שאלה מעניינת.

שאלה מעניינת.

תהיתי , כמה לדעתכם יעלה להתחיל עם התחביב הנחמד הזה של הטיסנאות ? והכוונה היא לכל העלויות הראשוניות מהבורג הכי קטן בטיסן ועד טיפת הדלק הראשונה שנכנסת למנוע. התרסקויות לא צריך לחשב כי לדעתי זה חישוב נפרד. אז יאללה , כמה זה בעצם עולה לנו ?

maayan i

New member
החשבון של בכל אופן

בארץ: טריינר- 500 שקל. אם מדובר בקיט- נזרוק עוד 200 שקל על דבק וציפויים. מנוע כ450 שקל. שלט קומפלט 1000 שקל. סטרטר 150 שקל. בוסטר 50 שקל משאבת דלק- 50 שקל. דלק 80 שקל. סה"כ: לקיט- 2480 שקל בלבד... בחו"ל (ארה"ב)- בערך חצי. את הטיסן שלי הבאתי משם עם המנוע - עלה כולל המנוע 600 שקל- בארץ ביקשו בשבילו עם אותו המנוע 1200- בדיוק פי 2. אני כבר אמרתי שמה שגורם לכך שאין הרבה אנשים שזה תחביבם- ההשקעה הראשונית העצומה- אמנם במשך השנים אתה מוציא יותר- אבל זו השקעה די גדולה בשביל רק להתחיל. אבל מה זה משנה- כולנו כאן כבר הוצאנו את סכומי העתק- וכולנו מאושרים ושמחים עם הטיסנים השונים.

תיקון טעות...

הבעיה היא לא עם המחירים הגבוהים , אני מכיר תחביבים הרבה יותר יקרים... הבעיה היא שכמעט ואין אפשרות להתנסות לפני ההוצאה בתחביב הזה. אני לא הייתי נותן לאף אחד להטיס טיסן ששייך לי , לא הייתי רוצה להטיס טיסן של מישהו אחר (לא כיף להרוס למישהו את העבודה !) ולא הייתי מצפה שיתנו לי להטיס טיסן של מישהו אחר. בקיצור התחום הזה בעייתי. אבל נחמד לדעת שלהביא מארה"ב הרבה יותר זול , מה לגבי מכס על טיסנים ?

בוסטר

New member
תיקון טעות

ישנם אנשים שמלמדים על הטיסנים שלהם כך שיש אפשרות לבחון את התחביב ורק אחכ לבצע קנייה ... אבל בכל זאת אל תתנו לאף אחד לנסות להטיס טיסנים שלכם אם הוא לא יודע להטיס ! שברו לי כככה טיסן שבניתי כולל מקלט הבן אדם לא היה מוכן לכסות אפילו לא חצי מהנזק ! בברכה גיא

שמע...

אם על האופנוע שלי אני לא מוכן לתת לאנשים חסרי ניסיון לעלות (אני לא מדבר איתך על חסרי רישיון אלא חסרי ניסיון , אנשים שלפי החוק מותר להם לרכב) אז בטח שעל טיסן שהרבה יותר קשה לשלוט בו והרבה יותר קל לרסק אותו לא הייתי נותן לאף אחד להטיס.

