט של כפיפות בטן. אם לא אז למה? אם כן אז באיזה תדירות וכמות צריך לעשות את זה על מנת להשיג תוצאות? אולי זה סתם שאלה מצחיקה אבל זה מעניין אותי כי בעצם הגוף לא יודע אם אני מחזיק משקולת ביד או סתם מפעיל את השריר במצב סטטי...

פלטרון

New member
ניחוש מושכל- תקנו אותי אם אני טועה

כן .. אבל ( וזה אבל גדול מאוד !! ) - הרי מה זה בעצם "לעשות שריר" ?! נניח נדון בדו-ראשי ( שריר קדמי של היד - נו , זה שכולם "עושים בו שריר"
) . להרים משקולת פירושו להפעיל את השריר כנגד כוח חיצוני ( המשקולת ). לעשות שריר זה לתת (גם) לשריר המנוגד ( במקרה שלנו - התלת-ראשי ) להיות במקום המשקולת , ולתפקד כ"כוח חיצוני" . נניח , והשריר התלת-ראשי שלך יכול לתפקד כמשקולת של ( ואני סתם זורק מספר .. ) 5KG לכל היותר . אם 5KG מספיקים לך לאימון משקולות , אז לך על זה . אבל לדעתי , לרוב זה לא מספיק . ועוד 2 הערות : 1) מה שאתה מציע נשמע לי לא כל-כך בריא . למשל , תנסה לעשות שריר עבור התלת-ראשי. יש לי תחושה שחלק מהלחץ שאתה מפעיל פועל על המפרק ( מרפק) וזה כבר ממש לא רצוי . 2) אני חושב שבפעילות גופנית ( ובפרט עבור הגדלת מסת-שריר ) יש חשיבות לאלמנט התנועה. לידיעתך , אנרגיה היא תוצא של כוח שגורם לתזוזה ( מרחק ) ולא כח סטטי . ותמיד בחדר כושר אנו מעוניינים לבצע טווח תנועה מלא של השריר , ולא חלקי. על-כן , זו עוד סיבה שהנ"ל לא נשמע לי רצוי . אגב , שמעתי פעם על מכשיר שמבוסס על העיקרון שאתה מתאר ( המילה איזומטרי עולה לי לראש ... מקווה שאני צודק ) . להפעיל לחץ ל-7 שניות ( ללא תנועה- סטטי ! ) , ואז לשחרר . ככה 3-4 סטים ( כל אחד 7 שניות ) . מקווה שלא טעיתי .

פלטרון

New member
רציתי לומר ...

אתה חושב שמלהחזיק משקולת ביד במצב סטטי הגוף מתפתח ... והאם באותה מידה כמו באימון קונבנציונלי ? שמישהו יענה אם יש תשובה ברורה לכך ..

Einatm

New member
כן, אבל באופן עקרוני זה תלוי במשמעת

שלך ובתרגול מאוד חזק וממוקד. כיווץ שכזה מתבצע בשעורי יוגה לדוגמה, ולא סתם מתאמני יוגה הם אנשים מאוד חזקים, אבל תשמע, כמו שלומדים מהי הפוזיציה הטובה ביותר להרמת משקולות, ככה גם צריך ללמוד איך מבצעים את אותו כיווץ.

ranmor

New member
האם יש תוכניות אימונים...

שמבוססות על העניין הזה? ואיך זה יכול לפגוע?

Einatm

New member
באופן אישי אני לא מכירה אבל מאחר

וזו גישה שנהוגה ביוגה, למה שלא תנסה שעור או שניים ותברר שם..

עטרה ב ט

New member
לשיטה הזאת קוראים התעמלות איזומטרית

והיא בסיס לכמה שיטות התעמלות. אם אני לא טועה סטודיו C מבססים עליה את הפעילות שלהם. אני לא זוכרת נתונים כמו מה יותר יעיל ואיך וזה גם תלוי מה המטרה. למיטב זכרוני התעמלות איזומטרית כן מעצבת אבל לא מנפחת. השימוש בה נחשב בריא והיא כמו שאמרו לך מפעילה גם שרירים אגוניסטיים וגם אנטגוניסטיים באותו זמן. ביוגה אגב, אין כל כך שימוש בשיטה הזאת. ביוגה משתמשים במשקל הגוף ולא בהתנגדות של שריר אגוניסטי לאנטגוניסטי.

לעשות שריר

כפי שכולם הבינו עבודה היא עבודה סטטית, כאשר עבודה סטטית מפתחת יותר כוח מעבודה אקצנטרית ! אבל, אין התנגדות !!!! לכן זה לא משנה כמה "שריר נעשה" ההתנגדות נמוכה מאוד ולכן התוצאות יהיו בהתאם.

למעלה