שאלה מעניינת ?!!!

תשובה..

אכן, כפי שיעלי ציינה, מכה יבשה, יכולה לכאוב מספר ימים אחרי שהתרחשה. אולם, כמו במכה יבשה, שעשוייה לגרום לדימום פנימי-המטומה, (מה שאנחנו מכנים "סימן כחול"), אולי כן התרחשה פגיעה בצינוריות, שכרגע במהלך ההנקה, מעט יותר רגישים. נסי לעסות את האיזור. אפשר להעזר בקומפרסים חמימים, גם במקלחת, אפשר לתת לזרם המים החמימים לשהות כמה דקות על האיזור. כאשר הקטנה יונקת, עזרי לה בתנועות עיסוי קלות באיזור הרגיש. אם עד יום רביעי לא יהיה שיפור משמעותי, גשי לרופא אליו קבעת תור. תרגישי טוב!

תודה על ההרגעה ...../images/Emo13.gif

זה בדיוק מה שעשיתי ועכשיו מרגישה הקלה קטנה בכאב.

שאלה מעניינת ?!!!

האם חבלה קלה ביותר בשד יכולה לגרום לדלקת
אתאר את מה שקרה : ביום שישי בערב קיבלתי מכה קלה ביותר בבסיס החזה ממשענת של כסא
(מכה כזו שממש לא ייחסתי לה חשיבות וגם לא כאבה במיוחד ...). החל מיום שבת בבוקר הרגשתי שהמקום מאוד כואב, כולל כאבים מבסיס השד ועד לאיזור העטרה. בהתחלה חשבתי שמדובר בכלל בסתימה בשל "סוג" הכאב
, הבייבי ינקה המון במשך השבת (בת 15ח עוד מעט) , ממש כל שעתיים,והשד התרוקן/התמלא בחלב כרגיל (גם תוך כדי עיסוי קל ועדין כדי להזיז יותר את החלב, חימום המקום לפני הנקה וקירור המקום לאחר ההנקה ). אין סימנים כחולים באיזור המכה, אין גושים שיכולים להעיד על סתימה, אין פצעים בפטמה, המקום לא חם ולא אדום- רק כואב - כואב כמו דלקת. בנתיים לקחתי נורופן...(ממש כאב...
) מה זה יכול להיות ? האם באמת יכולה להתפתח דלקת בשל מכה קלה ?

גבגב 2

New member
עוד מחשבה...

ממש במקרה נכנסתי והצצתי ועלתה בי מחשבה... הרי המכה עלולה לגרום לנפיחות מקומית (כתוצאה מבצקת קלה מקומית או דימום קל של חבורה) הנפיחות עצמה עלולה ללחוץ על מוביל חלב - ולגרום לחסימתו כך שהחסימה יכולה להיות משנית למכה והכאב אולי = שלוב של מכה יבשה ואולי חסימת מובילים. והטיפול כמו בחסימה - אולי רק מעודן יותר... בכל מקרה פשושי - נשמע לי שמדובר במשהו בר החלמה מהירה

תודה רבה על התשובה ../images/Emo13.gif

בערב לקחתי עוד נורופן
, הנקתי בתכיפות תוך כדי עיסוי עדין עדין (כל שלוש שעות, ו"שברתי" גמ"ל.
...) היום בבוקר, המקום קצת פחות אדום, וקצת פחות כואב. אבל נראה לי שהשד מייצר פחות חלב (לאחר לילה מלא הנקה הילדה בבוקר לא רצתה לינוק מהשד הזה והייתי חייבת לשאוב לפני יציאה לעבודה- אז בהחלט הצלחתי לשאוב פחות מאשר ביום "רגיל" אחר - ואני מומחית שאיבות
). היום כבר יכולה לסבול את הכאב ללא משכחי כאבים. מקווה שעברתי את השיא ושכמויות החלב יחזרו במהרה לתיקונן. תודה רבה , לכל העונות והמסבירות- אתן נהדרות

אויש ../images/Emo201.gif

הסימנים שאת כותבת אינם סימנים של דלקת. הרבה פעמים כאשר אנחנו חוטפים מכה "יבשה"- המקום מתחיל לכאוב רק כמה שעות ואפילו ימים אחרי. את יכולה לקחת בינתיים כדור לכאבים, והמשיכי לעקוב אחר הופעת סימנים נוספים, אם יופיעו. במקביל- אם את מרגישה צורך- גשי לרופא לבדיקה. שיעבור מהר

תודה ../images/Emo140.gif על התשובה המהירה וגם עוד...

חשבתי על דלקת משום שהכאב הוא ממש מבסיס השד , לאורך צינוריות החלב (אני יכולה ממש למקד את הכאב...) ועד למסביב לעטרה. הפטמה או העטרה עצמן אינן כואבות. האם יכול להיות שגרמתי נזק של ממש לרקמת השד
בכל מקרה קבעתי תור לרופא הנשים שלי - הכי מוקדם שהיה ליום רביעי (הוא היחיד באיזור שאני יכולה לסמוך עליו לגבי מה שקשור להנקה
...) ושוב תודה

למעלה