maayan i

New member
תראה

אני לא הייתי מטיס טיסן של מישהו אחר- זה בטוח. אבל אני חושב שהייתי נותן למישהו אחר להטיס את שלי- אם הייתי יודע שבמקרה ו... יש למי לפנות. יש בעיה להביא טיסן מארה"ב- בדר"כ הקופסאות גדולות מידי כדי לשלוח בדואר- אני ניצלתי חלון הזדמנויות שניפתח בפני, ההורים נסעו לארה"ב, אז קניתי דרך טאוואר הוביס- שלחתי לדודה והם הביאו את זה ארצה. חלקי טיסן קטנים או קיטים קטנים אפשר להביא לארץ- אני שלחתי דרך טאוואר הוביס את הראש מנוע החדש שלי-יחד עם עוד כמה חלקי חילוף שתמיד צריך. ישנה בעיה נוספת- עלות המשלוח לארץ, כ15 דולר לחבילה קטנה... ייתכן ובחצי שנה הקרובה שוב אני אוכל להביא משם משהו- אבל תלוי גם אם יהיה לי כסף... אני תמיד קניתי בארץ- לאחר שראיתי שיש אפשרות להביא חלקים מארה"ב- אני משתדל לקנות שם ולחסוך כמה שאפשר בעלויות. אני מסכים שיש תחביבים יקרים יותר- צלילה למשל, או תעופה. אבל כשמישהו רואה את הגודל של הטיסן ואז שומע את המחיר הוא צוחק לעצמו- אלו הם בדר"כ אותם אנשים שגם לא רציניים בנושא וסתם מחפשים דרך להעביר את הזמן. אני ניסיתי לשכנע חבר שיקנה גם כן טיסן- הוא תירץ כל מיני תירוצים- "מי יקח אותו, איפה כבר אפשר להטיס, מה יש לי כוח לזה...." אני לא התיאשתי מעולם- גם כאשר הרסתי טיסן יקר שהיה לי- חזרתי צעד אחורה אבל לא הפסקתי. יקר יקר אבל אני מאוד אוהב את זה- גם אם אני לא חולה על זה. אם אתה גר באיזור המרכז- אתה מוזמן להיפגש עימי ולראות בעינים ואולי גם להטיס.

תשמע , תבין...

אני חולם על התחביב הזה של הטיסנאות מגיל צעיר. לצערי אף פעם לא מצאתי את התקציב לעניין. היום אני כבר זקן בן 22 ורוצה להכנס לעניין ושוב עניין התקציב מפריע פה. לצערי יש כ"כ הרבה דברים אחרים שצריכים להגיע לפני שאני מוציא 2500 +- על טיסן. לא הייתי רוצה להטיס את הטיסן שלך מפחד לשמו שארסק אותו (אני יודע שאין לי מאיפה לכסות נזק שעלול להגרם לו
). אבל אני בטוח שבהזדמנות במזג אויר קצת יותר נעים אני אקפוץ לראות קצת מטיסים. נראה לי שלפני 10 שנים בערך הייתי בראשון וכבר אז לא אהבתי את הבלאגן שחוגג שם.

אבישחר

New member
כניסה לתחביב

הערת ביניים: אני בן 65 ואינני חושב שאני זקן מדי. אם אתה משתמש במחשב PC , אתה יכול "להציץ" לתחביב ע"י שמוש באחד הסימולטורים הקיימים. הטסה על סימולטור גם תתן לך מעט אימון בהטסה וגם תאפשר לך לשקול אם אתה באמת מעונין בתחביב הזה. כל זאת לפני שממש הוצאת סכומי כסף גדולים.

אני לא טוען שאני זקן מידי...

להפך , זה אחלה גיל להתחיל בתחביב , הכל עניין של תקציב. אם זה אומר להשקיע 3000 ש"ח בקסדה או בטיסן אני חושב שאני אשקיע בקסדה. מה לעשות יש תחביב שאצלי יותר חשוב מטיסנים. בכל מקרה , יש למישהו לינק להורדת איזה סימולטור ?

יבוא אישי

בחדשים הקרובים אני נמצא על הקו ישראל-ארה"ב לצרכי עבודה. קיטים של טיסנים ממש לא כדאי להביא עקב הנפח הגדול והשבירות. אבל מנועים, רדיו ואביזרים אני מוכן לעזור להביא, בתנאים מסוימים: 1. לא בכמויות מסחריות 2. דברים שפער המחירים בארץ ממש מצדיק את המאמץ שלי 3. רצוי דברים שאין בארץ - אני לא מתכוון להתחרות ביבואנים. הייתי שמח להביא למישהו מסוק או אביזרים קשורים וכתודה לקבל שיעור קצר. דרור.

eitanh53

New member
יבוא

דרור שלום איך אני יכול לצור איתך קשר טלפוני?

hifly

New member
למפנטז

קרא את המדריך השלם לטיסנאי המתחיל ותבין הרבה יותר טוב את כל מה שקשור בהתחלה,איך לקנות,מה לקנות,ואיפה לקנות. המדריך השלם..... אמיר

קראתי תודה.

