שאלה מעט שונה

time54

New member
שאלה מעט שונה

בניגוד אליכם שנמצאים מעברו השני של חומת הדת, אני יושב על הגדר. עם הזמן הבנתי, שככל הנראה הכי מתאים לי להישאר על הגדר ואף להקים עליו מאחז קטן. כיום אני משלב עם לימודי התורניים עשיית תואר באוניברסיטה הפתוחה. כבחור מבוגר יחסית, אני יוצא רבות עם בחורות חרדיות שאינן יודעות את סודי. שאלתי היא: האם יש סיכוי לחיים משותפים עם בחורה חרדית (גם כזאת עם ראש פתוח)? האם בחורה חרדית שמאמינה באמונה שלמה בעקרונות הדת יכולה להקים בית עם ספקן כמותי?

לדעתי לא

בוזגיות יש מספיק מצבים שבהם צריך להתמודד עם חוסר הסכמה, חוסר שביעות רצון וויתורים על דה ועל ההא, זה קורה ביומיום בויכוח הנצחי מי צריך להוריד את הזבל (הגברים) וממשיך אל מתי זה העיתוי הנכון לשטוף את הכלים (מיד אחרי האוכל או מותר לנוח שעה-שעתיים קודם) חוץ מהויכוחים האלה שבהם אין מנצח אלא כל פעם צד אחר מוותר. יש ויכוחים יותר עקרוניים. החיים זה לא רק דבש ושושנים, "החיים זה מה שקורה בזמן שאנחנו מתכננים תוכניות" (קארי ברדשו- סקס והעיר הגדולה) (אההם, זה לא קשור אבל לא התאפקתי). אז למה להוסיף לכל זה גם נושא למחלוקת נוסף "בילד אין" בענייני דת וחינוך ילדים? לדעתי זה פשוט לא חכם ולא ילך.

time54

New member
2 הערות

ראשית, קל לי להתפשר איתה על קיום מצוות. הבעיה היותר מרכזית היא האמונה. שנית, בהנחה שבחורה חרדית לא מתאימה לי, אז מי כן מתאימה? הרי נשארתי ספקן בדתי, ולכן גם חילוניה לא תתאים.

מתלבט13

New member
מה עם דתיה לאומית?

תתפלא לדעת כמה דתיות לאומיות נמצאות בדיוק במצב שלך. לא במיגזר החרדל"י אלא במיגזר ה"חפיפניק" יש שם בנות שמאמינות באמונה שלמה ולובשות מכנסיים, אבל יש גם בנות שספקניות בדת. זה נראה לי בדיוק מה שאתה מחפש. אל תשכח שגם תרבותית יש הבדלים. אבל עושה רושם שאתה תוכל להתאים את עצמך.

uty76

New member
דתיה לאומית במצבו?! מה פתאום?!

ולעצם העניין - קבל גועל נפש על ההשוואה, מקיא שעה

rigoletto111

New member
לא צריך להקיא

כן צרי, אם תמצא בת זו, ולא משנה מאיזה מגזר, לספר לה על השקפותיך והתנהגותך בתחום הדת לפני שאתם עוברים לשלב רציני יותר.

מתלבט13

New member
יש דתיות לאומיות כאלה

בניגוד לעולם החרדי ששם עקרונית זה הכל שחור/לבן, אצל הדתיים לאומיים יש הרבה גוונים. ויש הרבה דת"ל שספקנים באמונתם ונשארים דתיים מתוך נוחות/תרבות. לא אמרתי לרגע שזה הסטנדרט, או שאם בחורה היא דתיה לאומיטת היא בברירת מחדל לא דוסית קנאית. רק אמרתי ששם אפשר למצוא כאלה. נקודה נוספת היא שבציבור הדת"ל (הפתוח) מותר לדבר על דברים מסוימים, בשונה מהציבור החרדי.

time54

New member
גם אם נניח שבחורה דתית לאומית

מתאימה, איך אני מוצא בחורה כזאת? להזכירך: אני מגיע ממשפחה חרדית-רבנית, רוב זמני בישיבה ולבוש כחרדי. סיכויי למצוא בחורה דתית-לאומית ספקנית שואפת לאפס. שלא לדבר על הקושי המשפחתי והחברתי ``להביא הביתה`` בחורה כזאת.

מתלבט13

New member
כלום לא מגיע לבד.

