שאלה מעניינת

שאלה מעניינת

לפחות אותי. תוך כדי תפילה עלתה בראשי השאלה. אצלנו בקיץ אומרים בברכה השניה בשמונה עשרה מוריד הטל ובחורף משיב הרוח ומוריד הגשם. וזה נקבע לפי תאריך קבוע. מה עושים בחו``ל במקומות שהמזג אויר הפוך או שונה מארץ ישראל? האם אומרים כפי מה שאומרים בארץ ישראל או לפי העונה בארצם? ואם אומרים לפי העונה בארצם, ממתי משנים ממוריד הטל למשיב הרוח וכן להיפך? ולפי איזה קריטריון זה נקבע? נו, מי היה בחו``ל ויודע על זה משהו?

עד כמה שידוע לי...

הם אומרים לפי העונות ששם, לפי מה שאמור להיות בכל מקום. לא יודעת על סמך מה בדיוק נקבע התאריך עצמו...

לא...

יש מקומות שמבחינת מיקום בכדור הארץ הם בדיוק במקום ההפוך לנו, וכששם חורף פה קיץ ולהיפך. זו תהיה קללה לברך שם משיב הרוח או ותן טל ומטר, לכן מברכים לפי המקום עצמו. העניין הוא שאין לי דוגמאות כרגע כי בכל המקומות שהייתי הייתי בקיץ, לגבי שום מקום לא היה ספק בכלל שאומרים רק מוריד הטל ותן ברכה.

קסמאישי

New member
כמה דברים

א. לא יודע אם זה ככה בכל הנוסחאות אבל בנוסח אשכנז בחו``ל לא אומרים מוריד הטל בקיץ רק משיב הרוח בחורף. ב. בחו``ל זה לא כמו בא``י שמתחילים בז` חשון ותן טל אלא זה הולך לפי תקופות השנה וזה יוצא שישים יום אחרי תקופת תשרי כי השנה מחולקת לתקופות וזה זז (כי יש חודשים של כ``ט) וזה יוצא ב5 או 6 בדצמבר (כיום ובעתיד זה יהיה ב6 וב7 לדצמבר) ברמב``ם רואים שאותו דבר גם במקומות הסמוכים לא``י ג. בחצי כדור הארץ הדרומי למעשה עושים כמו כל העולם. אבל יש בזה הרבה שיטות ויש על זה הרבה תשובות אז בשביל לפתוח את הנושא אני אגיד מה שידוע לי, במקומות שהגשמים בקיץ שלהם גשמים שאינם מזיקים הם ודאי עושים כמו שאר העולם. אבל במקומות שזה מזיק יש סוברים שלא אומרים לא משיב וכו` ולא ותן טל ומטר ויש מחלקים בין בקשה שלא אומרים לבין הזכרה שכן אומרים. אם זה מזיק באופן כללי אבל מועיל למקצת פירות יש סוברים שזה סיבה לנהוג כמו כל העולם. יש סוברים שבתור פיתרון יש לבקש כל השנה בלשון ותן טל לברכה. בחודשי החורף שלהם ודאי שלא אומרים בברכה השמינית ותן טל וכו` אלא בשומע תפילה.

למעלה