גם הבנתי הכל והיה לי גם ידע לפני, רק עניינו אותי העלויות. ואם כבר אז שאלה... למה מנועי טיסנים משתמשים בדלק מיוחד ולא בבנזין ? וכן אני יודע שיש מנועי בנזין , השאלה היא למה המנועים הרגילים לא משתמשים בבנזין ולמה כל עולם הטיסנאות לא עובר לבנזין. נראה לי שבטווח הארוך זה יוזיל עלויות.

ח ן1

New member
יש טיסנים עם מנועי בנזין אבל הרוב ה

ם עם דלק מיוחד הסיבה לכך בעצם היא שבמנועי 2 פעימות השמן נמצא בדלק ולא בנפרד כלומר שהשמן שבדלק משמן את המנוע ולכן אי אפשר להשתמש סתם בבנזין ... תחשוב גם שהמנועים צריכים להיות קטנים וקלים לכן איפה יתקעו את כל הדברים... אבל יש גם מנועים בעיקר גדולים... מאוד יחסית שמשתמשים בבנזין... אם אני טועה אשמח אם מישהו יתקן אותי ...

hifly

New member
מנועי בנזין-תיקון

הסיבה לשימוש בדלק טיסנים,כי:מנועי בנזין נופלים בהספקם ממנועי טיסנים,כבדים יותר ,דורשים מערכת הצתה,וכו וכו.במנועים זעירים בנפחים של 1/2 סמ"ק עד 20 סמ"ק פחות או יותר אין יתרון לבנזין,וגם אין אפשרות כרגע ליצר מנועי בנזין בנפח כזה עם מערכות נילוות זעירות. השימוש בדלק הטיסנים ( במתנול) הוא בגלל ההספק הגבוה שאפשר להוציא ממנו,גם מנועי מכוניות מרוץ משתמשות במתנול כדי להגיע להספקים מטורפים. שים לב שמנועים בנפח 7.5 סמ"ק (0.46 ) מפתחים בערך 1.5 כ"ס .בהשוואה למנוע של אופנוע עם מנוע בנזין בנפח 50 סמ"ק המפתח בין 6-9 כוח סוס זה המון .בעצם מנועי הטיסנים חזקים יותר ממנועי בנזין מקבילים להם בנפח. מישקלם קל יותר כיוון שאין שימוש במערכות נילוות כבדות. בנפחים של 25-30 סמ"ק ומעלה מתחיל להיות יתרון למנועי הבנזין בגלל מחיר הבנזין,ואמינות המנועים,והתחזוקה הזולה יותר. אמיר

שכחת לציין...

בשביל חן , אפשר לערבב בנזין ושמן וזה נעשה במנועי 2 פעימות (כל אופנוע 50 סמ"ק דו פעימתי). ואם כבר... מה מחליף את תיזמון ההצתה במנועי טיסנים ?

hifly

New member
אין תיזמון הצתה,איןבעצם "מצת"...

הפטנט הוא פשוט וגאוני. הפלאג הוא סליל להט כמו בתנור חשמלי למשל.ברגע ההתנעה מחברים אותו למתח של 1.5 וולט,והוא מיתלהט לצבע כתום בהיר.מתניעים את המנוע,ואחרי שהוא עובד מנתקים את המתח. הסליל נישאר לוהט תמיד מהפיצוץ הקודם,וכו כו..אין תיזמון,אין CDI,אין פלאג ,בקיצור בקושי יש מנוע :) אבל הוא רוצח בהשוואה למנוע האופנוע שלך!!!! אמיר(לשעבר רוכב מושבע על HONDA XR´S בשטח...!!!)

hifly

New member
מנועי בנזין לטיסנים

כנס למאמר זה בעברית "מסורים באויר"!! עשה זאת בעצמך,הסב את מנוע המסור שלך למנוע של טיסן המאמר לא ניכנס לפרטים הקטנים של כל מנוע הסקירה היא כללית לכל סוגי המנועים ונתונים הדרושים להסבה עבודה נעימה למאמר המלא

למעלה