שאלה מעיתון "ישראלי"

REL1234

New member
שאלה מעיתון "ישראלי"

2 שאלות שלא הבנתי את התשובה שלהם היום בעתון: 1. אנלוגוית מכוער:יופי האפשרויות הסבירות הם א. נמוך:גבוה ב. בוגד נאמנות . למה זה דווקא בוגד: נאמנות ולא נמוך :גובה ? שאלה שנייה נתון משולש שהיחס בין זוויותיו הוא 1:2:3 מהו היחס בין צלעותיו ? א. 1:2:3 ב. 2:שורש 3: 1 ג. 1:1:2 ד. 2: שורש 2 :1 למה התשובה היא ב ולא א ?

yoni162

New member
תשובות

1. אני מודה שאם לא היית אומר מה התשבה הנכונה היה לי קשה להחליט, אבל אם הייתי מנסה ממש לחדד את זה, אז חוץ מזה שא' הוא חסר ב', "מכוער" הוא גם בעל קונוטציה שלילית, כמו "בוגדן". שלא כמו נמוך, כי נמוך זה לא בהכרח רע..אבל שוב, ההבדל הוא די דק (לדעתי..) 2. יחס זוויות של 1:2:3 זה 30:60:90, יענו "משולש זהב". יחס הצלעות במשולש זהב הוא 1:שורש 3: 2.

רויטל16

New member
לגבי 1

אם האנלוגיה היתה מכוער-יפה אז נמוך-גבוה היה מתאים. הקשר היה קשר של ניגוד. או: אם התשובה היתה נמוך-גובה [והאנלוגיה כמו שהיא, מכוער-יופי]. והקשר היה A הוא חסר B

וואי עכשיו שאני מסתכלת על זה שוב

ההבדל הוא באמת דק. אני לא בטוחה שהייתי יודעת מה לבחור אם זה היה במבחן. אני חושבת שאם לא הייתי יודעת את התשובה, הייתי בוחרת באפשרות הראשונה של נמוך/גבוה כי זה פשוט נשמע יותר נכון. שאלה מבלבלת..

NFish

New member
תשובות

א. למכוער אין יופי, כשם שלמי שבוגד חסר נאמנות, אבל למי שנמוך יש גובה (_אמנם מעט אבל עדיין יש) ולכן תשובה זו נפסלת. ב. יחס זוויות 1:2:3 מתקיים רק במשלוש זהב (30,60,90) שבו יחס הצלעות הינו: 1 שורש 3 ו - 2 שכן היתר שווה לפי שתיים הצלע שמול הזווית של 60 מעלות...

pozamen

New member
תשובה

א. המשפט שאתה יכול להרכיב על הנתון הוא שמכוער זה אדם/ משהו חסר יופי= שזה כמו בוגד שהוא חסר נאמנות... ב.עם יחס הזוויות הוא 1:2:3 אז הזויות הן 30 60 90 וזה משולש זהב שיחס הצלעות הוא 1 שורש 3 ו2 מקווה שהבנת....

הטרחן

New member
תשובה הכוונה היא לתיאור המילוני של

המילים. מכוער - תואר יופי - שם עצם מקביל לתיאור המילוני הדקדקני (שחייב להיות בכל אנלוגיה): בוגד - תואר: הוא אדם בוגד. נאמנות - שם עצם גבוה ונמוך הם תארים ולא מופיע מכוער:יפה ולכן זו הייתה הבעיה שלך. שים לב שבאנלוגיות צריך להשתמש במילון ולפיו בלבד. למשל: לאומני: שוביניסט זו הגדרה נרדפת כי כך קבע המילון וזה לא משנה מה משמעות המילה בתקשורת או בכל מקום אחר. היחס בין המילים חייב להיות מילוני ולפי מילון בלבד.

iloushy

New member
לא הבנתי

האופציה השניה היא נמוך:גבוה או נמוך:גובה? כי יש מלא הבדל.

למעלה