יש הרבה דרכים להכיר. אבל ברור שזה דורש עבודה. אולי גם שינוי כל שהוא בחיצוניות וכאלה. אבל זה הרבה יותר מזה. חברים דת"ל. אולי אתרי הכרויות. תנסה במקומות אינטלקטואליים. אולי באוניברסיטה שאתה לומד בה. אל תחשוב עכשיו על הקטע של "להביא הביתה" כבר חז"ל אמרו שמי שאמור להחליט על שידוך זה הבחור/ה בעצמם, ואין בזה מצוות כיבוד אב ואם. ובסוך מי שחי עם הבחורה זה בעיקר אתה. אתה חושב שאתה יכול לחיות עם דתיה לאומית כנ"ל? זו עוד שאלה. אבל אולי אם תכיר ו"תצא" עם מישהי לתקופה תקבל הרגשה. אבל אלו דברים תיאורטיים. תשכח מזה שאני אמליץ לך לשנות דברים בעצמך וכאלה. תחשוב לפני זה עם עצמך. אלה החיים שלך. כל עוד אני לא מקבל לפי שעה, אני לא לוקח אחריות מקצועית וביטוח נגד תאונות עבודה

מתלבט13

New member
תגלה לה?

אם אתה מתכוין לרמות אותה זה מאד לא טוב משתי סיבות. א' זה נורא לא הגון. אולי לך נוח עם צורת החיים שלך, אבל אתה לא יכול ברמאות להפיל עליה את התיק הזה. ואם יום אחד תתחרט? ואם המשחק הכפול הזה יגרום לכל מיני דבירם שלא חשבת עליהם? ב' זה שקר גדול בין בני זוג. וזוגיות עם כזאת הסתרה מאבדת הרבה מהערך שלה? אלא אם אתה מאלה שאוהבים לצאת עם שלוש במקביל, אבל זה יותר נוח בעולם החילוני, כמדומני, ועדיף בהופעה מתאימה
שאלה נוספתץ היא מה הסיכון שזה אומר עבורך. האם ברור לך שעוד עשר שנים יהיה לך נוח עם צורת החיים הזאת? יש שטוענים שרבים התחרטו אחרי נישואין וכו'. מה שקשה לדעת זה כמה יש שטוב להם עם זה. כי אלה לא מגיעים לפורום הזה להתבכיין. לך תדע. ואם אתה מתכוין להיות פתוח בקטע עם החורה (אני מניח שיש בחורות שיקבלו את זה), זה כבר פחות נורא.

מתלבט13

New member
אתה ספקן או כופר?

לספקנים הרבה יותר קל בעצם. כי אתה לא ממש כופר אם כך. אם כך אולי הגשמתי מעט למעלה.

time54

New member
ספקן

הבעיה היא, שבניגוד לדתות אחרות שבהם קיום מצוות הדת אינם ``תופסות הרבה מקום`` מזמנו, ערכיו ומשאביו של הפרט והכלל, ולכך קל יחסית לקיימן בבחינת ``אם לא יועיל לא יזיק``, היהדות בגירסתה הדתית-אורתודוכסית אינה כזאת.

time54

New member
האם אפשר לגלות לה את זה באופן חלקי

כלומר, להציג את זה בצורה יותר קלה. לדוגמא: ``אינני מקיים את הדת כי השתכנעתי מטיעוניה הרציונלים, אלא מחמת שלך חינכו אותי וכך מנהגי.``

דתיה לאומית../images/Emo2.gif?

לא יבין מי שלא היה כזו כמה יכולה היא להיות פנאטית בשם הדת. גם פה וגם פה יש חפיפניקיות.. בלי קשר לזרם ממנו היא באה. זו בדיוק ה-טעות שהחרדים עושים כשהם מדברים על דתיים לאומיים. בעיניהם הם אפילו "גויים" יותר גדוילים מהחילונים. ולעניינינו, איך מקבלים אותך בציבור שלך, האם מכירים את הלבטים שלך? איך מקבלים את זה שטרם התחתנת? איזה בחורות מכירים לך? כמה זמן אתה מתלבט? נראה לך שתתלבט כל חייך? איך תחנך את ילדיך? בספקנות? שאל את עצמך את השאלות הללו ועוד אחרות. מה שבטוח אנדר צודק. אסור להינשא מלכתחילה מתוך שקר או הסתרה.

למה ת`לא סגור על עצמך?

במקום להסתפק תלך ל2 הצדדים ותחפש ת`אמת! ואז תיהיה סגור על מה ש`תרוצה בהצלחה!

למעלה